Gość krisss28 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 witam serdecznie wszystkich.mam 2 problemy pewnie poruszone na forum lecz nie potrafie znalesc zadnych informacji na ten temat. 1. moja primerka to benzyna 2.0 a wydaje dzwiek jak disel po niedlugim dzialaniu nie mam pojecia o co chodzi. 2 jaki jest dobry olej silnikowy do tego typu silnika. dziekuje serdecznie z gory za pomoc pozdrawiam krisss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość savinka Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Ja też mam p10 2.0 i dziś mam zamiar zmienić olej. Auto mam od roku nie wiem co było wcześniej lane. Dobrze powiedziałam w sklepie 10w40? :/ Dajcie znać jeśli ktoś ma pojęcie nom i ewentualne wskazówki co do wymiany. Myślę, że dam radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Bardzo dobry jest Mobil S 10W-40. Ja leje jak zaleca Nissan Shell Helix (10W-40) i jest git. Wcale nie pali mi oleju, a i cena niższa jak Mobila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość savinka Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Bardzo dobry jest Mobil S 10W-40. Ja leje jak zaleca Nissan Shell Helix (10W-40) i jest git. Wcale nie pali mi oleju, a i cena niższa jak Mobila. A przy zmianie oleju trzeba również zmienić filtr czy można to zrobić później? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zmieniasz olej zmieniasz filtr. Co do oleju to u mnie jest 330kkm i nadal lany syntetyk Mobil1 5W50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tommyg Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 witam serdecznie wszystkich.mam 2 problemy pewnie poruszone na forum lecz nie potrafie znalesc zadnych informacji na ten temat. 1. moja primerka to benzyna 2.0 a wydaje dzwiek jak disel po niedlugim dzialaniu nie mam pojecia o co chodzi. 2 jaki jest dobry olej silnikowy do tego typu silnika. dziekuje serdecznie z gory za pomoc pozdrawiam krisss Ja do P12 1.8 leję 10W60 castrola. Auto ma ponad 200 tys i nic się nie dzieje. Zużycie oleju chyba w normie ok 0.2 na 1000km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.