Gość robertos78 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Witam, w moim x mam fabryczne radio 2DIN kaseciak ( model EQ 300, PP-2609T - ktorys z tych symboli to zapewne model) ze zmieniarka na 6 cd. niestety w czasie kupna auta nie sprawdzilem czy dziala cd a domu okazalo sie ze nie dziala. zalupilem takie samo na allegro i zamontowalem. okazalo sie niestety ze nie darady wprowadzic kodu i tym samym urochomic radia. wyswietla sie "secure". szukalem info na necie i znalazlem tylko ze w nissanach jest immo NATS i radio sie z nim komunikuje i bedzie dzialalo tylko radio ktore bylo w aucie od nowosci. Niestety nie znalazlem w necie jak mozna to ominac. ludzie pisali ze ASO tego nie zrobi(angielskie ASO rowniez), ewentualnie zeby znalesc elektronika. chcialbym uniknac nastepnych wydatkow na nast. radio np firmowe 2DIN - koszty nie male takiego radia, a 1DIN tez tanio nie wyjdzie gdyz dodatkowo trzeba kupic przejsciowke z 2DIN na 1DIN. Czy Wy drodzy forumowicze mozecie mi na to cos poradzic? moze wiecie jak to sparowac lub kto to moze zrobic we wroclawiu lub okolicach(niedlugo urlop w polsce)? z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jano055 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Witam, w moim x mam fabryczne radio 2DIN kaseciak ( model EQ 300, PP-2609T - ktorys z tych symboli to zapewne model) ze zmieniarka na 6 cd. niestety w czasie kupna auta nie sprawdzilem czy dziala cd a domu okazalo sie ze nie dziala. zalupilem takie samo na allegro i zamontowalem. okazalo sie niestety ze nie darady wprowadzic kodu i tym samym urochomic radia. wyswietla sie "secure". szukalem info na necie i znalazlem tylko ze w nissanach jest immo NATS i radio sie z nim komunikuje i bedzie dzialalo tylko radio ktore bylo w aucie od nowosci. Niestety nie znalazlem w necie jak mozna to ominac. ludzie pisali ze ASO tego nie zrobi(angielskie ASO rowniez), ewentualnie zeby znalesc elektronika. chcialbym uniknac nastepnych wydatkow na nast. radio np firmowe 2DIN - koszty nie male takiego radia, a 1DIN tez tanio nie wyjdzie gdyz dodatkowo trzeba kupic przejsciowke z 2DIN na 1DIN. Czy Wy drodzy forumowicze mozecie mi na to cos poradzic? moze wiecie jak to sparowac lub kto to moze zrobic we wroclawiu lub okolicach(niedlugo urlop w polsce)? z gory dzieki za pomoc Jest do zrobienia.PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertos78 Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Jest do zrobienia.PW. Ciesze sie ze jest tylko czy mozesz mi napisac co i jak? prosze o wiecej info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Ciesze sie ze jest tylko czy mozesz mi napisac co i jak? prosze o wiecej info napisz do kolegi "priv" tak jak to zasugerował w swojej odpowiedzi. pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-goblin Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Panowie pobawię się w archeologa i odkopie stary temat czy ktoś już to przerabiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Moje seryjne radio tez daje sie we znaki. lubuje sie kostka i jak mocniej przychamuje to np nie działają głośniki wysokotonowe lub cały lewy kanał. zmieniarka tez zaczyna siadać. z 6 płyt tylko 5 działa. Problem w tym ze sensowne radio 2 din kosztuje około tys co skutecznie wstrzymuje mnie przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-goblin Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Mnie tam te radio nie przeszkadza. Chciałem zapytać o usunięcie blokady. Zabrałem do fachury u mnie w mieśćie blokada zjęta kod do radia zczytany radyjko śmiga jak talala. Koszt 100pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekS Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Odświeżam temat. Może ktoś napisać pokrótce jak wyciągnąć radio fabryczne. Muszę wymienić parę żaróweczek. Edytowane 26 Września 2017 przez JacekS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 na forum jest jeszcze drugi taki sam temat http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/68009-wymiana-fabrycznego-radia/ zerknij tez sobie na YT wpisujac tam w wyszukiwarke slowa: romove radio x-trail sposob przedstawiony na YT rozni sie nieco od pokazanego w watku ww., tam demontaz zaczynaja od wywazenia konsoli od wewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Zakladam, ze chodzi o fabryczne w T30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi