Gość kaskawic4 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Podczas skręcania i najczęściej z drugiego biegu słychać głośne stukanie.Fachowiec stwierdził,że to skrzynia biegów.Kupiliśmy używaną i nam wymienił i nadal są stuki. Teraz sugeruje,że to łożyska siedzą w skrzyni biegów. Czy można gdzieś kupić takie łożyska?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 1. Zmień fachowca, bo dzięki tym jego super diagnozom niedługo będziesz musiała wziąć kredyt jak tak dalej będzie wymieniał na chybił trafił. 2. Czy dzieje się to tylko na 2 biegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Kolego daj spokój skrzyni!!!.Przy dwóch skrzyniach ten sam objaw to jak w totka wygrać milion.Posprawdzaj na czym stoi auto..amory , wachacze ,drazki ,przeguby,łożyska ,drazki ,półosie drazki stab ,sworznie itd...z drazkami to przesadziłem az tylu ich nie ma:) sorry:) Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez sten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaskawic4 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 1. Zmień fachowca, bo dzięki tym jego super diagnozom niedługo będziesz musiała wziąć kredyt jak tak dalej będzie wymieniał na chybił trafił. 2. Czy dzieje się to tylko na 2 biegu? tak dzieje się tylko na 2 biegu Kolego daj spokój skrzyni!!!.Przy dwóch skrzyniach ten sam objaw to jak w totka wygrać milion.Posprawdzaj na czym stoi auto..amory , wachacze ,drazki ,przeguby,łożyska ,drazki ,półosie drazki stab ,sworznie itd...z drazkami to przesadziłem az tylu ich nie ma:) sorry:) Akurat jestem koleżanką-amorki zmienione, i cała reszta jest ok a wali regularnie. Boję się gdzieś dalej wybrać.Czy można te łożyska gdzieś dostać do skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tusiek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 ale jak wali ?? i po ktorej stronie?? a mi walilo z prawej i kazdy myslal ze to polos... a to wachacz a po wymianie wachacza koles fachowiec ze stodoly ( ktoremu podziekowalem ) nie dokrecil kolumny amorka i walilo dalej z prawej jak juz dokrecilem to przestalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaskawic4 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 ale jak wali ?? i po ktorej stronie?? a mi walilo z prawej i kazdy myslal ze to polos... a to wachacz a po wymianie wachacza koles fachowiec ze stodoly ( ktoremu podziekowalem ) nie dokrecil kolumny amorka i walilo dalej z prawej jak juz dokrecilem to przestalo... teraz to wali z obu stron podczas skręcania z drugiego biegu.To jest regularne bicie jakiegoś elementu o drugi 5-6 razy i dalej wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam. Co ma skrzynia biegów do skręcania? Czy czasem to walenie to nie trzaskajace przeguby? A moze osłony tarcz hamulcowych przegniły i przy skręcaniu ocieraja się ?A moze drazek stabilizatora? U mnie walił na zakrętach ale nie zawsze .Czasem puszczał serię jak z karabinu i tylko przy większej prędkośći.Przeciez to jest druga skrzynia i ten sam objaw? To jest na pewno cos poza skrzynią.......A moze spróbuj jechać na skręconych kołach na jedynce tylko odpowiednio szybciej..zobacz co wtedy Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez sten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 ja stawiam na wachacz mi walił ,wystarczyło dokręcic śruby i cisza , wpadnij do olsztyna po południu to sprawdze u siebie na warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaskawic4 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 ja stawiam na wachacz mi walił ,wystarczyło dokręcic śruby i cisza , wpadnij do olsztyna po południu to sprawdze u siebie na warsztacie Bardzo chętnie-tylko jakieś namiary a ja się stawię p.s. DZIĘKUJĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 namiary poszły na pw , czemu nie jedziesz na zlot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi