Gość waldemas1 Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Witam wracam z problemem ,leje się do środka woda po nawet nie dużym deszczu.Kałuża po stronie pasażera z przodu.Raczej nie są to otwory w podszybiu bo stała tam woda(nie uciekała) . Leje się przez moment i przestaje .Proszę o jakieś wskazówki (podszybie było odkrywane i czyszczone)skąd może płynąć w poniedziałek jadę do mechanika (bo zacznie gnić autko ).Auto almera slx hb 1.4 n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 masz szyberdach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 (edytowane) masz szyberdach?? Nie. Nie mam .Kapie mniej więcej pomiędzy wentylatorem a filtrem kabinowym.A powiedzcie w którym miejscu woda ucieka z parownika . Edytowane 30 Lipca 2010 przez waldemas1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Nie. Nie mam .Kapie mniej więcej pomiędzy wentylatorem a filtrem kabinowym.A powiedzcie w którym miejscu woda ucieka z parownika . jak masz klimę to właśnie tam może ciec jak jest niedrożne wyjście na zewnątrz, zobaczy czy czasem rurka od wody z klimy nie jest zapchana, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 W grodzi są zatyczki gumowe .Moze wyleciała i tamtędy leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoch84 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 zdejmij jeszcze raz podszybie, od strony pasażera znajdziesz taką jasnozieloną spinkę (wielkości pudełka od zapałek). Obklej ją na około silikonem, a problem ustąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 zdejmij jeszcze raz podszybie, od strony pasażera znajdziesz taką jasnozieloną spinkę (wielkości pudełka od zapałek). Obklej ją na około silikonem, a problem ustąpi. Mechanik próbował wszystkiego i w końcu doszedł do zielonej spinki trochę wody z butelki i eureka leci ze spinki na wentylator i do kabiny .Spinkę wyjął przesmarował "dirco" i z powrotem wcisnął .Drugi deszcz i spokój , na razie .Dzięki panowie , takie małe cóś a ile nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 czy w p11 też takie coś może występować? bo u mnie się leje i chciałem zdjąć podszybie, ale ramiona wycierajek mocno siedzą i odpuściłem, ale jakby to miało tamtędy lecieć to niedaruje i zdejme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 czy w p11 też takie coś może występować? bo u mnie się leje i chciałem zdjąć podszybie, ale ramiona wycierajek mocno siedzą i odpuściłem, ale jakby to miało tamtędy lecieć to niedaruje i zdejme. Pewnie tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 ok. otworzyłem, uszczelniłem, złożyłem i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony80 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 No i jak ?? zdało egzamin?? ja w mojej p11 mam taki sam problem. Od pewnego czasu po opadach deszczu pojawia się woda w kabinie od strony pasażera. Jeśli się udało to też rozbieram i uszczelniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 od tamtej pory nie zauważyłem wody na wycieraczce, a pare razy popadało, myślę że to było to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi