Gość luqanio Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Od niedawna jestem posiadaczem swojej pierwszej serenki 1.6 benzyna 2000r i mam mały problem ze sprzęgłem, podczas próby zmiany biegów sprzęgło raz łapie i biegi wchodzą prawie normalnie a raz pedał miękko wchodzi w podłogę i z wrzucenia biegu nici po ponownym szybkim wciśnięciu sprzęgła jest ok i tak w kółko przy każdej zmianie zbiegów muszę wciskać dwa razy sprzęgło jest to trochę uciążliwe w miejskich korkach bo nie chciałbym wylądować komuś w d..... Proszę o pomoc co z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ja bym zaczął od sprawdzenia jakości wszystkich płynów eksploatacyjnych. Zbiornik płynu do wspomagania sprzęgła masz pod maską. Potem szczelność układu. 2000 rocznik powinien się jeszcze trzymać. A mnie się rozsypał tylny tłumik ta wielka beczka , na Allegro tylko beczki do Sereny 2,0 , macie gdzieś namiary na zamiennik tej beczki do 1,6 b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luqanio Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Dzięki za szybką odpowiedź płyny są ok i sprzęgło było podobno wymieniane a co myślisz jak bym wymienił przewód elastyczny przy wysprzegliku? Mam jeszcze problem ze skrzynią a dokładnie czy można wymienić łożyska w skrzyni biegów czy trzeba wymienić całą A co do tej bańki sam mam pordzewiałą i z chęcią też bym wymienił jak gdzieś znajdę dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 bo tylko tego przyczyna kolego mialem u siebie dokladnie to samo najpierw ciezko sie wciskalo pedal a pozniej przestal odbijac wymien przy okazji plyn hamulcowy w ukladzie sprzegla na nowy Co do tlumika koncowego koszt poraza ja 2 lata temu za tlumik bosala zaplacilem 5 stowek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 witam, zapytajcie o tlumik w fota częstochowa, ja mam tam znizki, placilem za tlumik niecale 200 zl z tym ze ja mam 2.0 sgx. jest to oryginalny tlumik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrz3j Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Polecam :www.tlumiki24.pl Brałem u nich cały komplet do LD23 '98 za ok. 400pln w 2007r i do dzisiaj jest ok. Polecam. Można sprawdzić sobie co mają : http://tlumiki24.pl/index.php?mod=oferta&marki=NISSAN&modele=SERENA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 co do tlumnika wrzucam linka dla 1.6 http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1&wsk=O Ja mam takiego bosala zamontowanego jest gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrz3j Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Odnośnie kapryśnego sprzęgła dodam, że u mnie wymieniałem łożysko docisku sprzęgła. Miało już tak wyrobione bieżnie, że raz działało ok a czasem nie mogłem wrzucić biegów choć odczucie w pedale było takie, że niby powinno wysprzęglić. W innym wątku ktoś pisał o spawaniu nakrętek na bolec wysprzęglika. Bez sensu. Układ sprzęgła w przypadku mojej Serenki 2,3D 98 jest tak prosty, że nie trzeba nic regulować i kombinować. Jeżeli nie wysprzęgla a dodatkowo słychać zmianę odgłosów ze sprzęgła przy deptaniu pedału warto zajrzeć do środka. Za komplet NIPPARTS o numerze J2001107: tarcza+docisk+łożysko płaciłem 420pln. Czas wymiany : 1 godzina na spokojnie. Z obserwacji dodam, że ruch krańca łapy sprzęgła (lub wysuw wysprzęglika) to ok. 2-2,5 cm. Numery oryginału: 106010601024 Zestaw ten zastępuje m. in.: sprzęgło Luk 620239200 sprzęgło Valeo 801979 sprzęgło Aisin KN-085 Nie do skrzyni wzmocnionej!! Szybko i tanio kupiłem tu : Telefon: (22) 717 90 75 517 950 097 Email: czescizamienne24@wp.pl GG: 25789700 Adres: SEBMAR 05-530 Góra Kalwaria ul. Staszica 6/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.