Guest SEBIK Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 (edited) Witam Czy ktoś z posiadaczy QQ+2 demontował dodatkowe fotele? W archiwum wątki o QQ+2 N1. Mi natomiast chodzi o wersję "cywilną", w której usuwamy te fotele, w celu tymczasowego powiększenia bagażnika. Jak ktoś to robił to ma może fotki jak prezentuje się przestrzeń po demontażu? W archiwum fotka, ale znowu QQ+2 N1. Na pierwszy rzut oka nie powinno to być trudne - dwa teleskopy a potem zawiasy. No, ale może się nie opłaca bo zysk niewielki a można coś zniszczyć. Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam. S Edited July 5, 2010 by SEBIK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lukasz Zemski Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Kolego mozna smialo demontowac. Wypinasz silowniki i odkrecasz sruby od "przodu". Pozniej tylko mocno szarpnac. Kanapa wazy okolo 40-50 kg. Wyciagasz przez bagaznik. Bagaznik jest wyraznie glebszy. Mozesz polozyc sobie docieta plyte drewniana ( tak daje dealer przy homologacji ciezarowej). Witam Czy ktoś z posiadaczy QQ+2 demontował dodatkowe fotele? W archiwum wątki o QQ+2 N1. Mi natomiast chodzi o wersję "cywilną", w której usuwamy te fotele, w celu tymczasowego powiększenia bagażnika. Jak ktoś to robił to ma może fotki jak prezentuje się przestrzeń po demontażu? W archiwum fotka, ale znowu QQ+2 N1. Na pierwszy rzut oka nie powinno to być trudne - dwa teleskopy a potem zawiasy. No, ale może się nie opłaca bo zysk niewielki a można coś zniszczyć. Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam. S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaber Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Odświeżam temat. Czy ktoś usuwał dodatkowe fotele z QQ+2. Jak dużo miejsca się zyskuje? Może ktoś wrzuci fotkę po przeróbce. Pozdrawiam forumowiczów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniujr Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 Zysk to 10-15cm na głębokości, zapewne do poziomu podłogi spod tej krótkiej zdejmowanej osłony od strony klapy bagażnika pod którą masz gaśnicę itp. Możesz sobie "zasymulować", bo jak te fotele są złożone i zdejmiesz tą wcześniej wspomnianą osłonę, można fotele podnieść poprzez naciśnięcie takich tam zaczepów. Żeby fotele wyjąć trzeba jeszcze coś odkręcić od strony drugiego rzędu siedzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Loper Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 W mojej ocenie sporo miejsca sie zyskuje. szczegulnie jak jedziesz na wakacje to sporo wiecej wchodzi. Demontarz jest prosty 4 śruby i 2 zatrzaski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaber Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Czy po demontażu tych dodatkowych foteli w środku jest głośniej? Czy jest jakaś wyraźna różnica? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Loper Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapec20 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 W mojej ocenie sporo miejsca sie zyskuje. szczegulnie jak jedziesz na wakacje to sporo wiecej wchodzi. Demontarz jest prosty 4 śruby i 2 zatrzaski Jak zdemontować teleskopy? Jak zdemontować teleskopy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Author53 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Jak zdemontować teleskopy? Jak zdemontować teleskopy? Jakie teleskopy? W klapie bagażnika czy amortyzatory w zawieszeniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapec20 Posted May 8, 2017 Share Posted May 8, 2017 Teleskopy pod siedzeniami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba111 Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Ja teleskopy zostawiłem ,tylko siedzenia poszły do kąta.Troszkę jest gimnastyki przy odkrecaniu 4 srub.Ale za to bagaznik robi wrazenie.Mam w miejscu zapasu butle z gazem ,położyłem na nią cienką płyte i mam głębokośc bagażnika 52 cm do rolety.Moim zdaniem warto jesli ktos nie potrzebuje 7 miesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapec20 Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Jak je zdemontować z siedziska teleskopy? Z tymi srubami nie będzie problemu ale nie wiem jak zdemontować teleskopy. Edited May 9, 2017 by kapec20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RiciBoski Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Na gorze teleskopu zsuwasz metalowe nasadki przy pomocy śrubokręta i teleskopy same sie zdejmuja z siedziska. Wlasnie wyjalem siedzenia. Dziekuje kolegom wczesniej za opisanie jak wyjac bylo to pomocne. Poeodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapec20 Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Dzięki jutro spróbuję. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaber Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 To jeszcze raz. Może wrzucicie jakieś fotki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts