Guest guma1234 Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 witam mam pytanko czy możecie mi udzielić informacji: Myśle o założeniu niskich przełożeń mostów do mojego patrola 3.0 2006r.posiadam koła 33 cale - czy jest to konieczne przy takich kołach i słyszałem ze samochód jest głośniejszy z tymi przełożeniami czy to prawda?, jak wygląda sprawa z spalaniem?, i jak to się ma do prędkości maksymalnej samochodu? z góry dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
OFF-ROADER Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Do 33 cali nie zmieniaj przełożeń ... teraz masz 4.11 jeśli autko w manualu a 4.3 jak automat Zaleca się wymianę przełożeń dopiero przy 35 calach i wyżej ... chodź Islandczycy wymieniają dopiero przy 40 calach Nic Ci nie będzie hałasować ... tylko dobrze trzeba ustawić atak z talerzem Spalanie Ci wzrośnie o około 0.5/100 km Teoretycznie samochód będzie jechał lekko szybciej i lekko wolniej przyspieszał Nieznacznie będzie Ci oszukiwał prędkościomierz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.