Gość fdemaire Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Witam, Chciałbym w moim NOTKU założyć oświetlenie w bocznych drzwiach,takie np jakie miałem w swojej Lagunie II (zobacz załącznik) Dlaczego to nie było zrobione seryjnie? tego nie wiem, prawdopodobnie oszczędność Fakt pozostaje faktem ze takiego oświetlenia nie mam (przynajmniej w wersji Acenta) Czy ktoś z kolegów już myślał nad tym a może już zrobił? Mile widziane wszystkie pomysły i doświadczenia POZDROWIONKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Nie wiem czy ktoś myślał nad tym ,czy się zastanawiał.Mógłbym też powiedzieć Łada też miała taką lampkę a Nissan nie...tylko po co mi one?Roboty na prawdę kupę ,jezeli by już się wziąć za to,a co zmieni ich obecność?...wiem,wygląd,BHP i tede...uważam to za nie potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 nigdy nie miałem jakoś problemów z wysiadaniem w ciemności z notka a jeśliby uznać, że takie lampki mają poprawić bezpieczeństwo (widać uchylone drzwi, mniejsze ryzyko najechania) to równie skuteczną rolę spełnią zwykłe odblaski (lub folia odblaskowa) umieszczone na rantach i od wewnątrz drzwi, dużo roboty (wycinanie otworów w plastikach, mocowanie, przeciąganie okablowania, podłączanie) większe ryzyko,że coś siądzie w instalacji, ja bym sobie odpuścił. Z podobnego założenia wyszedł chyba producent, bo nie montuje ich w żadnej, nawet najbogatszej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Lampki...czy one są aż tak konieczne? Q7 np ma podświetlane progi...ale po co? Odblaski owszem mogą się przydać (w Polonezie były takie czerwone wystające trójkąciki) i myślę o takowych. Może nie o plastikowych a kawałki folii zgrabnie wyciętej w odpowiednim kolorze. Mam profesjonalne folie odblaskowe Oralite 5700, którą pokrywane są znaki drogowe (gwarancja na 7 lat) więc coś takiego...czemu nie. Czerwony lub pomarańczowy taki odblask na dolnej krawędzi drzwi-jak najbardziej...będzie bezpieczniej by night. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fdemaire Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 No tak, jak sami zauwazyliscie w temacie nie ma cos takiego jak : czy jest potrzebne czy nie, dla niektorych bedzie to potrzebne a dla innych odwrotnie, w koncu kazdy z nas inaczej podchodzi do tych samych spraw, i bardzo dobrze... Tak powinno byc Ja tylko pytalem czy ktos juz to przerobil i prosilem o jakies wskazowki, wam wydaje sie to zbedne a akurat ja mam chec, czas i pieniazki aby to zrobic Bedzie to dla mnie przyjemnosc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jak widzisz każdy z nas ma takie samo podejście no ale jeżeli masz ochotę to zrób i pochwal się ,miło będzie pooglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.