BossNY Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 AAS jakie masz tarcze dba? Ja u siebie wczoraj wymieniałem m.in tarcze i klocki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniowy Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Jak to moi znajomi którzy przygotowują rajdówki z subaryn powiedzieli "sportowy klocek musi piszczeć" Chodź mnie osobiście to mega drażni jeszcze jak się wydało sporo kasy na klocki. Ja założyłem Ferodo DS2500 i po nagrzaniu się piszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie wiem jak jest na DS2500, ale przez rok na Ferodo DS Performance nic mi nie piszczały Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez BossNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniowy Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 No to niestety DS2500 piszczy jak jest rozgrzany ale tylko jak jedzie się tak 5km/h i się dohamowuje. Jadąc np. w centrum handlowym na krytym parkinagu nie jest to zbyt fajne ale z drugiej strony klocki dobrze się spisują przy ogólnym hamowaniu a to dla mnie najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promo Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Znalazlem oryginalne Brembo w UK i wcale nie są drogie: http://www.ebay.co.uk/itm/FRONT-Brembo-Brake-Pads-NISSAN-350-Z-Z33-3-5-04-06-/330500717846?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4cf360bd16 Niedługo będę musiał zamówić do siebie więc jakby ktoś reflektował to możemy zamówic razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Hej. Mam pytanie jaka jest(powinna być) średnica tarczy na tył do zacisków Brembo wersja Eu? Są 322mm i są 324mm. Czy zaciski brembo w wersjach USA mogą mieć też inny rozmiar? bo znalazłem też tarcze do czterotłoczkowych Brembo (sklep niby ma części do samochodów amerykańskich) i podają,żę pasują do systemu Brembo, ale średnica 320mm?! I już sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DSM Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Który masz roki Zetki? http://www.topendpower.pl/c/pl/12_32_19_15/1/1/0/long/tarcze+hamulcowe.html tarcze DBA , bardzo dobra jakość i klocki Hawk http://www.topendpower.pl/c/pl/12_32_19_10/1/1/0/long/klocki+hamulcowe.html sam używam i lepszych nie miałem do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 O kurde nie dopisałem. Sorry. Rok 2004 a jeżeli chodzi o średnicę to kiedy się stosuje 322 a kiedy 324? Czyżby chodziło poprostu o rocznik? Dzięki za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Z tego co się orientuje to przód ma 324mm, a tył 322mm, wszystkie roczniki z brembo tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Dałbym sobie głowę uciąć, że obydwa rozmiary dotyczyły tracz na tył,ale jeżeli by tak było jak piszesz to ok. Znacie jeszcze jakieś sklepy z dobrymi cenami, nie musi być PL. Firma StopTech też jest w miarę dobra czy to już llipa? Jak się mają do EBC?Cena jest prawie taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DSM Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 nie bierz stoptech ani ebc tylko DBA , Australijska firma ale robią super jakościowo tarcze, mogę je polecić z reką na sercu i do tego komplet klocków Hawk (HPS na ulice .Hp+ na ulicę + tor) DBA i Hawk HP+ sprawią że dopiero zobaczysz co znaczą dobre hamulce, do tego zalej sobie jakiś dobry płyn o wyższej temperaturze wrzenie Millers ,Motul albo EBC , taki zestaw Cie nie zawiedzie... swoją drogą EBC to shit i nie to samo co kilka lat temu , sporo reklamacji na to leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Dzięki za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 (edytowane) Zamówienie złożone. Padło no StopTech Cryo i klocki Brembo. Zgłębiłem temat tych tarcz to jest była firma PowerSlot. StopTech dobrze znana firma w USA.Dużo tego siedzi w Evo a nawet testowane było w Viperze SRT10. Negatywów nie znalazłem a dużo dobrego piszą forumowicze a poza tym jak się sprawdzą to będzie większy wybór dla nas. Są podobno w tej samej lidze co DBA. Edytowane 31 Maja 2012 przez DanPlut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdz Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 KIerowałem się właśnie ogólną opinią że jest to ten sam poziom jakościowy,więc będą dwie oceny,choć tarcze mamy z innej lini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Czekam na dostawę. Zobaczymy. Jak by tak poszukać to jeszcze w 2008r nikt praktycznie nie znał DBA i były traktowane jako produkt raczej kiepski gdzie za granicą każdy znał i wiedział, że to b.dobra firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 DBA są naprawdę super. Mam je teraz w 350Z i dają radę. Do tego klocki Brembo High Performace i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM-TECH Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 też stoptechy na przód wsadziłem, radzą sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 O to fajnie. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Widzę że ciężko kupić tarcze DBA , myślałem że to normalny łatwo dostępny produkt , ja dostałem komplet nowych w kartonach od poprzedniego właściciela , kupił nowe, ale stare okazały się jeszcze dobre i tak zostały . To jeden problem z głowy gdy stare się skończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DSM Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jak problem jest z DBA, przecież wrzucałem linka?? http://www.topendpower.pl/c/pl/12_32_19_15/1/1/0/long/tarcze+hamulcowe.html jest tam też wiele innych części do Zetki ,a jak czegoś nie ma wystawionego można napisać zadzwonić i mogą sprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Jak problem jest z DBA, przecież wrzucałem linka?? http://www.topendpow...+hamulcowe.html jest tam też wiele innych części do Zetki ,a jak czegoś nie ma wystawionego można napisać zadzwonić i mogą sprowadzić No właśnie nie ma. Z tego właśnie sklepu zamówiłem StopTechy a DBA nie było żadnych i czekają na dostawę, ale nie potrafili powiedzieć kiedy będą mieli. Tarcze i klocki już zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 U mnie okazało sie wczoraj,że przez pomyłkę przysłali mi tarcze do 370 Z czyli 350mm.Więc będzie zwrot,sęk w tym że nie ma DBA slotowych na stanie,tak jak pisał DanPlut.Będę patrzył za Bluprintem albo Taroxem,chyba że coś gdzieś wynajdę z DBA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 ZdzPoz a jaki model dokładnie chcesz tych DBA? Mogę zapytać znajomego który zajmuje się częściamy czy może u nich czegos nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdz Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ewo :-) potrzebuję DBA 4000 nacinane lub gładkie,system Brembo,rocznik '08 średnica 320mm,przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ewo :-) potrzebuję DBA 4000 nacinane lub gładkie,system Brembo,rocznik '08 średnica 320mm,przednie. a nie 324mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi