krzysiek1958 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam. Po sciagnieciu oslony licznika w celu wymiany zarowek zauwazylem po prawej stronie urwana taka plastikowa rurke od tej oslony(kolo takiej malutkiej kratki na dole) i obok tej rurki wiszacy przewod z wtyczka zakonczona dlugim zelaznym grotem. Prosze bardzo o odpowiedz do czego to sluzy i ewentualnie w jakim pliku manuala P11 tego szukac. Czy mozna bez tego jezdzic?. Drugie pytanie dotyczy braku zarowki w miejscu oznaczonym cos takiego sport/off i jeszcze tam cos pisalo. Czy ja mam zalozyc tam zarowke czy to jest jakas kontrolka z sanochodu z automatyczna skrzynia biegow?Skoro juz pisze to nie swieci mi kontrolka od spryskiwaczy. Oczywiscie spryskiwacze dzialaja i zaroweczka jest dobra . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam. Po sciagnieciu oslony licznika w celu wymiany zarowek zauwazylem po prawej stronie urwana taka plastikowa rurke od tej oslony(kolo takiej malutkiej kratki na dole) i obok tej rurki wiszacy przewod z wtyczka zakonczona dlugim zelaznym grotem. Prosze bardzo o odpowiedz do czego to sluzy i ewentualnie w jakim pliku manuala P11 tego szukac. Czy mozna bez tego jezdzic?. Drugie pytanie dotyczy braku zarowki w miejscu oznaczonym cos takiego sport/off i jeszcze tam cos pisalo. Czy ja mam zalozyc tam zarowke czy to jest jakas kontrolka z sanochodu z automatyczna skrzynia biegow?Skoro juz pisze to nie swieci mi kontrolka od spryskiwaczy. Oczywiscie spryskiwacze dzialaja i zaroweczka jest dobra . Pozdrawiam. 1. nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi 2.to żarówka od nadbiegów w automacie 3. mam rozumieć kontrolkę na desce rozdzielczej masz od spryskiwaczy, czy tylko z tyłu licznika widzisz zaróweczkę? jaką masz przykrywkę od wlewu płynu od spryskiwaczy? jeżeli masz ją z taką rurką to nie masz kontrolki spryskiwacza a jeżeli masz ją samą to pewnie czujnik poszedł przy zbiorniczku od spodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 sport to nadbieg od automatu Zarówka się świeci jak masz mało płynu do spryskiwaczy, a nie jak je włączasz Z tym grotem to nie KAMAN Jaka rurka Zrób fotkę W obudowie zegarów za małą krateczką jest czujnik temperatury w kabinie jak masz kimę półautomatyczną, ale taka jest w P11,144 a nie P11, chyba że masz 144 i o tym nie wiesz PS. 144 to wersja po lifcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Kolego George Gt . Jesli chodzi o pierwsza sprawe to umnie to w primerce jest. Wiem ze to nietypowa sprawa bo nie kazdy musial wyciagac licznik. Sprawa druga to juz teraz wiem i nie bede zakladal tej kontrolki bo umnie jest reczna skrzynia. Sprawa trzecia . Ja widze zarowke od tylu licznika i jak napisales to u mnie nie bedzie tej kontrolki bo jest zamkniecie z rurka. Dziekuje Ci za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Kolego George Gt . Jesli chodzi o pierwsza sprawe to umnie to w primerce jest. Wiem ze to nietypowa sprawa bo nie kazdy musial wyciagac licznik. Sprawa druga to juz teraz wiem i nie bede zakladal tej kontrolki bo umnie jest reczna skrzynia. Sprawa trzecia . Ja widze zarowke od tylu licznika i jak napisales to u mnie nie bedzie tej kontrolki bo jest zamkniecie z rurka. Dziekuje Ci za odpowiedzi. krzysiek1958 ja rozumiem, że jest tylko musisz tak jak and_pec napisał podać zdjęcie abyśmy mogli bardziej zrozumieć licznik to ja może z 30 razy odkręcałem ale właśnie nie mogę wykminić o co Ci chodzi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 sport to nadbieg od automatu Zarówka się świeci jak masz mało płynu do spryskiwaczy, a nie jak je włączasz Z tym grotem to nie KAMAN Jaka rurka Zrób fotkę W obudowie zegarów za małą krateczką jest czujnik temperatury w kabinie jak masz kimę półautomatyczną, ale taka jest w P11,144 a nie P11, chyba że masz 144 i o tym nie wiesz PS. 144 to wersja po lifcie Tak myslalem ze sie odezwiesz . Kontrolka od nadbiegu to juz wiem . Ta kontrolka od spryskiwaczy nie zaswiecala sie w momencie wlaczenia zaplonu i o to mi chodzilo. . Teraz juz wiem dlaczego. Chodzilo o to zamkniecie z rurka. Na ksiazce ktora dostalem z autem pisze P11, ale (zawsze musi byc) tak jak piszesz jest to wersja P11. 144 po lifcie bo gdzies na forum przeczytalem ze w tej wersji drzwi otwieraja sie na dwa razy. Wybacz staremu ale ja caly czas myslalem ze to p11 jest po lifcie. . Wobec tego u mnie ten przewod z wtyczka z tym dlugim grotem to bedzie czujnik temperatury w kabinie. Tem karbowany waz co jest obok tego czujnika nachochodzi centralnie na kratke, tylko u mnie ten krociec co jest na kratce byl oberwany ( bo widac ze tu pasuje ) i dlatego on sobie swobodnie wisial. Powiedz mi jeszcze jak sprawdzic ten czujnik czy jest dobry bo dopiero jutro zakupie zarowki te w oprawce i to jakos poskaldam zeby juz nie wracac do tego . To znaczy ze czesci tez mam zamawiac do p11.144? . Dziekuje za uswiadomienie. ze to P11.144. krzysiek1958 ja rozumiem, że jest tylko musisz tak jak and_pec napisał podać zdjęcie abyśmy mogli bardziej zrozumieć licznik to ja może z 30 razy odkręcałem ale właśnie nie mogę wykminić o co Ci chodzi pozdrawiam Sprawa sie wyjasnila bo ja mam wersje p11 144 i klime polautomatyczna i jest to czujnik temperatury w kabinie. Ztego tez wzledu zakupilem inne zarowki i dopiero jutro kupie te z oprawkami i zaloze. Najbardziej to chodzilo mi o kontroke check bo nie swiecila i nie moglem zrobic autodiagnostyki.Ktos majstrowal przy liczniku i byla uszkodzona zarowka zeby nie swiecila. .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.