Guest stahoojedyn Posted July 28, 2010 Share Posted July 28, 2010 witam ostatnio zauwazylem problem w p10 1,6 '92 mianowicie podczas jazdy zmieniajac bieg czuje na drazku zmiany biegow jakby przeskakiwaly zebatki problem odczuwalny jest na kazdym biegu ale na 5 najmniej przy dojezdzie do swiatel zatrzymuje sie i chce wbic 1, wciskam sprzeglo pcham dzwignie w odpowiednim kierunku i jest jakby blokada poczym bieg wskakuje sprzeglo lapie mi dosc wysoko nie wiem czy tak jest w nissanach a le ja tak mam czasem sprzeglo lapie niemal na samym dole czego to moga byc objawy ? skrzynia ? sprzeglo ? czy moze wystarczy ustawic na przekladni ? z gory dzieki za podpowiedzi STASIO jeszcze jedno pytanko czy w primerce da sie naciagnac linke sprzegla czy moze jest samoregulator czy jakos tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki-toy Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 synchronizatory?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest stahoojedyn Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 wlasnie chodzilo mi o synchronizatory tylko zapomnialem jak to sie zowie a jesli chodzi o ta linke to jak to jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberDe@th Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 a jesli chodzi o ta linke to jak to jest ? Jeśli dobrze pamiętam, to jedynie reguluje się wysokość pedału sprzęgła względem podłogi. Co do konkretnych danych, to polecam serwisówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gagis Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 witam regulacja jest na lince przy skrzyni biegów przy lapie od wysprzeglania pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.