Gość stoner Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam, bardzo proszę o informację - jeśli ktoś taką posiada - ile kosztuje mniej więcej wymiana sprzęgła (koszt części, a także koszt robocizny) w Almerze z 2002 1.5 16v benzyna. Przepraszam jeśli gdzieś na forum już taki temat istnieje, ale ciężko szuka się czegoś o czym nie ma się bladego pojęcia - pytanie jest od mojego taty, który nie ma dostępu do internetu, za to ma córkę ignorantkę motoryzacyjną :]. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 witamy no napewno idzie tarcza docisk i łożysko koszty zależne od firmy jaką się zakłada jak nie do rajdówki to wystarczy Valeo (pare osób spaliło to sprzęgło czy im się rozpadło)choć ja smogiam i nic mu nie dolega wiec jest ok .. lub troszke droższe Aisin czy jakoś tak ,,,, zobacz na Allegro w ceny i Ci wyjdzie do mojego SR20 Valeo za 300 zł wymiana chyba 150 ??? jak dobrze pamiętam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Koszt wymiany sprzęgła zależy od warsztatu... w 3miescie ponizej 250zł nie znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pink Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 w wawie zaplacilem 700 za kompet sprzegla + 300 za robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Missiakkuss Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Wczoraj dostałem wycenę wymiany sprzęgła na Aiscin - 530 + 170 robocizna ... Strasznie dużo Może poszukam gdzie indziej ... Cena dotyczy oczywiście kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Wczoraj dostałem wycenę wymiany sprzęgła na Aiscin - 530 + 170 robocizna ... Strasznie dużo Może poszukam gdzie indziej ... Cena dotyczy oczywiście kompletu Almera to nie Fiat 126p - 170 PLN za robociznę uważam za uczciwą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Missiakkuss Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 I dlatego się zdecydowałem ... Zadzwoniłem do innego mekanika i rzucił 750+400PLN. HA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arti86 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Almera to nie Fiat 126p - 170 PLN za robociznę uważam za uczciwą cenę tu masz racje bo jeden mechanik mi powiedzial 400 za wymiane sprzegla a mieszkam w malym miasteczku jak mieszkalem 17 lat w wawie to tam jakos taniej robikllem a tu za rozrzad niedosc ze zapalcilem 500 za sama robote to nie zrobione bo szarpie dusi sie dlawi i gasnie plus glowica 650 szlify i dotego 4 orginalne popychacze i 4 od golfa podobno pasujace i czesci okolo 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 cenę masz dobrą bo ja płaciłem 250 zł i jeszcze fura stała na kanale bo wyszły przeguby sprzęgło masz dobrej firmy choć ja na moje Valeo nie narzekam choć super nie i różnica między 1.6 a 2.0 też jest duża w cenach w robocie nie sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 witajcie!! co myślicie o sprzęgłach nipparts? jakiej jakości są? czy polecacie? niestety muszę już wymieniać i nie wiem co kupić;/. doradźcie coś dobrego w dobrych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratusome Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Ja również obecnie mam dylemat dotyczący Nippartsa.Jest wyprzedaż i mogę takowe zakupić za 400 PLN, a akurat słabo markę znam. Co sądzicie? http://www.sprzeglo.com.pl/sprzegla-nipparts-kola-dwumasowe-nipparts-opinie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parker80 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Witam. Wznawiam temat bo mam problem ze sprzęgłem. Ostatnio byłem u znajomego mechanika i stwierdził że sprzęgło do wymiany. Chciałem zapytać co polecacie bo podobno większość zestawów sprzegła ( tarcza, docisk, łożysko) to to samo i czy kupie lukasa valeo czy inne to cena i jakość ta sama.... i drugie pytanie czy mając dostęp do narzędzi i garażu mogę sam spróbować je wymienić ( sam wymieniałem sprzęgło w maluchu i polówce). Po kilku dniach namysłu i poszukiwań postanowiłem oddać almere do mechanika. Może komuś się przyda inf że koszt wymiany sprzęgła to 300 zł za robotę i 400 za sprzęgło - dodam że byli tacy co 500 za robotę wołali także warto szukać albo podzwonić. Edytowane 29 Marca 2018 przez parker80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi