JACKO29 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Moja zaczęła puszczać po 85tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Jak z sygnałem? Działa Ci ciężej? I co to za przetłoczenia w centralnej części, nad airbagiem? U mnie tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 gdy kupiłem notka miał 78 tys przebiegu i kierownica miałe znikome ślady używania.... prawie 30 tys i wygladała jak na zdjeciach... może wszystko zależy od PH skóry kierownika? Sygnał nie działa ciężej, klejem też nie śmierdziało a samochód odbierałem ponoć tuż po przekazaniu kluczyków z warsztatu do biura Carlexu. O jakie przetłoczenia chodzi? W którym dokłądnie miejscu? Może to jakaś gra światła i cienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Graphia - jako koszt ? Firma wygląda na bardzo solidną a co za tym idzie drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 w moim przypadku czyli kierownica trzyramienna: 250 zł gdybym zdecydował się na skórę gładką na całej kierownicy + 50 zł wyjecie i wsadzenie kierownicy 300 zł w moim przypadku czyli ze skórą nakrapianą + 50 zł wyjęcie i wsadzenie kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Kurczę, nie wiem o co chodzi z tymi kierownicami. Moja po 3.5 roku i po 45 000 km wygląda jak nowa... . Graphia - super to wyszło. Bardzo mi się podoba połączenie kolorów . Moja po 5 latach też.Co do obszycia-super.Ja obszywałem w almerze, ale tak piknie nie było. Edytowane 21 Października 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 gdy kupiłem notka miał 78 tys przebiegu i kierownica miałe znikome ślady używania.... prawie 30 tys i wygladała jak na zdjeciach... może wszystko zależy od PH skóry kierownika? Sygnał nie działa ciężej, klejem też nie śmierdziało a samochód odbierałem ponoć tuż po przekazaniu kluczyków z warsztatu do biura Carlexu. O jakie przetłoczenia chodzi? W którym dokłądnie miejscu? Może to jakaś gra światła i cienia? O przetłoczenia to mam na myśli dwie skośne linie idące od znaczka Nissana w dół kierownicy. Ale może po prostu masz nowszy model i tam jest wizualnie trochę inaczej zrobione i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Te przetłoczenia to jest po prostu taki profil pokrywy poduszki,ja też tak mam,może i ty tak masz tylko trzeba się przyjrzeć pod odpowiednim kątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Dziś je ujrzałem. Po 5 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 No tak...czasami tak bywa panie kapitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Kierownica po 123 000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Czas najwyższy na tuning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 zawsze ta lewa strona! osochozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Czas najwyższy na tuning Albo na zmianę kierownicy Jak zdjąć poduszkę z kierownicy ?? Bo mam niestety problem, albo może nie wiem o ukrytej śrubce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Albo na zmianę kierownicy Jak zdjąć poduszkę z kierownicy ?? Bo mam niestety problem, albo może nie wiem o ukrytej śrubce Nie ma śrubek, są sprężynki . Od spodu bodajże są otwory do ich zwalniania (Jacek ma doświadczenie w tej profesji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Nie ma śrubek, są sprężynki . Od spodu bodajże są otwory do ich zwalniania (Jacek ma doświadczenie w tej profesji ) Wiedziałem, że coś jest nie tak bo w manualu jest śrubka na Torxa, a ni jak nie da się go tam wpasować no i zwykłego śrubokręta też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Najlepiej wpierw odpiać klemy bo będziesz trąbił A później od spodu płaskim wkrętakiem próbować,próbować....a żeby na próżno nie dłubać luknij na aukcjach na rozebraną kierę jak są ustawione sprężynki. No i sam dekiel nie odskoczy trzeba go trzymać paluchami...czasami bolą ale tylko wtedy poczujesz że zaczepy puszczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Ale gdzie próbować do jakich otworów wtykać płaski śrubokręt do tych z przykrywką czy do tych podłużnych czy do nie zaślepionych okrągłych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Do tych z zaślepkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 zawsze ta lewa strona! osochozi? Prawa ręka jeszcze lata między kierownicą i biegami, więc lewa częściej jest w kontakcie z kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 a może chodzi o to, że drogi w PL są wyprofilowane w prawo i trzeba ciągle korygować tor jazdy ciągnąc kierownicę w lewo i to lewa ręką czyli tą która to co powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 No i jak Diable Otwarłeś do kierownicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 a może chodzi o to, że drogi w PL są wyprofilowane w prawo i trzeba ciągle korygować tor jazdy ciągnąc kierownicę w lewo i to lewa ręką czyli tą która to co powyżej ? Albo na nogi ładnej pasażerki No i jak Diable Otwarłeś do kierownicy??? Na razie nie bo nie miałem czasu,a poza tym bym pipczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Na moja kierę też przyszedł czas. Jeszcze nie było kiepsko ale? Prawdopodobnie malują te kierownice dlatego po jakimś czasie obłażą. Ponieważ nie mam w pobliżu tapicera, a trochę kaski to kosztuje postanowiłem ją zregenerować sam. W skrócie opiszę ja to zrobiłem, może ktoś skorzysta. Zakupiłem papier 600-1000, rozpuszczalnik i lakier strukturalny do plastiku czarny. Ze zdjęciem kierownicy nie było problemu jak się wie gdzie włożyć wkrętak. Dołączam link do filmu, wprawdzie w tidzie ale bardzo podobnie ściąga się w notku. https://www.youtube.com/watch?v=MackEwJ5d64. Przetarłem papierem najpierw grubszym, później cieńszym, odtłuściłem i trysnąłem lakierem trzy razy w odstępach ok. 10-20 min. Myślę, że wszystkie te rady można znaleźć w necie. Myślę, że wygląda całkiem, całkiem. Jak się nie sprawdzi to obszyję lub kupię na allegro używaną skórzaną. Na dole fotki przed i po renowacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Fajnie Ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi