TolekD Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Dzień dobry Kupilem Primere 1,9 TD w Niemczech i przy szybkiej jezdzie po autostradzie (powyzej 160 km/h) zapala sie czerwona lampka silnika. Po zatrzymaniu (wylaczeniu i wlaczeniu) lampka nie swieci . Dwa razy probowalem szybszej jazdy powyzej 160 km/h i 2 razy bylo tak samo. Co moze byc przyczyna. Rocznik 12/2002 przebieg 196tys Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest remik_p12 Posted August 4, 2010 Share Posted August 4, 2010 Podjedź do jakiegoś mechanika aby podłączył pod kompa to on ci powie z czym problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TolekD Posted August 5, 2010 Author Share Posted August 5, 2010 Podjedź do jakiegoś mechanika aby podłączył pod kompa to on ci powie z czym problem. Sorry byc moze za pytanie ale czy ten komp to jest specjalistyczne narzedzie dostepne w serwisie Nissana czy tez jest to bardziej uniwersalny przyrzad dostepny w wielu mniejszych warsztatach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeGt Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Sorry byc moze za pytanie ale czy ten komp to jest specjalistyczne narzedzie dostepne w serwisie Nissana czy tez jest to bardziej uniwersalny przyrzad dostepny w wielu mniejszych warsztatach ? każdy dobry szanujący się mechanik i elektryk posiada taki sprzęt.. nie ma już samochodów gdzie młotkiem i śrubokrętem zrobimy wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest shaty Posted August 22, 2010 Share Posted August 22, 2010 Miałem taki sam preblem. Opisałem go w poście http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66305-wp12-p0089-19-dci-moje-rozwiazanie/page__p__731108__fromsearch__1entry731108 Komputer pokazywał bląd P0089 Wymieniłem filtr paliwa na inną firmę niż Filtron i teraz jest OK. Na forach z autami francuskimi, piszą dużo o jakości filtrów paliwa i częstymi problemami jeżeli chce się oszczędzić. Mam 1.9 dCi - silnik od laguny. Wymiana filtra - 30 min - koszt 30pln. opis wymiany w Dziale "Zrób to sam" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.