Gość skandal Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Pozwoliłem sobie napisać ten temacik bo myślę że mogę podpowiedzieć ciekawe info, które może zaoszczędzić wielu osobom trochę zachodu. Temat dotyczy fabrycznych pilotów radiowych w kluczyku. Ostatnio zaczęły mi szwankować piloty, procedura programowania pilotów nie przynosiła skutków bo nawet nie wchodził w tryb programowania, myślałem że się skończyły piloty bo dwa lata temu je reanimowałem. Dodam tylko że programowałem już je nie raz. Znajomy elektronik podpowiedział mi ciekawy i darmowy sposób na sprawdzenie czy piloty są sprawne, a przy okazji można też sprawdzić czy są dobre baterie. Piloty można sprawdzić na telewizorze kineskopowym (LCD i Plazma nie wiem czy zadziałają). Należy odłączyć kabel antenowy, na wybranym kanale nastawić częstotliwość zbliżoną do pilota (w przypadku mojego pilota 433.92MHz)im bliżej tym wyraźniejsze wskazanie, i naciskamy przyciski na pilocie, kolejność dowolna, na telewizorze powinny pojawić się poziome pasy w trakcie naciskania guzika. Jeśli telewizor odbierze sygnał to mamy pewność że pilot jest sprawny. Jeśli nie, to szukamy wady w pilocie, lub w baterii. Jeśli piloty są sprawne należy zaprogramować piloty i wszystko wróci do normy. W moim przypadku piloty były sprawne, tylko procedurę programowania wykonywałem w złym tempie, należało to robić szybciej i miarowo. Mam nadzieję że ten sposób komuś jeszcze się przyda. Jeśli ktoś zna jakiś inny, skuteczny sposób to też może się z nami podzielić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Drużyński Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Pozwoliłem sobie napisać ten temacik bo myślę że mogę podpowiedzieć ciekawe info, które może zaoszczędzić wielu osobom trochę zachodu. Temat dotyczy fabrycznych pilotów radiowych w kluczyku. Ostatnio zaczęły mi szwankować piloty, procedura programowania pilotów nie przynosiła skutków bo nawet nie wchodził w tryb programowania, myślałem że się skończyły piloty bo dwa lata temu je reanimowałem. Dodam tylko że programowałem już je nie raz. Znajomy elektronik podpowiedział mi ciekawy i darmowy sposób na sprawdzenie czy piloty są sprawne, a przy okazji można też sprawdzić czy są dobre baterie. Piloty można sprawdzić na telewizorze kineskopowym (LCD i Plazma nie wiem czy zadziałają). Należy odłączyć kabel antenowy, na wybranym kanale nastawić częstotliwość zbliżoną do pilota (w przypadku mojego pilota 433.92MHz)im bliżej tym wyraźniejsze wskazanie, i naciskamy przyciski na pilocie, kolejność dowolna, na telewizorze powinny pojawić się poziome pasy w trakcie naciskania guzika. Jeśli telewizor odbierze sygnał to mamy pewność że pilot jest sprawny. Jeśli nie, to szukamy wady w pilocie, lub w baterii. Jeśli piloty są sprawne należy zaprogramować piloty i wszystko wróci do normy. W moim przypadku piloty były sprawne, tylko procedurę programowania wykonywałem w złym tempie, należało to robić szybciej i miarowo. Mam nadzieję że ten sposób komuś jeszcze się przyda. Jeśli ktoś zna jakiś inny, skuteczny sposób to też może się z nami podzielić. Pozdrawiam Witam mam pytanie, w mojej primerce chce dorobić sobie pilot do centralnego fabrycznego (nie mam alarmu ) dla drugiego kluczyka, który dorabiałem żeby mieć w razie niemca ,były problemy bo piąty gość dopiero miał maszynke odpowiednią do wstrzelenia tego imo jakis texas czy cóś...ponoć dobry.... jeden oryginał posiadam co ma pilota w sobie.....są na alegro piloty samokopiujace czestotliwośc otwierania i zamykania....one są na kod stały 433,92Mhz.....jak myślisz dało by rady czy primera WP11/144 z 2001r ma kod stały 433,92Mhz...??? tu link http://allegro.pl/pilot-uniwersalny-samokopiujacy-alarm-zamek-i1536136393.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurek1100 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam mam pytanie, w mojej primerce chce dorobić sobie pilot do centralnego fabrycznego (nie mam alarmu ) dla drugiego kluczyka, który dorabiałem żeby mieć w razie niemca ,były problemy bo piąty gość dopiero miał maszynke odpowiednią do wstrzelenia tego imo jakis texas czy cóś...ponoć dobry.... jeden oryginał posiadam co ma pilota w sobie.....są na alegro piloty samokopiujace czestotliwośc otwierania i zamykania....one są na kod stały 433,92Mhz.....jak myślisz dało by rady czy primera WP11/144 z 2001r ma kod stały 433,92Mhz...??? tu link http://allegro.pl/pi...1536136393.html JAK SIĘ PROGRAMUJE PILOTA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.