Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] JAKI PASEK RORZĄDU DO DIESELKA??

Gość daamian1105

Rekomendowane odpowiedzi

Gość daamian1105

Witam Wszystkich Serdecznie:)

kilka dni temu zakupiłem Almerę w sedanie rok produkcji 99 z dwulitrowym silnikiem diesel-a i chcę wymienić rozrząd wraz z pompa wody i wszystkie inne paski tylko nie wiem jakie paski i jakie rolki i napinacze wybrać bo byłem w 5 sklepach w mojej okolicy i w każdym polecali mi coś innego....ta sama historia z pompą wody...a chciałbym kupić coś dobrego w rozsądnej cenie...poradźcie Prosze mi co wybrać:) pozdrawiam

Witam Wszystkich Serdecznie:)

kilka dni temu zakupiłem Almerę w sedanie rok produkcji 99 z dwulitrowym silnikiem diesel-a i chcę wymienić rozrząd wraz z pompa wody i wszystkie inne paski tylko nie wiem jakie paski i jakie rolki i napinacze wybrać bo byłem w 5 sklepach w mojej okolicy i w każdym polecali mi coś innego....ta sama historia z pompą wody...a chciałbym kupić coś dobrego w rozsądnej cenie...poradźcie Prosze mi co wybrać:) pozdrawiam

Najlepiej to niech się tym zajmie mechanik który Ci to będzie zmieniał, chyba że sam masz się zamiar za to wziąść. Ja pojechałem do mechaniora i on wszystko załatwił.

A po co chcesz wymieniać pompę wody?

W tym silniku w sumie masz 5 pasków (o ile masz klimę):

- rozrządu

- napęd pompy wtryskowej

- alternatora

- wspomagania

- klimatyzacji

W skład kompletnego rozrządu wchodzą 3 rolki oraz 2 paski (rozrządu oraz pompy wtryskowej). Naturalnie polecam firmę MITSUBOSHI.

Gość daamian1105

A po co chcesz wymieniać pompę wody?

W tym silniku w sumie masz 5 pasków (o ile masz klimę):

- rozrządu

- napęd pompy wtryskowej

- alternatora

- wspomagania

- klimatyzacji

W skład kompletnego rozrządu wchodzą 3 rolki oraz 2 paski (rozrządu oraz pompy wtryskowej). Naturalnie polecam firmę MITSUBOSHI.

Dzięki za pomoc:) taktez chyba zrobie ze zdam sie na mechanika:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...