Guest tadek2128 Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Witam, bardzo proszę Was o pomoc. Mam Nissana Almerę Tino rok 2001-1.8 benzyna. Auto kupiłam z jednym kluczykiem i nie działał pilot. Więc dorobiłam sobie pilota do centralnego. Po przyjezdzie do domu stwierdziłam, że po wyłączeniu samochodu nie mruga mi immobilajzer. Chcę zaznaczyć, że auto pali normalnie- chodzi bez zarzutu tyle, że nie mruga immobilajzer. Elektryk który zakładał centralny nie wie co mogło sie stać.Sprawdził elektryke,wymontował spowrotem centralny i bez rezultatu. Kluczyk jest z NATS-em Proszę Was o poradę jaka może być przyczyna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest żuczek Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Może ten elektryk od dorobienia pilota zdezaktywował immo, i teraz nie wie jak, bądź nie ma sprzętu do aktywacji?!? NIe wiem o co może chodzić, i jeśli nie jest to jakaś typowa reakcja na "obce" grzebanie w elektryce, albo ktoś przypadkiem nie miał w 100% bliźniaczej sytuacji, to wszelkie porady próby porady będa jak strzelanie z zamknietymi oczyma, z 200m, do zapałki. Po prostu, aby coś konkretniej pomóc trzebaby mieć opanowaną/siedzieć w tematyce podpinania pilotów/alarmów, i być przy elektryku jak dobierał się do auta, i widzieć wszystko co konkretnie robił. Inaczej, to marne szanse na skuteczną pomoc. No ale może się mylę (i oby tak było), i może jednak zdobędziesz tu konkretną i skuteczną pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tadek2128 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Wracając jeszcze do mojego problemu- czy możliwe jest to, że przepaliła się dioda od immobilajzera. Z samochodem wszystko ok, pali dobrze tylko nie mruga ta nieszczęsna kontrolka. Bardzo proszę Was o odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.