fotokora Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 witam. od jakiegoś czasu walcze z takim problemem - przekręcam kluczyk i słychać tylko stuknięcie w rozruszniku i prad znika, zdarza się to czasem bywa tak to zauważyłem że odpali ale nie ma prądu na nawiewie wycieraczkach klaksonie wtedy lekko rusze kluczyk coś tam odbije lekko i prad jest. Czy stacyjke można rozebrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 jeśli chodzi o rozrusznik, zobacz na połączenia rozrusznika, odkręć i wyczyść, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drewniany Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam Przede wszystkim to posprawdzaj połączenia masy(-) a co do do stacyjki to zapewne da się ją rozebrać ino poskładać może być problem :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Witam, Ewidentnie brak styku. Jeżeli są styki w stacyjce nadpalone to będzie problem. Miałem kiedyś Audi i ten sam problem, nic na początku nie robiłem później było już za późno. Mianowicie przez brak styku, styki się tak zagrzały, że stopiły obudowę i nie mogłem ani wyjąć kluczyka ani zapalić samochodu. Dopiero wyjęcie całej stacyjki i jej rozebranie załatwiło sprawę. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonitom Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Miałem identyczny problem w swoim Tdi. Na 100% jest to awaria kostki stacyjki. Odkręcasz osłonę kierownicy , jedna śrubka od spodu stacyjki, rozpinasz wiązkę kabli, wkładasz nową kostkę i już gotowe. Nowa kostka kosztowała mnie ok. 140 zł (oryginał). Kupuj kostke do NAVARY - jest identyczna ale ok. 40 zł tańsza. Pozdrawiam. Przepraszam bardzo ale oczywiście chodziło o kostkę do Forda MAVERICKA a nie do NAVARY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość husky1987 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) witam. jesli mozna to chciałbym odswieżyc temat. mianowicie mam ten sam problem. jestem na 100 % pewny , że to kostka stacyjki - raz działa raz nie. w najblizszym czasie ja wymieniam ale mam problem z otwieraniem samochodu z pilota. nie działa pilot, dlaczego?: - wyczeprały sie baterie??? - czy kostka stacyjki ma cos wspólnego z otwieraniem samochodu pilotem, -gdzie sie znajduje moduł sterujący od otwierania pilotem w samochodzie., dodam ze bezpieczniki są ok. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez tomek_studzinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys1001 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 No j a bym najpierw wymienił baterie w pilocie. Kostka nie ma nic wspólnego z otwieraniem samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość husky1987 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 dario 88 ale to co jest na zdjeciu to jest chyba czujnik od immobilajzera ktory znajduje sie dookola stacyjki w pilocie znajduja sie 2 baterie 3V, zmierzylem napiecie 2 bateri i pokazuje 5.57 V- wiec mysle ze to nie baterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudyjarecki Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 dario 88 ale to co jest na zdjeciu to jest chyba czujnik od immobilajzera ktory znajduje sie dookola stacyjki w pilocie znajduja sie 2 baterie 3V, zmierzylem napiecie 2 bateri i pokazuje 5.57 V- wiec mysle ze to nie baterie. Jeśli masz baterie 3V to na mierniku powinno być 3V lub więcej, a skoro masz dwie baterie 3V to napięcie powinno być co najmniej 6V, dlatego 5,57V uważam za mało ja bym je wymienił, no ale może się myle. pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1305 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 odgrzebię już stary temat który powrócił teraz do mnie , potrzebuję pomocy, kostkę już wymieniłem ale potrzebuję gniazdo kostki z kablami , bo moja się stopiła może komuś zbędna leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi