dafix Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 witam mam u siebie w tino problem z 3 biegiem najgorzej wchodzi przy redukcji z wyższego biegu, przy zmianie z 2 na 3 wchodzi dobrze, gorzej jak najpierw luz wrzucę, w tedy musze pod lekkim skosem dźwigni biegu w lewo wrzucać 3(trzeba uważać zeby jedynka nie weszła:) czy ktoś w swojej tince miał może taki problem? czy to wina skrzyni:? może starczy tylko regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Z. Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Mam podobnie, ogólnie nie wiem czy to nie przypadłość Tino. Słyszałem kiedyś od mechaników, że skrzynia w tym aucie nie jest zbyt udana. Mam drugie auto poczciwą Felicję i przyznam, że biegi wchodzą w niej o niebo lepiej, sztywno i pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekjw77 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 hej Ja tak miałem w starej skrzyni ale tam jeszcze poszły łożyska po rozebraniu(kolega) mechanik oświadczył że synchronizator jest walnięty, i będzie to koszt dosyć duży. Więc poszukaliśmy dobrej używki z anglika i wszystko działa za stosunkowo niską cenę. Ale u was chyba jeszcze nie trzeba nic wymieniać.Sprawdził bym u was jeszcze olej w skrzyni ma być wymieniany co 30 tyś, ponoć te skrzynie sa bardzo wrażliwe na takie rzeczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 To normalka, trzeba się przyzwyczaić, było ruszane na forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar30 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 W tych samochodach to jest niedoróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma2t Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 u mnie jest to samo , podobno to normalne z 4 biegu na trzeci trzeba lekko na lewo drazek kierowac ewentulanie jak zimy lewo lekko nim podrgac i wchodzi przyzwyczaiłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarekdud Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 u mnie podobna sytuacja...tylko, że na zimnym silniku wchodzi bez problemu z 2 na 3, natomiast na rozgrzanym potrafi się zblokować...poprawka wskakuje...i co wymienić olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Wymiana nigdy nie zaszkodzi, a nóż się poprawi? Choć wątpię. Skrzynie 6 tak mają. Edytowane 18 Lutego 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar30 Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 skrzynia chodzi jak w zdezelowanej cieżarówce...hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi