muchamati2 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Witam chciałbym wpakowac do swojej Tino suba ale nie wiem skad wzisc wyjescie liniowe z oryginalnego radia na wzmacniacz?? Mozna z głosników ale czy moge równolegle połączyc głosnik ze wzmakiem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas91 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam, niby mozesz ale wtedy jakosc bedzie sporo gorsza. Z radia powinno byc wyjscie AUX (czincze czy jakos tak) bialy i czerwony kolor. Choc nie jestem pewien czy w oryginalnym tez bedzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 w oryginale chyba nie ma takowych wyjsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas91 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 To w takim razie nie wiem czy wogole da sie wzmacniacz podlaczyc... Niech ktos mnie poprawi jesli sie myle. Masz w radiu taka opcje jak AUX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMiPlis Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Nie znam radia jakie montowali do Tino, ale zapewne rca producent nie przewidział bo to dodatkowy $. Kiedyś przerabiałem fabryczne radio blaupunkta i trzeba się trochę nagimnastykować z wlutowaniem wyjścia. Wpinałem się pod samą końcówką mocy w radiu przez kondensatory, chyba 0,1uf aby to odseparować. Jeżeli dajesz tylko suba a wzmacniacz nie posiada wejścia bezpośrednio z głośników to zastosował bym jakiś tani konwerter (wejście z głośników – wyjście RCA) Jakość dźwięku trochę spadnie bo sygnał jest mielony przez końcówkę radia ale dla samego basu nie jest to mocno odczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio M Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 sorry, nie znam sie bardzo na audio ale : w mojej p11.144 w seryjnym radiu nie mam wyjścia na te 2 czincze od suba, i pytanie mam : czy istnieją w sklepach takie cuda/przejściówki , że na jednym końcu są te 2 wejścia na czincze a na drugim końcu coś co da sie podłączyć do tego seryjnego radia?? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ml0dy Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Kupujesz coś takiego i masz wyjście na wzmacniacz http://allegro.pl/konwerter-poziomow-glosnik-rca-i2705901168.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio M Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 link z postu wyżej z allegro już nie działa ale dla przyszłych pokoleń wklejam fote i reszte: aby do seryjnego radia w p11.144 (i pewnie nie tylko) podłączyć subwoofer musicie kupić takie coś "Konwerter poziomu sygnału audio" ok 20 zł, ,to cos ma 4 kabelki które podłaczamy pod kabelki od głośników w kostce, a teraz cytat z postu uzytkownika Hary7 : więc sprawa kabelków z NISSANowskiej kostki wygląda następująco: 1) fioletowy z czerwonym paskiem - 12V po włączeniu kluczyka na ACC 2) czerwony z żółtym paskiem - masa (minus) 3) różowy z czarnym paskiem - 12V napięcie obecne cały czas (moje radio jest tu podłączone) 4) czarny z czerwonym paskiem - masa (moje radio jest tu podłączone) 5) brązowy(+) i brązowy z białym paskiem(-) - głośnik prawy przód 6) niebieski z białym paskiem i niebieski z żółtym paskiem - głośnik lewy przód 7) niebieski(-) i różowy(+) - głośnik prawy tył 8) czerwony(-) i biały(+) (ten pod czerwonym) - głośnik lewy tył dopiero dziś to ogarnąłem w mojej furze, bass dudni i jest spoko : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 dodam tylko ze jakosc dzwieku nie jest niska,wrecz przeciwnie- to dla osob ktore sie nad tym zastanawiaja. Taka instalacje mam juz od czerwca 2012. podlaczony konwerter pod tylne glosniki, do tego wzmacniacz 4 kanalowy, 2 kanaly ida do tylnych glosnikow, a 2 kolejne sa zmostkowane i podlaczony subwofer:) polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.