Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

woda w kabinie

Guest waldemas1
 Share

Recommended Posts

Guest waldemas1

Witam wracam z problemem ,leje się do środka woda po nawet nie dużym deszczu.Kałuża po stronie pasażera z przodu.Raczej nie są to otwory w podszybiu bo stała tam woda(nie uciekała) . Leje się przez moment i przestaje .Proszę o jakieś wskazówki (podszybie było odkrywane i czyszczone)skąd może płynąć w poniedziałek jadę do mechanika (bo zacznie gnić autko ).Auto almera slx hb 1.4 n.

Guest waldemas1

masz szyberdach??

Nie. Nie mam .Kapie mniej więcej pomiędzy wentylatorem a filtrem kabinowym.A powiedzcie w którym miejscu woda ucieka z parownika .

Edited by waldemas1

Nie. Nie mam .Kapie mniej więcej pomiędzy wentylatorem a filtrem kabinowym.A powiedzcie w którym miejscu woda ucieka z parownika .

jak masz klimę to właśnie tam może ciec jak jest niedrożne wyjście na zewnątrz, zobaczy czy czasem rurka od wody z klimy nie jest zapchana,

W grodzi są zatyczki gumowe .Moze wyleciała i tamtędy leci

zdejmij jeszcze raz podszybie, od strony pasażera znajdziesz taką jasnozieloną spinkę (wielkości pudełka od zapałek). Obklej ją na około silikonem, a problem ustąpi.

Guest waldemas1

zdejmij jeszcze raz podszybie, od strony pasażera znajdziesz taką jasnozieloną spinkę (wielkości pudełka od zapałek). Obklej ją na około silikonem, a problem ustąpi.

Mechanik próbował wszystkiego i w końcu doszedł do zielonej spinki trochę wody z butelki i eureka leci ze spinki na wentylator i do kabiny .Spinkę wyjął przesmarował "dirco" i z powrotem wcisnął .Drugi deszcz i spokój , na razie .Dzięki panowie , takie małe cóś a ile nerwów. :devil:

• 1 month later...

czy w p11 też takie coś może występować? bo u mnie się leje i chciałem zdjąć podszybie, ale ramiona wycierajek mocno siedzą i odpuściłem, ale jakby to miało tamtędy lecieć to niedaruje i zdejme.

Guest waldemas1

czy w p11 też takie coś może występować? bo u mnie się leje i chciałem zdjąć podszybie, ale ramiona wycierajek mocno siedzą i odpuściłem, ale jakby to miało tamtędy lecieć to niedaruje i zdejme.

Pewnie tak . :unsure:

ok. otworzyłem, uszczelniłem, złożyłem i zobaczymy.

• 2 weeks later...

No i jak ?? zdało egzamin?? ja w mojej p11 mam taki sam problem. Od pewnego czasu po opadach deszczu pojawia się woda w kabinie od strony pasażera. Jeśli się udało to też rozbieram i uszczelniam.

od tamtej pory nie zauważyłem wody na wycieraczce, a pare razy popadało,

myślę że to było to.