mmati9 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 stoptechOk Dzięki zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ok Dzięki zamawiam Lubie konkretnych Gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 jakie polecacie klocki i tarcze przód do mojego amerykańskiego przedlifta bez brembo? ferodo klocki sie juz przewijają mi któryś raz, podrzuci ktos linkiem dokładnie o który model chodzi? to samo tarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ja polecam zmienić te zaciski. Też miałem wersje biedna i naprawdę jest różnica w hamowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 na co to zmienić? dawajcie propozycje konkretne bo chce w tym tyg zrobic wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Na conamniej Brembo z wersji EU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) ale mam 17" felgę i chce normalne tarcze i klocki.... klocki wy zgrałem ze ferodo jakiestam, ale jaka tarcza do tego? nie chce kupic bubla z Allegro http://www.otoebc.pl/nissan-350z-35-2003-2009-os-przednia-tarcze-hamulcowe-ebc-brakes-d7120-p-66411.html takie cos wystarczy? i do tego Ferodo premier? Edytowane 20 Czerwca 2016 przez skipper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BogdanROX Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Odgrzewam temacik... Pogoda garażowa to zbieram graty na nowy sezon, hamulce wybrałem ale mam ćwieka z płynem. Chciałbym wymienić cały płyn, bo cholera wie co tam jest wlane. Poczytałem troszku i myślę o Motul DOT 5.1 lub Motul RBF 600 - ten drugi to raczej tylko na torowe zabawy ? Ktoś wie ile butelek wystarczy na wymianę ? Za granicą podają 1L-1.5L na dokładne wypłukanie układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 3x 0,5 L i ciut zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Ok Panowie nadszedł czas na zmianę hamulców bo jak jeździłem coś mi szurało piszczało mechanik pierwszy drugi stwierdzili że tarcze i klocki warto by wymienić bo to one piszczą ( nie one piszczały ) okazało się że osłona tylnej traczy dostała jakimś kamieniem i przycierała...Wybór tarcz padł na polskie tarcze od chłopaków z Warszawy, którzy mają chyba największe doświadczenie w PL w produkcji tarcz ich testowaniu, projektowaniu i zapewnieniu produktu pierwszej klasy.Pizzabarakes model "sport cut" ma 6 nacięć ocynkowane na złoto na tył i na przód pod system Brembo, Pięknie to wygląda ze złotymi zaciskami BremboJakoś tarcz no genialna... zestaw na przód 740zł na tył chyba 500zł (taniej niż zwykłe Brembo)system chłodzenia tarcz to połączenie pillar vent ale rozmieszczony w formie łuków (to chyb jedno z najlepszych możliwych rozwiązań) dziwie się że o tym nie wspominali : )zestaw jaki został mi polecony to tarcze sport cut + klocki ferodo ds2500 przód tył.podsumowując:Tarcze pizzabrakes sportcut tył + przódklocki tył + przód Ferodo ds 2500zalany płyn hamulcowy to Millers 300+Przy okazji wymiany założyłem też nowiutkie szczęki hamulca ręcznego z Holenderskiej firmy A.B.Sdodatkowo żel do klocków hamulcowych ATETeraz czas na podsumowanie kosztów Tarcze + Klocki to koszt ok 2000 zł z niewielkim plusemKoszt szczęk z przesyłką 100złKoszt żelu to 16zł Wrażenia: świetne wyczucie hamowania miałem już kilka bardzo mocnych hamowań - żyleta, nie pogięły się tarcze nie trzeba przetaczać zrobiłem już na nich ok 2 tys km minusy ds2500 piszczą jak pociąg nie polecam do jeżdżenia po mieście no chyba ze się nie wstydzicie piszczeć przy każdym słabym hamowaniu, w warszawie jak ludzie nie zwracają uwagi na nic tak potrafią popatrzeć kto wozem drabiniastym hamuje : ) nie zmienia to faktu że dają na prawdę dobrą siłę hamowania. Ponieważ w trakcie zakupu nie było dużej różnicy w cenie pomiędzy ds 2500 a performance chciałem spróbować i jestem zadowolony z hamowania pyzatym klocki ułożyły się idealnie z tarczami no aż miło jest na nie patrzeć to oczy cieszy : D jednak ten pisk męczy nadmiernie w trakcie jazdy po mieście w lecie będzie trochę niezręcznie. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Cytrus a gdzie zamówiłeś szczęki ręcznego? Bo u mnie coś słabiutko łapie ale jak na szybko spojrzałem to ciężko takowe dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) w każdym motoryzacyjnym sklepie a może wystarczy ci wyregulować te szczęki zetka posiada regulacje rodem z syreny z tym że w syrenie szło to zrobić bez zdejmowania koła a wnysce trzeba zdiąć koło i przez dziure w tarczy kręcić śrubą regulacyjną która jest wewnącz tarczy Edytowane 25 Stycznia 2017 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 jaka wielkość tarcz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Można te tarcze u nich online kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) jaka wielkość tarcz ? chyba 324 przód a tył 322 zgodnie z OEM Brembo ale z tego co wiem to mogą zrobić na każdy wymiar jaki zechcesz Można te tarcze u nich online kupić ? Możesz kupić online ja wybrałem takie nacięcia ale możesz zamówić inny typ nacięć i wzór nacięć : ) ja wybrałem ten bo najmniej zjada klocek a aż tak nie szaleje. Tarcze robią na zamówienie. Cytrus a gdzie zamówiłeś szczęki ręcznego? Bo u mnie coś słabiutko łapie ale jak na szybko spojrzałem to ciężko takowe dostać ja kupiłem od firmy z bielska białej bo jako jedyna miała szczęki z firmy A.B.S a są dobrej jakości firma: Euro France numer magazynowy szczęk JJ1078 cena chyba 80zł ale dolicz wtedy koszt przesyłki po 165k km oem szczęki były zjechane do połowy... na początku nowe szczęki + nowe bębny słabo łapały przytarłem troszkę i łapią super musiało ślizgać. Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Czy te klocki są do Brembo?! https://sklep.intercars.com.pl/produkty/232069-ferodo-nissan-350z-03-przod-fcp1561h#mi Jakie w ogóle na tor najlepsze do Zetki - trochę lepsze niż klasy DS Performace? Jakie opcje: Yellow Stuff, Hawk HPS, DS3000 czy bardziej Uno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Czy te klocki są do Brembo?! https://sklep.intercars.com.pl/produkty/232069-ferodo-nissan-350z-03-przod-fcp1561h#mi Jakie w ogóle na tor najlepsze do Zetki - trochę lepsze niż klasy DS Performace? Jakie opcje: Yellow Stuff, Hawk HPS, DS3000 czy bardziej Uno? Lepsze od ds performance masz ds2500 średnie na tor sam mam je na tyle i przodzie ale możesz też jeździć na codzień bo nie musisz ich rozgrzewać (piszcza jak to sportowe klocki) na tor lepsze ds3000 ale musisz je rozgrzać i bardziej jedzą tarcze mają mocniejsze ugryzienie jak się rozgrzeja głównie chyba różni je wytrzymałość na szklenie i przegrzanie. Nie polecam klocków EBC osobiście lubią się poniszczyc pod wpływem temperatury i dają gorsze czucie. Bardzo wysokie ceny tych klocków. Podbij do chłopaków z Warszawy pizzabrakes doradza Ci i ceny najniższe. Ja zapłaciłem prawie 100zl mniej na przód niż te z intercars. O Hawkach nie mam zdania nie jeździłem przewazyla tu opinia chłopaków z pizzabrakes jak zmieniłem EBC na ferodo Edytowane 17 Marca 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Widze ze są tansze o 100 zl gdzie indziej ale potrzebowalem na dzis - wzialem DS2500. Dziwne ze lepsze klocki nie daja nic ponadto? Myslalem ze takie Uno sa wlasnie na tor!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Widze ze są tansze o 100 zl gdzie indziej ale potrzebowalem na dzis - wzialem DS2500. Dziwne ze lepsze klocki nie daja nic ponadto? Myslalem ze takie Uno sa wlasnie na tor!? Wybacz nie doczytałem UNO nie testowałem to klocki stricte na tor wiem że mają wyższe temp pracy na pewno przy wyższych tmp mniej się zużywają i są z całkiem innych materiałów niż ds 2500 czy też 3000 maja bardzo wysoka cene w porownaniu do ds wiec nawet nie bralem pod uwage ze mozesz brac je pod uwage gdy pytales o cos troche lepszego niz performance. Uderz do tamtych chłopaków nawet jak nie kupisz to Ci doradza bo biorą czynny udział w rajdach i wyścigach torowych Edytowane 17 Marca 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Ci? https://www.facebook.com/pizzabrakes/ Miałem jeszcze w MPS-ie Mintex 1144 kiedyś. Piszczały jak cholera ale dobre były. Do 350z też je robią? Ktoś używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) To oni ! Tak jak najbardziej są 1144 pod brembo do 350z i są najtańsze z wszystkich klocków o których pisaliśmy a są bardzo ok Przemysl też 1155 bardziej Ci podejda na tor mysle Edytowane 17 Marca 2017 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Z mojego doświadczenia wynika że Ds performance i ds 2500 hamują identycznie. Natomiast szybciej schodzą ds2500 i są glosniejsze. Ds2500 od 3 kółka na Poznaniu czuć że skuteczność rośnie i do 7dmego jest utrzymywana a na ds odrazu działają a przy 6-7 kółku pedal hamulca mieknie Teraz Stoptecha testuje - starcza na dłużej jak ds performance, mocniej pyla i dużo ciężej ich pył domyc jak po klockach Ferodo. Zachowują się jak Ds performance tzn. Pedal miękkie na 6-7 okrążeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 A jak klocki powodują że pedał hamulca mięknie, co na to wpływa? Myślałem że to tylko od płynu i jego temperatury / ciśnienia zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Nie mam pojęcia może się okładziny albo blaszki od klocków ugniataja w skrajnie wysokiej temperaturze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 No wlasnie mnie to zastanawia, czasami pisza w Stanach ze dane klocki powoduja "fade away" hamulcow po np. 15 minutach upalania... Mozliwe ze chodzi o to w jakim zakresie ich temperatury maja najlepsze tarcie ale czy to wplywa na miekkosc hamulca?? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi