Gość gabis13snoty is Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowym członkiem grupy użytkowników Nissana niestety Versy. Proszę o pomoc ponieważ mam poważne problemy z zakupem części i naprawami. 1) poszukuję tarcz hamulcowych i klocków oryginalnych lub zamienników - autko z 2007 I półrocze a podczas hamowania ciężko utrzymać kierownice tak nią szarpie- podejrzewam, że tarcze pod wpływem temperatury deformują się.; 2) poszukuję filtra kabinowego; 3) mam uszkodzony zamek bagażnika- otwiera się ale nie daje się zamknąć - dźwignia nie wraca w pierwotne położenie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowym członkiem grupy użytkowników Nissana niestety Versy. Proszę o pomoc ponieważ mam poważne problemy z zakupem części i naprawami. 1) poszukuję tarcz hamulcowych i klocków oryginalnych lub zamienników - autko z 2007 I półrocze a podczas hamowania ciężko utrzymać kierownice tak nią szarpie- podejrzewam, że tarcze pod wpływem temperatury deformują się.; 2) poszukuję filtra kabinowego; 3) mam uszkodzony zamek bagażnika- otwiera się ale nie daje się zamknąć - dźwignia nie wraca w pierwotne położenie Pozdrawiam Ad 1. Tarcze na allegro . Są co prawda do tiidy ale można poszukać w necie czy się różnią. Być może temat był na forum. Ad 2. Tu masz wszystko o filtrze kabinowym gdzie kupić jak wymienić Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabis13snoty is Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam dziękuję za podpowiedzi lecz nie wiele mi one dały w przypadku tarcz. Versa ma inne tarcze niż Tida- mają większa średnicę, tj. fi= ok.290mm, fi otw. pod piastę=66, fi podz. śrub=114, grubość = 25. Może ktos z kolegów wie z jakiego modelu dostępnego w europie, tarcze mogą pasować do versy. byłem w serwisie nissana i tam powiedzieli mi, ze jeszcze nikt w Polsce nie zamawiał tarcz do versy i nawet na składzie w Amsterdamie ich nie ma. Koszt takiej tarczy to ponad 500zł. a termin dostawy raczej bardzo długi - kilka miesięcy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.