Gość leszek durlik Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Czy ktoś może pomóc i powiedzieć czy są jakieś przeciwskazania do montażu instalacji gazowej ( sekwencja ) do X-traila 2,0 (140KM) rocznik 2005 ?Czy można się spodziewać problemów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Nie miałem osobiście do czynienia z tym silnikiem, ale znając inne Nissanowskie jednostki nie przewiduję jakichś problemów. Warunkiem powodzenia przedsięwzięcia jest poprawny dobór instalacji oraz jej nienaganny montaż i regulacja. Zastanów się nad zestawem ze sterownikiem Stag. Do kompletu wtryskiwacze Hana, reduktor Magic i będzie latać aż miło. Z droższych zestawów brałbym pod uwagę LandiRenzo Omegas, ale to już droższa instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek durlik Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dzięki. Zawsze jest trochę wątpliwości a serwis Nissana jak to serwis raczej odradza choć jak sądzę robią to wyłącznie dla swojego bezpieczeństwa , "jakby coś" to oni przecież odradzali :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 jaki masz kod silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek durlik Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Kod silnika jest QR20DE (1998cm3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 opcjonalnie mają DD-- bezpośredni wtrysk wiec jak nie ma to nie ma przeciwwskazań jeździłem sentrą z takim silniczkiem widać że jest strasznie przytłumiony do 140 KM ale go nie słychać na postoju ,,, jakby nie obróbka stag pracuje jeszcze chyba nad czymś co ma jeżdżąc na LPG ma sobie odpalać PB ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek durlik Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 warsztat proponuje mi instalację Gas System (zestaw wtrysku GasTech 700)reszta elementów Tomasetto. Co o tym myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 napisz co dokłądnie, jakie elementy gaz tech to elektronika, co poza tym i jaka cena?? jaki czas montarzu??, czy zdejmują kolektor do wiercenia, co jeszcze proponowali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek durlik Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 zestaw wtrysku - Gaz Tech 700 elektrozawór - Tomasetto reduktor - Tomasetto AT09 wielozawór - Tomasetto zawór tankowania - Tomasetto Zbiornik GZWM650/270/70L czas montażu 2-3 dni cena zestawu z montażem 2400zł i więcej danych nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 to nie masz najważniejszego WTRYSKIWACZY !!! czyżby Valtek T30 ???? powiem Ci tak ja bym wolał a widzę na ich stronie że ta centralka łączy się z OBD2 ale nawet super elekktronika się skicha na marnym reduktorze bo i wtryski choć pojedyncze do mnie nie przemawiają bo mają 2 ohmową cewkę jak nowy Valtek T30 nowa obudowa świecąca nie sprawi żę ten wtrysk będzie taki jak go reklamują co do minmalnego czasu wtrysku tego wtryskiwacza 1.4 ms śmiem wątpić,,,, bo nawet hanna nie da rady ,,, ja bym został na sprawdzonych gratach stag red magic 3 ew coś innego do tego Hanna reszta nie ma większego znaczenia dla pracy ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 za słaby reduktor, bedzie jeździło na ubogo, realnie obsługuje do 90KM, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek durlik Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Jaki reduktor proponujesz ? Czy warto wstawiać lubryfikator , czy rzeczywiście to coś daje i chroni silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 teraz lubryfikacja potaniała bo mają różne systemy ponadto jak pisza że idzie litr na pół roku to na zdrowy rozum można się zastanowić co do reduktora to chyba polecamy dalej M3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Magik III, stosunek ceny do jakości zadawalający, ja mam teraz taki i lata bdb, u kogoś innego kiwa na ciśnieniu, ale to chyba nie wina reduktora tylko wcześniejsztch przebojów z instalacją, czego następstwem jest kiwanie ciśnienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 heja zapomniałem wtedy Ci powiedzieć byś oglądnął układ podciśnienia mapy niby rysuje ale może to .. w każdym razie i tak M3 jest polecany ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 rysował ale baaaaardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 bo droga była do Driftów a nie do jazdy ,,ja tamtędy wracałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 heh jasne ale kierownik almy nieźle sobie radził kurcze i znowu OT ktoś nas zaraz zjj....e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 heh jasne ale kierownik almy nieźle sobie radził kurcze i znowu OT ktoś nas zaraz zjj....e to do tematu o reduktorach skorpiony były polecane ale też coś miały ze zmiennym ciśnieniem Zawolaki zdychaki Kme Goldy silvery itp strasznie przewartościowane moce o połowę ... wiec tak czy inaczej zostaje Magic 3 ,,, miał być jakiś jeszcze wiekszy do 500 KM jakoś cisza ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 wiec tak czy inaczej zostaje Magic 3 ,,, miał być jakiś jeszcze wiekszy do 500 KM jakoś cisza ,,, zawsze można wpiąć dwa wyjścia i będzie ddduuuuuużżżżżżżżżżzzzyyyyyyyyyyyyyyyyyy zapas do tego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 powiem tak rozkręcając mój reduktor wydaje mi się że problem jest z zapasem ilości gazu przy max poborze w momencie buta w podłodze wystarczyło by zrobić bańkę przed reduktorem by w momencie buta gaz wyrównywał ciśnienie ,,, taki bufor .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel1978wawa Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Przymierzam się do zakupu X-traila 2.0 benzyna i ostatnio sie troszkę przeraziłem bo w ASO Nissana powiedzieli mi, że ten silnik nie nadaje się do założenia gazu. Podobno założenie instalacji konczy sie remontem silnika. Czy to prawda? Czekam na Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 a dlaczego tak powiedzieli?? uzasadnili to czymś?? jak nie ma bezpośredniego wtrysku i będzie dobrze założona instalacja to w niczym nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel1978wawa Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Powiedzieli tylko, że przyjeżdzają do nich x-Traile na remont silnika gdyz w samochodzie była założona instalacja gazowa, bo te silniki źle znoszą gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 instalacja zniszczy każdy silnik jak jest źle zamontowane, wystarczy, ze jedzie na ubogo cały czas i gniazda wypalone, ale jak się wszystko ładnie wystroi i założy to nie ma prawa nic się dziać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi