Gość Cezario2014 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 witam wszystkich posiadaczy nissanow ja swojego odbieram za rowny miesiac moze wczesniej . Jezdzilem juz tym autkiem na jezdzie probnej i bylo zazajebi*** ale nie wiem do czego sluza takie guziki 3 znajdujace sie pod pokretlem auto lock i cos jeszcze. Wytlumaczy mi ktos bardzo bym prosil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 witam wszystkich posiadaczy nissanow ja swojego odbieram za rowny miesiac moze wcze3sniej . Jezdzilem juz tym autkiem na jezdzie probnej i bylo zazajebi*** ale nie wiem do czego sluza takie guziki 3 znajdujace sie pod pokretlem auto lock i cos jeszcze. Wytlumaczy mi ktos bardzo bym prosil Środkowy zamyka wszystkie drzwi (centralny zamek) Boczne włączają dupogrzałki w siedzeniach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamosin Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Witam, Przyciski to podgrzewanie foteli oraz zamknięcie otwarcie drzwi. Kolega "bibur" w innym poście "Ciekawy test Nissan Qashqai+2 2.0 Tekna" podał link to testu i tam kolega znajdzie zdjęcie gdzie pokazano te przełączniki. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cezario2014 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 czyli w czasasie jazdy gdy wlacze blokade drzwi to tym samym kliknieciem wylacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamosin Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Witam, Łącznik działa powiedzmy na dwie strony. Załączam zdjęcie. Zaczerpnięto ze strony: http://www.autogaleria.pl/fotografie/index_test.php?id=34918&test=484 Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cezario2014 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 a powiecie mi co jeszce znacza te nazwy na pokretle(bede mial na jedna os) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Nie wiem na ile się zapoznałeś z Qashqaiem jak podejmowałeś decyzję o zakupie, ale w wersji, którą kupujesz nie będziesz miał tego pokrętła i guzików podgrzewania foteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cezario2014 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 kupuje nissana i-way Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 To nie zależy od rodzaju wersji wyposażeniowej tylko od tego czy kolega ma napęd na 2 osie czy na jedną oś. Kolega bedzie miał na jedna oś wiec pokrętła nie będzie miał i zapewne "dupogrzałek" też nie będzie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkot1971 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Podgrzewane fotele występują tylko opcjonalnie (Wraz ze skórzaną tapicerką) w wersji Tekna za dopłatą 3500pln. Jeśli czekasz na I-waya to masz problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 kupuje nissana i-way no to i-way nie ma podgrzewania foteli. Występuje jedynie w tekna, a i to za dopłatą. Do tego nie będziesz mieć przełączania napędu 4x4 - zostanie więc jedynie przycisk blokowania/odblokowywania drzwi. Nawiasem mówiąc - drzwi blokują się w momencie włączenia silnika, więc jak wejdziesz, zamkniesz drzwi i uruchomisz silnik - to by ktoś jeszcze wszedł do samochodu musisz je otworzyć (albo przyciskiem, albo otwierając któreś drzwi od środka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mar3ko Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 no to i-way nie ma podgrzewania foteli. Występuje jedynie w tekna, a i to za dopłatą. Do tego nie będziesz mieć przełączania napędu 4x4 - zostanie więc jedynie przycisk blokowania/odblokowywania drzwi. Nawiasem mówiąc - drzwi blokują się w momencie włączenia silnika, więc jak wejdziesz, zamkniesz drzwi i uruchomisz silnik - to by ktoś jeszcze wszedł do samochodu musisz je otworzyć (albo przyciskiem, albo otwierając któreś drzwi od środka). No nie koniecznie, bo ja to mam wyłączone i mi nie blokuje drzwi w ogóle podczas jazdy Po niemiłym przeżyciu, kiedy zablokowało mi drzwi w zimie na trasie, przy włączonym silniku....A ja byłem na zewnątrz w krótkim rękawku............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) Nawiasem mówiąc - drzwi blokują się w momencie włączenia silnika, więc jak wejdziesz, zamkniesz drzwi i uruchomisz silnik - to by ktoś jeszcze wszedł do samochodu musisz je otworzyć (albo przyciskiem, albo otwierając któreś drzwi od środka). Coooo!!! to drzwi się zamykają zaraz po odpaleniu silnika a nie po przekroczeniu pewnej prędkości?! To jak uruchomię silnik zanim pasażer wsiądzie to muszę mu drzwi otwierać dingsem między fotelami?! a do tego zamknięcie drzwi przy pracującym silniku skutkuje ich automatycznym zaryglowaniem?! No to się zszokowałem. Edytowane 19 Października 2010 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cezario2014 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 ale na jezdzie probnej mialem to pokrwetlo a jezddilem i-wayem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal510 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) ale na jezdzie probnej mialem to pokrwetlo a jezddilem i-wayem Dopłata do napędu na cztery koła to 8 tyś. Ryglowanie drzwi następuje po przekroczeniu prędkości 10km/h a nie po odpaleniu silnika. Edytowane 19 Października 2010 przez kowal510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Coooo!!! to drzwi się zamykają zaraz po odpaleniu silnika a nie po przekroczeniu pewnej prędkości?! To jak uruchomię silnik zanim pasażer wsiądzie to muszę mu drzwi otwierać dingsem między fotelami?! a do tego zamknięcie drzwi przy pracującym silniku skutkuje ich automatycznym zaryglowaniem?! No to się zszokowałem. hm.. w sumie to nie wiem. Dziś w każdym razie zamknęło drzwi jak wyjeżdżałem (do tyłu) z garażu. Ale to pierwszy raz jak ktoś wsiadał do autka poza garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Drzwi blokują się przy osiągnięciu prędkości około 13-15km/h. Można to wyłączyć (instr. obsł.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Drzwi blokują się przy osiągnięciu prędkości około 13-15km/h. Można to wyłączyć (instr. obsł.) aż dziś spojrzałem. Wsiadam do samochodu, zamykam drzwi, wkładam kluczyk do stacyjki, uruchamiam silnik - i drzwi mi się blokują. Zanim ruszę, nie mówiąc już o osiągnięciu prędkości 13km/h Wsiadam do samochodu, nie zamykam drzwi, wkładam kluczyk, uruchamiam silnik, zamykam drzwi, ruszam - i drzwi mi się nie blokują (niezależnie od prędkości). Co prawda tylko raz tak sprawdzałem, ale jakoś tak to u mnie działa. Powinienem reklamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorun Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 aż dziś spojrzałem. Wsiadam do samochodu, zamykam drzwi, wkładam kluczyk do stacyjki, uruchamiam silnik - i drzwi mi się blokują. Zanim ruszę, nie mówiąc już o osiągnięciu prędkości 13km/h Wsiadam do samochodu, nie zamykam drzwi, wkładam kluczyk, uruchamiam silnik, zamykam drzwi, ruszam - i drzwi mi się nie blokują (niezależnie od prędkości). Co prawda tylko raz tak sprawdzałem, ale jakoś tak to u mnie działa. Powinienem reklamować? Masz alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Powinienem reklamować? Najpierw rzuć okiem do instrukcji jak powinno być. U mnie w wersji po FL (I-Way) było napisane jak włączyć tryb automatycznego zamykania i jak go wyłączyć + informacja o minimalnej prędkości która zamyka. Korzystam z tego bo to bardzo praktyczne. Jak ktoś napisał u Ciebie może dodatkowo mieszać alarm, ja mam standardowy (chyba Cobra) od dealera ("tego z puławskiej", tfuu). Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorun Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Jak ktoś napisał u Ciebie może dodatkowo mieszać alarm, ja mam standardowy (chyba Cobra) Jak jest alarm to na 99% obstawiam, że aktywną masz funkcję alarmu powodującą zamykanie auta po włączeniu zapłonu a za to nieaktywną masz fukcję już samego QQ polegającą na zamknięciu auta po przekroczeniu pewnej prędności. O ile się nie mylę ta druga funkcja jest domyślnie wyłączona i trzeba samemu ją sobie aktywować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Najpierw rzuć okiem do instrukcji jak powinno być. U mnie w wersji po FL (I-Way) było napisane jak włączyć tryb automatycznego zamykania i jak go wyłączyć + informacja o minimalnej prędkości która zamyka. Korzystam z tego bo to bardzo praktyczne. Jak ktoś napisał u Ciebie może dodatkowo mieszać alarm, ja mam standardowy (chyba Cobra) od dealera ("tego z puławskiej", tfuu). Pozdrawiam Mariusz coś takiego też pisze w instrukcji. mam alarm, ale nawet nie wiem jaki. Żadnych papierków od niego nie dostałem - miga mi tylko diodka koło szyby - zamontowany w serwisie Fiałkowskiego w Zielonej. Możliwe że to funkcja alarmu - swoją drogą - chyba nawet lepsze to niż zamykanie po ruszeniu - byleby tylko nie zamknął mi autka jak będę samochód odśnieżać jak Mar3kowi Swoją drogą - jak sobie w takich sytuacjach można poradzić? Wzywać assistance i pilnować autka? Coś mogą zrobić poza wybiciem szyby i otwarciem od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamosin Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witam, Mam auto po FL. U mnie drzwi się nie ryglują automatycznie na pytanie dlaczego tak się nie dzieje serwis stwierdził, że przepisy Unii Europejskiej (UE) tego zabraniają. Na pytanie dlaczego otrzymałem odpowiedz, że może się tak zdarzyć, że po wypadku ratownicy nie dostaną się do auta pewnie jest jeszcze kilka za takim rozwiązaniem. Dlatego u mnie drzwi się nie ryglują i to mi nawet nie przeszkadza choć w poprzednim aucie (scenic) takie coś miałem. Dodatkowo koledzy w wersjach po FL zauważyli, że alarm nie sygnalizuje otwarcia i zamknięcia sygnałem dźwiękowym to też UE wymaga aby tego nie było. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mar3ko Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 coś takiego też pisze w instrukcji. mam alarm, ale nawet nie wiem jaki. Żadnych papierków od niego nie dostałem - miga mi tylko diodka koło szyby - zamontowany w serwisie Fiałkowskiego w Zielonej. Możliwe że to funkcja alarmu - swoją drogą - chyba nawet lepsze to niż zamykanie po ruszeniu - byleby tylko nie zamknął mi autka jak będę samochód odśnieżać jak Mar3kowi Swoją drogą - jak sobie w takich sytuacjach można poradzić? Wzywać assistance i pilnować autka? Coś mogą zrobić poza wybiciem szyby i otwarciem od środka? Wypierdzielić szybę z tyłu Co prawda mi to się stało w służbowej toyocie, więc skrupułów nie miałem . Ale jak bym miał marznąć i czekać na assistance to chyba w swoim też bym wywalił...No bo jak inaczej?? Czekać aż ktoś dowiezie klucz zapasowy?? A jak jesteś daleko od domu?? Dlatego nie lubię tego rozwiązania i zawsze wyłączam samo zamykanie i dodatkowo nauczyłem się trzymać kluczyki przy pupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Mojej znajomej ukradli kiedyś torebkę na skrzyżowaniu i profilaktycznie włączyłem samozamykanie drzwi. Zatrzśnięcie auta mi nie grozi, bo kluczyk (pół)inteligentny mam zawsze w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi