milsa666 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam Nie bić!!!!!! Pytanie od laika. Nastraszyli mnie dzisiaj mechanicy. Przy okazji montażu podnośnika szyb elektrycznych podzieliłem się problemem drgającego sprzęgła. Drży tylko w początkowej fazie przyciskania. Diagnoza (po analizie sprzęgła, oraz sposobu zachowania się samochodu po wyłączeniu silnika) - prawdopodobnie kołodwumasowe pada (przebieg 40 tys.!!!!). Stres pomieszany z wkur... taki młody samochód i coś takiego! Szukanie po forach, sklepach internetowych... Szukałem i znalazłem koła tylko do wersji diesla. No i teraz pytanie za 100pkt. czyżby kołodwumasowe wymyślono tylko do diesli, żeby poprawić kulturę jazdy? A silniki benzynowe, a konkretnie moja wersja 1.8 116KM, posiadają "klasyczne" koło i sprzęgło? Nie mogłem nigdzie w necie znaleźć informacji na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Jedynie diesle mają koła dwu masowe. Zmień mechaników, bo to jacyś laicy wyłudzający kasę!!! PS: W dwu masach długość użytkowania nie zależy od wieku tylko od przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislaw140 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Weź zadzwoń do nich i spytaj ile za wymiane i części. A tak poważnie to tylko diesle mają dwumase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Dziękuję panowie - że zależy od przebiegu to podejrzewałem (napisałem, że przebieg 40tys.) - wczoraj w nocy dokopałem się w serwisówce, że silnik typu QR, 2.0 benzyna też ma dwumasowe. Natomiast w przypadku wersji z niższymi pojemnościami (wersje QG) o kole nie ma wzmianki. No to ulżyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 nie tylko diesle mają koła dwumasowe,w benzyniakach są równierz stosowane,np.P12 z 2 litrowym silnikiem,audi 80 quatrro,bmw e30,e36. Często od opcji wyposarzenia np,czy samochod ma klimę czy nie to wkładali dwumase,ale w 1,8 qg18de koła dwumasowego niema,normalne sprzęgło występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.