myk Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam Posiadam oryginalną ładowarkę nokia dc4 do telefonu komórkowego i nie pasuje ona do gnizada ładowania w konsoli środkowej w nocie. Czy spotkał się ktoś z Was z takim problemem i co mozna by zrobić: moze jakaś przejściówka? Co zatem pasuje i mozna podłaczyć do tego gniazda bo z tego co wyczytłem to zapalniczki też się nie da... Do czego zatem jest to gniazdo do którego nic, co potrzebuję, nie pasuje? Z góry dziękuję ze ewentualne podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
currahee Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Masz jakiś dziwny sprzęt (może sprowadzany?). Np. moja (a właściwie mojego ojca, ja takich rzeczy nie używam ) nawigacja pasuje do Note'a (jak również do każdego innego auta jakie mamy Alfa, Suzuki), także sądzę, że to gniazdo jest całkiem standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myk Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Masz jakiś dziwny sprzęt (może sprowadzany?). Np. moja (a właściwie mojego ojca, ja takich rzeczy nie używam ) nawigacja pasuje do Note'a (jak również do każdego innego auta jakie mamy Alfa, Suzuki), także sądzę, że to gniazdo jest całkiem standardowe. Wszystko jest standardowe: notek z polskiego salonu i orygonalana ładowarka noki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Jednak coś jest nie tak chyba z twoim gniazdem,ładowarka od Simensa i Larka podchodzi bez oporu...Może głupio się zapytam...a wyjąłeś zaślepkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myk Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Jednak coś jest nie tak chyba z twoim gniazdem,ładowarka od Simensa i Larka podchodzi bez oporu...Może głupio się zapytam...a wyjąłeś zaślepkę? No jak bym nie wyjął zaślepki to bym nawet nie próbował podłączać, chodzi o to że przy podłaczaniu ładowarki do gniazda blokuje sie ona na wysokości początku bocznych blaszek kontaktowych, które sa bardzo sztywne i uginają się zaledwie w zakresie ok. 1-2 mm. Próba właczenia jej na siłe (a potrzeba by chyba użycia znacznej siły) mogłaby się skończyc uszkodzeniem gniazda , jego pęknięciem i wepchnięciem pod obudowę konsoli. Sama cylindryczna obudowa plastykowa na której sa boczne blaszki kontaktowe prawdopodobnie zmieściłby się w otworze gniazda. Co mnie zaskoczyło to to, że te boczne blaszki kontaktowe w zasadzie są nieodkształcalne i nie chowają się do obydowy ładowarki przy wciskaniu jej do gniazda a jedynie nieznacznie się odkształcają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 (edytowane) proponuję sprawdzić w pozostałych gniazdach (z tyłu tunelu środkowego od strony kanapy i ewentualnie - jeśli takowe masz - w bagażniku) jeśli nie będzie pasować w żadnym - przyczyna tkwi we wtyczce, jeśli w pozostałych będzie ok - problem w tym właśnie gnieździe. JA np korzystam z tego gniazda do zasilania nawigacji Beckera i jej wtyczka pasuje normalnie - wchodzi bez oporu Edytowane 29 Września 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gregory69krk Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ja też miałem ten problem, ale po użyciu trochę większej siły (oczywiście z umiarem) ładowarka w końcu wlazła w dziurę. Ale też myślałem,że coś jest nie tak. Tak więc ......próbuj. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiam Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ja w weekend używałem nawigacji Larka i ładowarka pasowała bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladiator1111 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Mi wchodzi bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Po prostu wtyczka może mieć silne ściski na bokach,albo zacięte.Myk spróbuj ścisnąć je kilka razy palcami powinny się miękko poddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myk Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Po prostu wtyczka może mieć silne ściski na bokach,albo zacięte.Myk spróbuj ścisnąć je kilka razy palcami powinny się miękko poddać. Dzięki za podpowiedzi. Po dokładnym rozeznaniu tematu i sprwdzeniu tej ładowarki w gniezdzie zapalniczki swifta okazało się ze jest ten sam problem. Wynika z tego ze ładowarka ma zbyt grube i mocno wyprofilowane boczne blachy na wtyczce i to one sie nie poddają z łatwością przy próbie podłączenia. Niby oryginalna ładowarka oryginalnie zakupionaq z telefonem a tu takie jajco. W końcu udało się ją podłączyć po dłuższej próbie manipulowania i wpychania mm po mm z dość dużą siłą i manipulacjami ale to tak nie powinno być. Gniazdo w nocie wynika na to że jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Czyli zgadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gregory69krk Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Przypomniało mi się stare porzekadło, może w tym wypadku też się przyda: "Jak się popieści, to się zmieści". Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi