Gość d3cK Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Witam, Mam małe pytanie, jak to jest z wartościami spalania paliwa widniejącym na wskaźniku? Jeśli jeżdżę na LPG i widnieje spalanie np. 12l, to jest to faktyczne 12l LPG czy należy doliczyć do tego 1,5-2l? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 mówisz o odczytach z kompa to są pewnie odczyty na czasach wtrysku PB smigając na LPG czasy wtrysków nie powinny sie zmienić i jako że AFR jest inny to LPG troszke wiecej będzie 10-15% w zależności jak to jest ustawione ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d3cK Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 czyli przyjmujac, iz spalanie na pb wynosi 12l, to 15% do tej wartosci daje rzeczywiste spalanie gazu na poziomie 14l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 czyli przyjmujac, iz spalanie na pb wynosi 12l, to 15% do tej wartosci daje rzeczywiste spalanie gazu na poziomie 14l. teoretycznie tak ale, że nasze nissanki nie mają chwilowego spalania więc taki zmieniający się odczyt komputera raz na 10-15 km nie jest miarodajny... W P11 Gt na kompie miałem spalanie 6.2 a i tak swoje gazu spalił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 u mnie czasem pomiar z kompa jest w stosunku do lpg rozny o 0,5 litra, a czestm pomyli sie o 1,5 litra. po mojemu roznica wynika z mapy czasu wtrysku. czasem tam jest 1 do 1 i w tym zakresie spalanie z kompem zgodzilo by sie idealnie, ale na mojej mapie sa miejsca gdzie mam 1,2 czy 1,25 kiedy smigam w tym zakresie bedzie błąd 20%. wiec bywa roznie zalezy jak sie jezdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 u mnie czasem pomiar z kompa jest w stosunku do lpg rozny o 0,5 litra, a czestm pomyli sie o 1,5 litra. po mojemu roznica wynika z mapy czasu wtrysku. czasem tam jest 1 do 1 i w tym zakresie spalanie z kompem zgodzilo by sie idealnie, ale na mojej mapie sa miejsca gdzie mam 1,2 czy 1,25 kiedy smigam w tym zakresie bedzie błąd 20%. wiec bywa roznie zalezy jak sie jezdzi. źle kombinujesz bo mnożnik pomaga w utrzymaniu odpowiedniej ilości gazu do PB tz że wtryskiwacz gazowy nie odpowiada wydatkiem gazowym wtryskiwaczowi pb ... a to zależny jak masz zestrojona instalkę na wolnych możesz mieć 1.1x-1.6 mnożnik i na wysokich ma schodzić do 1x --STAG ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.