RAAAD Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 A co wymieniałes i jakie koszty poniosłes jesli to nie tajemnica.Skoro jest poprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymon2908 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 A co wymieniałes i jakie koszty poniosłes jesli to nie tajemnica.Skoro jest poprawa. Wymieniłem końcówki wtryskiwaczy no i gdzieś na forum przeczytałem że złe odpalanie i dymienie na siwo to może być wina źle ustawionego paska na pompie i faktycznie rozebrałem sprawdziłem i miałem o 2 ząbki źle złożony tylko teraz dymi na czarno przy odpalaniu no i dym z bagnetu korka wlewu oleju i odmy czy może to być wina np. źle ustawionego rozrządu ? skoro na pompie się pomylili magicy o dwa ząbki to może na rozrządzie tez :/ czy raczej to nie możliwe bo nie działało by tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Z mechaniki to nie mi oceniac . Sa tutaj koledzy co mają opanowana wiedze toeretyczna i praktyczna w małym palcu albo za paznokciem:lol:. I chwała im za to!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymon2908 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 to poczekam na wypowiedzi fachowców Padła diagnoza - są przedmuchy to musi być wina pierścieni i oby pierścieni a nie dziury w tłoku jeszcze dzisiaj rozbieram silnik ... głowica w górę miska w dół ... wyremontuje ten silnik choćby nie wiem co teraz to już sprawa honoru :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie jestem fachowcem ale z czytania tego forum to tak: - czarny dym - leją wtryski - biały dym (śmierdzący niedopaloną ropą) - przestawiony kąt wtrysku lub przestawiony rozrząd - niebieski dym - spala olej Przy odpaleniu to sobie różnie może puścić bączka Sprawdź czy kopci jak go lekko pogazujesz. Czy np. zostawiasz chmurę na skrzyżowaniu za sobą? Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez pako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymon2908 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 na skrzyżowaniu to nie zostawiałem :)zresztą w piątek wrócił po wymianie końcówek wtryskiwaczy ale przy odpalaniu to był obłok a nie bączek zresztą miał straszne przedmuchy :/ czyli i tak i tak do roboty :/ dzisiaj już czapka zdjęta jutro miska w dól, panewki, tłoki w górę, pierścionki i będzie chulać tylko kolejne 400 stówki w plecy :/:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) na skrzyżowaniu to nie zostawiałem :)zresztą w piątek wrócił po wymianie końcówek wtryskiwaczy ale przy odpalaniu to był obłok a nie bączek zresztą miał straszne przedmuchy :/ czyli i tak i tak do roboty :/ dzisiaj już czapka zdjęta jutro miska w dól, panewki, tłoki w górę, pierścionki i będzie chulać tylko kolejne 400 stówki w plecy :/:/ Za 2000zł można mieć silnik jak ta lala Rozumiem, że lubisz się umazać smarem po łokcie, ale ogólnie to remonty mało opłacalne są niestety... Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez nicchi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymon2908 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Tak :] ale 800 zł czy nawet tys. to nie 2tys a czy zawsze wiesz jaki następny silnik kupisz ?? loteria ... a ze mechanik znajomy użycza warsztatu i fachowej porady to robocizna zmniejsza się do kilku piwek więc można robić autko przynajmniej będę pewny co mam w środku i co mojego nissanka boli :] dzisiaj już nowe pierścionki założone panewki skręcone, jutro już tylko czapę założę i osprzęt i jaaaazdaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Temat zamarł A jaki efekt po remoncie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi