slothy Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Witam! jeszcze nie uporalem się z wtryskiem a tu miga kontrolka od hamulca ręcznego, mimo ze ręczny nie jest zaciagnięty, podczas odouszczenia gazu mignie a po dodaniu zgasnie , przy hamowanu sie zaswieci pozniej gasnie??? klocki do wymiany czy co?? mam prosbe jeszcze potrzebuje mumer seryjny 1 wtryskiwacza z czujnikiem do primery td 2000 rok pompa bosch-a. jak by mogl ktos podac byl bym wdzieczny poniewaz nie mam dostepu do auta a chciał bym to zamówic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jswistow Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 a sprawdzałeś płyn w zbiorniczku,pewni jest niski poziom i stad ta mrugająca kontrolka,uzupełnij i powinno być po problemie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baciarek Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Co nie oznacza, że klocki sie nie kończą. Jak grubość maleje to automatycznie poziom w zbiorniczku także opada. Dolać płynu a później sprawdzić stan okładzin hamulcowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slothy Posted July 16, 2010 Author Share Posted July 16, 2010 płyn hamulcowy jest max! i takie cuda sie dzieją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hary7 Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 Wszystkiemu są winne takie cienkie wężyki podciśnieniowe które już sparciały. Trzeba je wymienić na nowe i problem zniknie. Było już o tym na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek90 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 ten pierwszy od gory na 100% poszedl, u mnie tak bylo, od dolu byl uszkodzony uciolem i zalozylem i nie mryga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Barabasz Posted July 19, 2010 Share Posted July 19, 2010 Wszystkiemu są winne takie cienkie wężyki podciśnieniowe które już sparciały. Trzeba je wymienić na nowe i problem zniknie. Było już o tym na forum. te przewody to sa jakies specjalne, konkretna średnica?? gdzie je najlepiej kupić ?? -bo jak looknąłem po przeczytaniu tego tematu to tez mam pęknięty jeden :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest longer 81 Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Wszystkiemu są winne takie cienkie wężyki podciśnieniowe które już sparciały. Trzeba je wymienić na nowe i problem zniknie. Było już o tym na forum. Muszę się tu wpiąć - u mnie też migająca kontrolka ham.ręcznego.Klocki nowe,płyn na maxi,jutro zbadam te przewody o których tu mowa i napiszę czy to jest powodem mrugającej kontrolki u mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek90 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 ten wezyk od podcisnienia to jakies dziadostwo dopiero go naprawilem na wiosne, patrze wczoraj a on znowu zaczyna pekac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest longer 81 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Muszę się tu wpiąć - u mnie też migająca kontrolka ham.ręcznego.Klocki nowe,płyn na maxi,jutro zbadam te przewody o których tu mowa i napiszę czy to jest powodem mrugającej kontrolki u mnie. Potwierdzam na 100% wężyk uszkodzony - wymiana i kontrolka ham.ręcznego już nie mruga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WaldekW Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Witam wszystkich ,jestem tu nowy i często korzystam z podpowiedzi ,za co bardzo dziękuje. W kwesti migajacej kontrolki : 1. Przewody wymienione na nowe . 2. Klocki, tracze nowe . 3. Płyn na maxa . Kontrolka dalej się zapala ,może ktoś ma jakiś pomysł co dalej . Z góry dziękuję za podpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek1958 Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Waldek jesli masz diesla to w instrukcji obslugi do p11.144 pisze ze zapalenie sie lampki od hamulca moze tez sygnalizowac zbyt niskie cisnienie w ukladzie wspomagania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WaldekW Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Waldek jesli masz diesla to w instrukcji obslugi do p11.144 pisze ze zapalenie sie lampki od hamulca moze tez sygnalizowac zbyt niskie cisnienie w ukladzie wspomagania Dzięki za podpowiedź,dzisiaj przeleciałem wszystko, problem był we wtyczce do czujnika podciśnienia (zaśniedziała) oczyściłem zmieniłem konektor i działa Wszystko OK. Pozdrawiam Waldek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts