Gość maggie Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Witam:) Jestem posiadaczem Almerki 2.2 diesel 2003, Ostatno zaczela mi tracic moc podczas jazdy (wyglada jak tryb awaryjny bo jak ja zgasisz i zapalisz ponownie to wszystko jest ok).Jak ja kupilam to moze zdazylo sie to kilka razy i tez na biegu jalowym troche obroty jej skakaly ale ostatnio jak sie upaly zaczely to traci moc kilka razy dziennie a obroty sie wyrownaly :/ ???? Po sprawdzeniu pokazalo kod p0089 czyli problem z cisnieniem pompy paliwa.... tak mi sie wydaje... albo moze blad czujnika pompy.... Czy moze ktos mial ten problem i zna rozwiazanie??? Prosze o porade. Filtry wymienione, czujnik przeplywowy powietrza wymieniony, olej wymieniam jutro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Serwisówka mówi coś takiego: DTC No. Trouble diagnosis name DTC detecting condition Possible cause P0089 Fuel pump performance Fuel pressure is too much higher than the target value. l Fuel pump l Air mixed with fuel l Lack of fuel l Fuel rail pressure sensor i w każdym z wypadków oprócz odpowietrzenia kończy się wymianą elementu:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witamy Kolegę i zapraszamy do zapoznania się z regulaminem forum i działu i tagowaniem i chętnie pomagamy problem troszkę naprostowany jakieś manuale są ,,, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.