Guest waldemas1 Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 Witam wracam z problemem ,leje się do środka woda po nawet nie dużym deszczu.Kałuża po stronie pasażera z przodu.Raczej nie są to otwory w podszybiu bo stała tam woda(nie uciekała) . Leje się przez moment i przestaje .Proszę o jakieś wskazówki (podszybie było odkrywane i czyszczone)skąd może płynąć w poniedziałek jadę do mechanika (bo zacznie gnić autko ).Auto almera slx hb 1.4 n. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted July 29, 2010 Share Posted July 29, 2010 masz szyberdach?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldemas1 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 (edited) masz szyberdach?? Nie. Nie mam .Kapie mniej więcej pomiędzy wentylatorem a filtrem kabinowym.A powiedzcie w którym miejscu woda ucieka z parownika . Edited July 30, 2010 by waldemas1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Nie. Nie mam .Kapie mniej więcej pomiędzy wentylatorem a filtrem kabinowym.A powiedzcie w którym miejscu woda ucieka z parownika . jak masz klimę to właśnie tam może ciec jak jest niedrożne wyjście na zewnątrz, zobaczy czy czasem rurka od wody z klimy nie jest zapchana, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 W grodzi są zatyczki gumowe .Moze wyleciała i tamtędy leci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoch84 Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 zdejmij jeszcze raz podszybie, od strony pasażera znajdziesz taką jasnozieloną spinkę (wielkości pudełka od zapałek). Obklej ją na około silikonem, a problem ustąpi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldemas1 Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 zdejmij jeszcze raz podszybie, od strony pasażera znajdziesz taką jasnozieloną spinkę (wielkości pudełka od zapałek). Obklej ją na około silikonem, a problem ustąpi. Mechanik próbował wszystkiego i w końcu doszedł do zielonej spinki trochę wody z butelki i eureka leci ze spinki na wentylator i do kabiny .Spinkę wyjął przesmarował "dirco" i z powrotem wcisnął .Drugi deszcz i spokój , na razie .Dzięki panowie , takie małe cóś a ile nerwów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 czy w p11 też takie coś może występować? bo u mnie się leje i chciałem zdjąć podszybie, ale ramiona wycierajek mocno siedzą i odpuściłem, ale jakby to miało tamtędy lecieć to niedaruje i zdejme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest waldemas1 Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 czy w p11 też takie coś może występować? bo u mnie się leje i chciałem zdjąć podszybie, ale ramiona wycierajek mocno siedzą i odpuściłem, ale jakby to miało tamtędy lecieć to niedaruje i zdejme. Pewnie tak . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 ok. otworzyłem, uszczelniłem, złożyłem i zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony80 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 No i jak ?? zdało egzamin?? ja w mojej p11 mam taki sam problem. Od pewnego czasu po opadach deszczu pojawia się woda w kabinie od strony pasażera. Jeśli się udało to też rozbieram i uszczelniam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweleknowakowski Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 od tamtej pory nie zauważyłem wody na wycieraczce, a pare razy popadało, myślę że to było to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts