Gość podroze100l Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam Wczoraj mialem przykra sytuacje a mianowicie rozwailem swoja nyske :-( Wjechalem w tył taxi. Wartosc mojej nyski przed wypadkiem to ok 13 tys zl 2001r po lifcie 1.6 benzyna. Samochod jezdzacy :-) z chlodnicy woda nie wyleciala. Napewno do roboty - wymiany sa: Maska przednia,Zderzak przedni,wzmocnienie zderzaka, blotniki 2szt, lampy 2szt,Chłodnica z klima i wiatrakami?(napewno od klimy bo jest wgnieciona) nie wiem jak chlodnica od wody i wiatraki, pas przedni gorny, Lekko dostala podłuznica pasazera ale z tego co sie dowiedzialem sa wykrecane i wymienne. Czy myslicie ze dostane szkode całkowita? Czy ktos sie orientuje ile moge dostac odzszkodowania z AC ( mam wykupiony udzial wlasny,amortyzacje czesci itp) Czyli nowe czesci powinny byc. Dopiero we wtorek o 13 mam Rzeczoznawce Wojciech Kłos Auto-Ekspert Sp. z o.o. Dodano dzis Prawdopodobnie bedzie u mnie szkoda całkowita i z tego co mi powiedzial Rzeczoznawca nie moge robic napraw na faktury a tym samym nie moge wstawic np do Nissana i robic bezgotowkowo :-/ To prawda?? Mam Ac pelne i wszystki amortyzacje wykupione. Auto przed wypadkiem wedlug Pani z ubezpieczen wart 12900zl (sprawdzala w katalogu z wrzesnia). Wedlug Pana Rzeczoznawcy z Auto-Ekspert z Łodzi wartosc autka z przed wypadku to 10500zl he he Czyli dostane z 6 tys i martw sie sam he Witam Wczoraj mialem przykra sytuacje a mianowicie rozwailem swoja nyske :-( Wjechalem w tył taxi. Wartosc mojej nyski przed wypadkiem to ok 13 tys zl 2001r po lifcie 1.6 benzyna. Samochod jezdzacy :-) z chlodnicy woda nie wyleciala. Napewno do roboty - wymiany sa: Maska przednia,Zderzak przedni,wzmocnienie zderzaka, blotniki 2szt, lampy 2szt,Chłodnica z klima i wiatrakami?(napewno od klimy bo jest wgnieciona) nie wiem jak chlodnica od wody i wiatraki, pas przedni gorny, Lekko dostala podłuznica pasazera ale z tego co sie dowiedzialem sa wykrecane i wymienne. Czy myslicie ze dostane szkode całkowita? Czy ktos sie orientuje ile moge dostac odzszkodowania z AC ( mam wykupiony udzial wlasny,amortyzacje czesci itp) Czyli nowe czesci powinny byc. Dopiero we wtorek o 13 mam Rzeczoznawce Wojciech Kłos Auto-Ekspert Sp. z o.o. Dodano dzis Prawdopodobnie bedzie u mnie szkoda całkowita i z tego co mi powiedzial Rzeczoznawca nie moge robic napraw na faktury a tym samym nie moge wstawic np do Nissana i robic bezgotowkowo :-/ To prawda?? Mam Ac pelne i wszystki amortyzacje wykupione. Auto przed wypadkiem wedlug Pani z ubezpieczen wart 12900zl (sprawdzala w katalogu z wrzesnia). Wedlug Pana Rzeczoznawcy z Auto-Ekspert z Łodzi wartosc autka z przed wypadku to 10500zl he he Czyli dostane z 6 tys i martw sie sam he I dostalem wycene! Autko wedlug PZM na dzien przed szkoda warte 12900. Wedlug nich naprawa wyniesie ponad 16 tys zl he i uznali szkode calkowita i chca mi wyplacic 5900zl :-) Smiech. To po co wykupuje w AC amortyzacje czesci itp Co moge zrobic aby dostac wyzsze odszkodowanie albo niech zabiora autko jak dla nich jest warte 7000zl. ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin78 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Niestety chyba nie wiele. AC jest ubezpieczeniem dobrowolnym a do tego na warunkach ubezpieczyciela. Wiec obowiązują cię jego OWU AC a nie ustawa. Tak to jest ze starymi autami że czasem nie starczy kasy na naprawe rozbitego auta z jego wartości. Możesz powalczyć tylko a obniżenie(urealnienie) wartości samochodu rozbitego. Najpierw sprawdz czy masz dobrze wycenione autko.(data rej,przebieg,wersja wyposażenia,różne dodatki jak xsenony itp)Jak wszystko poprawnie to sprawdz czy kosztorys uwzględnia każda pogiętą blaszkę i śrubkę.Im większa wartość szkody tym mniej warty wrak i wiecej kasy dla ciebie W PZU mieliścmy kiedyś platforme aukcyjna AUTOONLINE na która wystawialiśmy wraki.Potem najwyższa oferte przedstawia się poszkodowanemu z informacja ze jak sprzeda autko wskazanemu podmiotowi to różnice do wartosci auto dopłaci PZU.Jak jest w PZM to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemarr3 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 @podroze100l możesz napisać jak się sprawa zakończyła? Wypłacili szkodę całkowitą, naprawiałeś, czy opchnąłeś furke? Jakie koszty itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podroze100l Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Po odwołaniu ponownym z AC dostalem wieksza kaske i naprawilem auto za 2000zl :-) plus ok 1500zl czesci i sprzedalem za kwote jaka chcialem Czyli wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soxim Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Może trzeba było zapytać eksperta w tym serwisie o ubezpieczeniach http://jakieubezpieczenie.pl/ ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.