ara502 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 (edytowane) Witam, Doradzcie jakie amortyzatory na tył do Terrano II mam zakupić bo już mi pociekły. Jakiej firmy? Jakie oznaczenie, bo zaobserwowalem rożne nr.oznaczeń amortyzatorów tej samej firmy. Różnią się ceną ale czym jeszcze. Pozdrawiam Edytowane 24 Września 2010 przez ara502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Mi mechanik wstawił gazowe Sachs-a po 170 zł/szt. Jutro odbieram auto więc się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Kolego w skrocie. Mamy ,gazowe i olejowo gazowe i olejowe(ze wzgledu na czynnik amortyzujacy. Ze wzgledu na budowe to beda amortyzatory jednorurkowe(wlasnie wyskocisnieniowe gazowe) i dwururkowe(olejowe i olejowo gazowe). Numery katalogowe to nie sa Ci potrzebne no chyba ze chcesz zamawiac przez internet. Firmy to jakie chcesz. Monroe, Kayaba, SAchs i nasi koledzy co maja primery kombi biora (nie wiem czy dobrze napisze Bilstain)Wybor nalezy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 OME lub Dobinson ... lub odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Czołem, ma ktoś z Was jakieś doświadczenie/wiedzę o amortyzatorach gazowych Ironman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Ja zarówno od kilku osób z Jeepa i kliku z Parcha słyszałem, ze strasznie jakość spadła. Sam nie miałem więc się nie wypowiem. Mogę doradzić Koni bo znam, KYB bo mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Ja zarówno od kilku osób z Jeepa i kliku z Parcha słyszałem, ze strasznie jakość spadła. Sam nie miałem więc się nie wypowiem. Mogę doradzić Koni bo znam, KYB bo mam Dzięki kolego. Tego właśnie oczekiwałem czyli porady opartej na wiedzy/doświadczeniu. Pewnie zadecyduje cena 300PLN za gaziaka jest ok. Zastanawiam się tylko jeszcze nad KYB. Co by o marce ludzie nie mówili to wiem jak u nich wygląda proces i zarządzanie jakością. Na zamienniki idą dokładnie te same amo co do masówki więce jest ok. Co to masz za KYB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chomik. Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 (edytowane) Mi kolega polecił kiedyś do mazdy amory gazowe kagera. Są one robione przez KYB tylko z inną nalepką. Po przejechaniu ponad 40 000 km mają skuteczność ponad 70% więc dobrze, dlatego z czystym sumieniem polecam Ci KYB, a jak trafisz na Kagery z tej samej fabryki to też możesz brać, bo to to samo. A osobiście w Mavericku mam sachsy i też mogę je polecić Edytowane 14 Listopada 2011 przez chomik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Mi kolega polecił kiedyś do mazdy amory gazowe kagera. Są one robione przez KYB tylko z inną nalepką. Po przejechaniu ponad 40 000 km mają skuteczność ponad 70% więc dobrze, dlatego z czystym sumieniem polecam Ci KYB, a jak trafisz na Kagery z tej samej fabryki to też możesz brać, bo to to samo. A osobiście w Mavericku mam sachsy i też mogę je polecić Dzięki Chomiku za info z rana Za godzinkę kupuję, waham się pomiędzy Iron Man i KYB. Z drugiej strony trzeba próbować różnych rzeczy, a różnica 40PLN na amorze między KYB i Ironman hmm chyba zaryzykuję Iron'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Ja mam w tej chwili Kayaby gazowe, kupiłem naprawdę tanio i jeżdżą już kilka miesięcy i nie zauważyłem zużycia. Znalazłem na Allergo po 170 / sztuka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Dzięki Chomiku za info z rana Za godzinkę kupuję, waham się pomiędzy Iron Man i KYB. Z drugiej strony trzeba próbować różnych rzeczy, a różnica 40PLN na amorze między KYB i Ironman hmm chyba zaryzykuję Iron'a I co wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 I co wybrałeś? Gaziaki Ironman, już jadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Aż jestem ciekaw co z będzie za 6 miesięcy. Jeździsz poza utwardzonymi drogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Też jestem ciekawy ;-) Śmigam po błotkach po to Tysia mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Daj znać co i jak za jakiś czas. Miałem wymieniać swoje, ale chyba jeszcze zimę się przebujam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanopulus Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Daj znać co i jak za jakiś czas. Miałem wymieniać swoje, ale chyba jeszcze zimę się przebujam. Jasna sprawa. Nie ma sensu czekać z wymiana amorów za długo (tak jak ja) bo zazwyczaj nakłada się wtedy kilka bebechów do wymiany i daje po kieszeni. Po za tym w ziemie wychodzi jak dużo daj sprawny amor w zakrętach. Powiem tak. Przyszły dzisiaj amory (i drążki). Gwarancja importera na amory na 2 lata lub 40000km. Pewnie w przyszłym tygodniu zam do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi