JACKO29 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 No to mam przynajmniej jeszcze 5tys zapasu zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Hi, hi, wniosek jest taki, że kierownicy nie można zaniedbywać - trzeba ją dotykać i głaskać, bo inaczej w miejscach nie dotykanych popęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) 46kkm Edytowane 2 Listopada 2011 przez was79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) nie przerażaj się - moja wyglądała podobnie w w chwili sprzedaży, auto miało ok 47,500 km.Co charakterystyczne - u Ciebie identycznie jak u mnie otarcia pojawiają się na tej tylnej połówce koła - od strony zegarów. Kupiec od razu zwrócił na to uwagę. Ale ponieważ wcześniej widział kilka innych aut, sam przyznał,że TTTM. Jedynym skutecznym sposobem jest zlecenie obszycia koła dobrą skórą. Efekt jest doskonały. Widziałem takie kierownice, można wybrać sobie jakiś efektowny lub pasujący do całości kolorek. Warto zainwestować te 250 PLN Edytowane 2 Listopada 2011 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteq Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Moja w tym samym miejscu ma podobne wytarcie , mam 70 tyś przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 A teraz zamiast płakać i żalić się...spójrzcie na to z innej strony- Obszyję sobie skórką kierke,kupie gałeczkę z mieszkiem(ze skórki a jakże) i o ile ładniej będzie środeczek wyglądał.Miną stresy,uwolnią się dobre fluidy,endorfina zacznie się w mózgownicy wydzielać...samo szczęscie!...Tylko niech mi które zacznie zaraz że kase musi wydać!!!Zepchne do rowu!!! :devil: :dribble: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg70 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jacko też chodzi mi ten pomysł po głowie.Kierownicę w Tarnowie obszywa majster za 150 zł,tak jak oryginał z czterech kawałków,nacina kiero w miejscach szycia i klej. Może założymy nowy temat pt. Doposażenie wiec wszystkie gadżety montowane w note. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 No wiesz ,ja to pisałem trochę żartem trochę na serio Nie wiem czy warto taki temat zakładać ...może???Jak chcesz to zakładaj. Bo jest temat samodzielny zakup części do Note,ale może zrobiłby się w nim bałagan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 A może temat typu "Tuning"? Doposażanie, poprawa wyglądu wnętrza i wyglądu zewnętrznego, mechanika - to były bardzo pojemny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Może,pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 A co na to inni koledzy? Z marszu można by tam od razu wrzucić temat świateł dziennych i ostatni o gałce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg70 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 A co na to inni koledzy? Z marszu można by tam od razu wrzucić temat świateł dziennych i ostatni o gałce Na forum forda fusiona gdzie ostatnio gościłem był taki temat był bardzo popularny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Czyli co zakładamy? A może tym razem ktoś inny z kolegów poprosi adminów o przyklejenie założonego tematu? Ja robiłem to ostatnio w temacie bubel. Nie o to chodzi, abym się uchylał ale nie chcę, aby powstało wrażenie, że ja Tu się jakoś panoszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 A co na to inni koledzy? Z marszu można by tam od razu wrzucić temat świateł dziennych i ostatni o gałce Zakładaj i nie certol się ...można dorzucić jeszcze mój post o montażu czujnika płynu spryskiwacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Temat założony i zgłoszony do moderatora z wykazem zawartości, która na początek ma się tam znaleźć . Twój temat Jacko o zbiorniku spryskiwacza oczywiście zgłosiłem, bo to świetna modyfikacja. Niestety nie ma tam już chyba zdjęć. Warto uzupełnić jak jeszcze masz. Ale to już jak pojawi się w temacie Tuning . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Powiedzcie mi jak dobrać się do pokrywy air bagu na kierownicy? Za Chiny ludowe nie mogę tego rozkminić.Pod zaślepkami nie mam ani wkętów-śrubek ani widocznych sprężynek...a co włoże wkrętak to klakson! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Powiedzcie mi jak dobrać się do pokrywy air bagu na kierownicy? Za Chiny ludowe nie mogę tego rozkminić.Pod zaślepkami nie mam ani wkętów-śrubek ani widocznych sprężynek...a co włoże wkrętak to klakson! http://forum.nissank...k-zdjac-airbag/może to pomoże Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Tak Maniek,czytałem to i kumałem nad kierą dość długo i ni w ząb,może odezwie się ktoś kto sam się do tego dobierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Mam kierownicę skręconą w lewo lekko i ściąga auto - wiem, pewnie jakaś usterka zawieszenia. Miałem zmieniane amortyzatory i tuleje wachacza, zbieżnośc była ustawiana -ale nie udało się tego mechanikom z "przeglądów" "wyprostować" jak było przed tak jest nadal. Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Odpowiem ci tak. Spotkałem się z tym problemem w praktyce w moim poprzednim aucie lanosie. Wprawdzie mi nie ściągał ale kierownica była skręcona w lewo. Nawet się przyzwyczaiłem, ze tak musi być i jeździłem. Któregoś razu zgłosiłem jednak problem w ASO i ustawili. Takie odchylenie miała moja córka w innym autku i też jeździłem na korekcję ustawienia. Myślę, że można to wyprostować. Prawdopodobnie twoi mechanicy nie wiedzą jak do tego podejść. Może na forum ktoś się znajdzie co ich naprowadzi na właściwy kierunek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Czy to tylko koło kierownicy skręcone ? Czy także ciągnie wyczówalnie w bok? Jesli tylko koło to jeden drążek końcówek zrobili za krótko a drugi za długo. Po prostu nie zablokowali koła kierownicy na wprost przy ustawianiu zbieżności. Jeśli ciągnie wyczówalnie w bok to na 100 procent źle ustawiona zbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Byłem w dwóch warsztatach i efekt ten sam- więc chyba to wachacz? podobno w micrach wahacze są miękkie, note w końcu ma chyba zawieszenie do micry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paplo Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Witam wszystkich.Jestem nowy na forum więc prosze o wrozumiałość. W moim notku a raczej mojej żonki kierownica zaczeła się łuszczyć przy 40 tys. Na wyposżeniu samochodu 2 kremy do rąk więc kierownica była raczej nawilżona .Teraz autko ma 70tys i kiera złuszczyła się po całości więc postanowiłem ją obszyć skórą koszt to 150 zł plus mieszek 30 zł i niestety samochód musiał stać w garażu dwa dni bez kiery(kierownica pojechała do radomia) ale nie do końca jestem zadowolony chyba lepiej poszukać na allegro obszytą fabrycznie,mogłem kupić od tiidy (pasuje do nota) z samochodu który miał 9tys. przebiegu więc prawie nowa sztuka za 300zł Acha co zdejmowania AIR BAG to jest banalnie proste odpinasz akumulator zdejmujesz zaślepki po obu stronach kierownicy w głębi jakieś 5cm jest tam drucik trzeba go wcisnąć płaskim śrubokrętem i odciągnąć poduche z boku i trzymać. Druga strona to samo wcisną drucik odciągnąć i trzymać , jak już jest poluzowana to mocnym pociągnąć szarpnąć do siebie ale z uczuciem żeby poducha nie wylądowała w bagażniku i nie wyrwać kabelków odpinamu kostke kabelek od kiaksonu i gotowe.Ja robiłem to sam ale w dwie osoby jest łatwiej wciskać i ciągnąć . Moge jeszcze podesłać jak kasować błąd poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Jeśliby ktoś chciał taniej to można kupić skórę na wymiar na allegro za ok. 30-40zł i obszyć samemu. U mnie to tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Zgadza się ,też to widziałem,mimo obszycia ,bez urazy wyglada jak pokrowiec.W oryginalnym obszyciu masz kierownicę pokryta całą.Wiem,wiem ,cena a cena,tu 30 zł a tam od 150 w zwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi