Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[p11.144] TD migająca kontrolka

slothy
 Share

Recommended Posts

Witam! jeszcze nie uporalem się z wtryskiem a tu miga kontrolka od hamulca ręcznego, mimo ze ręczny nie jest zaciagnięty, podczas odouszczenia gazu mignie a po dodaniu zgasnie , przy hamowanu sie zaswieci pozniej gasnie??? klocki do wymiany czy co?? mam prosbe jeszcze potrzebuje mumer seryjny 1 wtryskiwacza z czujnikiem do primery td 2000 rok pompa bosch-a. jak by mogl ktos podac byl bym wdzieczny poniewaz nie mam dostepu do auta a chciał bym to zamówic.

a sprawdzałeś płyn w zbiorniczku,pewni jest niski poziom i stad ta mrugająca kontrolka,uzupełnij i powinno być po problemie

Co nie oznacza, że klocki sie nie kończą. Jak grubość maleje to automatycznie poziom w zbiorniczku także opada. Dolać płynu a później sprawdzić stan okładzin hamulcowych

Wszystkiemu są winne takie cienkie wężyki podciśnieniowe które już sparciały. Trzeba je wymienić na nowe i problem zniknie. Było już o tym na forum.

post-23352-1279319422,8074_thumb.jpg

ten pierwszy od gory na 100% poszedl, u mnie tak bylo, od dolu byl uszkodzony uciolem i zalozylem i nie mryga.

Guest Barabasz

Wszystkiemu są winne takie cienkie wężyki podciśnieniowe które już sparciały. Trzeba je wymienić na nowe i problem zniknie. Było już o tym na forum.

te przewody to sa jakies specjalne, konkretna średnica??

gdzie je najlepiej kupić ??

-bo jak looknąłem po przeczytaniu tego tematu to tez mam pęknięty jeden :/

• 1 month later...
Guest longer 81

Muszę się tu wpiąć - u mnie też migająca kontrolka ham.ręcznego.Klocki nowe,płyn na maxi,jutro zbadam te przewody o których tu mowa i napiszę czy to jest powodem mrugającej kontrolki u mnie.

ten wezyk od podcisnienia to jakies dziadostwo dopiero go naprawilem na wiosne, patrze wczoraj a on znowu zaczyna pekac.

Guest longer 81

Muszę się tu wpiąć - u mnie też migająca kontrolka ham.ręcznego.Klocki nowe,płyn na maxi,jutro zbadam te przewody o których tu mowa i napiszę czy to jest powodem mrugającej kontrolki u mnie.

Potwierdzam na 100% wężyk uszkodzony - wymiana i kontrolka ham.ręcznego już nie mruga.

post-29388-1282738639,5836_thumb.jpg

• 11 months later...

Witam wszystkich ,jestem tu nowy i często korzystam z podpowiedzi ,za co bardzo dziękuje.

W kwesti migajacej kontrolki :

1. Przewody wymienione na nowe .

2. Klocki, tracze nowe .

3. Płyn na maxa .

Kontrolka dalej się zapala ,może ktoś ma jakiś pomysł co dalej . Z góry dziękuję za podpowiedź

Waldek jesli masz diesla to w instrukcji obslugi do p11.144 pisze ze zapalenie sie lampki od hamulca moze tez sygnalizowac zbyt niskie cisnienie w ukladzie wspomagania

• Upvote 1

Waldek jesli masz diesla to w instrukcji obslugi do p11.144 pisze ze zapalenie sie lampki od hamulca moze tez sygnalizowac zbyt niskie cisnienie w ukladzie wspomagania

Dzięki za podpowiedź,dzisiaj przeleciałem wszystko, problem był we wtyczce do czujnika podciśnienia (zaśniedziała) oczyściłem zmieniłem konektor i działa :D:) Wszystko OK.

Pozdrawiam Waldek.