Gość SEBIK Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Witam Czy ktoś z posiadaczy QQ+2 demontował dodatkowe fotele? W archiwum wątki o QQ+2 N1. Mi natomiast chodzi o wersję "cywilną", w której usuwamy te fotele, w celu tymczasowego powiększenia bagażnika. Jak ktoś to robił to ma może fotki jak prezentuje się przestrzeń po demontażu? W archiwum fotka, ale znowu QQ+2 N1. Na pierwszy rzut oka nie powinno to być trudne - dwa teleskopy a potem zawiasy. No, ale może się nie opłaca bo zysk niewielki a można coś zniszczyć. Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam. S Edytowane 5 Lipca 2010 przez SEBIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz Zemski Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Kolego mozna smialo demontowac. Wypinasz silowniki i odkrecasz sruby od "przodu". Pozniej tylko mocno szarpnac. Kanapa wazy okolo 40-50 kg. Wyciagasz przez bagaznik. Bagaznik jest wyraznie glebszy. Mozesz polozyc sobie docieta plyte drewniana ( tak daje dealer przy homologacji ciezarowej). Witam Czy ktoś z posiadaczy QQ+2 demontował dodatkowe fotele? W archiwum wątki o QQ+2 N1. Mi natomiast chodzi o wersję "cywilną", w której usuwamy te fotele, w celu tymczasowego powiększenia bagażnika. Jak ktoś to robił to ma może fotki jak prezentuje się przestrzeń po demontażu? W archiwum fotka, ale znowu QQ+2 N1. Na pierwszy rzut oka nie powinno to być trudne - dwa teleskopy a potem zawiasy. No, ale może się nie opłaca bo zysk niewielki a można coś zniszczyć. Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam. S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaber Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Odświeżam temat. Czy ktoś usuwał dodatkowe fotele z QQ+2. Jak dużo miejsca się zyskuje? Może ktoś wrzuci fotkę po przeróbce. Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Zysk to 10-15cm na głębokości, zapewne do poziomu podłogi spod tej krótkiej zdejmowanej osłony od strony klapy bagażnika pod którą masz gaśnicę itp. Możesz sobie "zasymulować", bo jak te fotele są złożone i zdejmiesz tą wcześniej wspomnianą osłonę, można fotele podnieść poprzez naciśnięcie takich tam zaczepów. Żeby fotele wyjąć trzeba jeszcze coś odkręcić od strony drugiego rzędu siedzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 W mojej ocenie sporo miejsca sie zyskuje. szczegulnie jak jedziesz na wakacje to sporo wiecej wchodzi. Demontarz jest prosty 4 śruby i 2 zatrzaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaber Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Czy po demontażu tych dodatkowych foteli w środku jest głośniej? Czy jest jakaś wyraźna różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec20 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 W mojej ocenie sporo miejsca sie zyskuje. szczegulnie jak jedziesz na wakacje to sporo wiecej wchodzi. Demontarz jest prosty 4 śruby i 2 zatrzaski Jak zdemontować teleskopy? Jak zdemontować teleskopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Jak zdemontować teleskopy? Jak zdemontować teleskopy? Jakie teleskopy? W klapie bagażnika czy amortyzatory w zawieszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec20 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Teleskopy pod siedzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ja teleskopy zostawiłem ,tylko siedzenia poszły do kąta.Troszkę jest gimnastyki przy odkrecaniu 4 srub.Ale za to bagaznik robi wrazenie.Mam w miejscu zapasu butle z gazem ,położyłem na nią cienką płyte i mam głębokośc bagażnika 52 cm do rolety.Moim zdaniem warto jesli ktos nie potrzebuje 7 miesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec20 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Jak je zdemontować z siedziska teleskopy? Z tymi srubami nie będzie problemu ale nie wiem jak zdemontować teleskopy. Edytowane 9 Maja 2017 przez kapec20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RiciBoski Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Na gorze teleskopu zsuwasz metalowe nasadki przy pomocy śrubokręta i teleskopy same sie zdejmuja z siedziska. Wlasnie wyjalem siedzenia. Dziekuje kolegom wczesniej za opisanie jak wyjac bylo to pomocne. Poeodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapec20 Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Dzięki jutro spróbuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaber Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 To jeszcze raz. Może wrzucicie jakieś fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi