Kabar24 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dzień dobry. W piątek rejestruje swojego Juka 1.6T, wiec w Gdańsku przybędzie jeszcze jeden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Fajnie. Gratulacje i szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hungarka1 Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Dzień dobry. Witam wszystkich forumowiczów. Nissan Juke 1,5 diesel, śmigam od 2015 roku. Raz zapchany FAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczetke Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 witam wszystkich forumowiczów dołączam do grupy juke 1.2 nconnect 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Annawik Opublikowano 15 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Witam jestem tu nowa i szukam porady mam kłopot z moim juke chodzi o kasete zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1Marek1 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Witam, Jutro odbieram swojego Juka 1,6 Acenta biała perła. Pod Krakowem przybedzie kolejny Juke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 W dniu 15.12.2018 o 10:02, Annawik napisał: Witam jestem tu nowa i szukam porady mam kłopot z moim juke chodzi o kasete zmiany biegów No i? 4 godziny temu, 1Marek1 napisał: Witam, Jutro odbieram swojego Juka 1,6 Acenta biała perła. Pod Krakowem przybedzie kolejny Juke! Witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek103 Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam, jako świeży szczęśliwy posiadacz Juka, melduję się na pokładzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pjak Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Witam Zanabyłem źuczka jakieś pół roku temu, czas przywitać się na forumie ☺ Źuczek bieda wersja, ale prawie jak nowy. Na razie zero problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Witaj i.... Szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjuke Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) Tak z innej półki a może zrobili byśmy sobie jakąś fajną wlepę na tylnia szybę? Edytowane 30 Maja 2019 przez Mjuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky24 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 W dniu 30.05.2019 o 18:18, Mjuke napisał: Tak z innej półki a może zrobili byśmy sobie jakąś fajną wlepę na tylnia szybę? Świetny pomysł, może ktoś z forumowiczów ma talent i jest na tyle kreatywny, aby coś zaprojektować/wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz77 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Proszę o poradę z jakim silnikiem i skrzynią biegów (automatyczną) lub może lepiej manul ,kupić autko Nissan Juke z roku 2012-2013r Auto będzie użytkowane raczej w mieście, czasami wyjazd za miasto. Edytowane 16 Grudnia 2019 przez xyz77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky24 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Ja do miasta kupiłbym teraz auto tylko z automatem. Nie jestem ekspertem, ale jeśli chodzi o Nissana Juke, to z tego co się orientuję to jest chyba tylko skrzynia CTV, a ten typ skrzyni jest dość specyficzny i nie każdemu odpowiada więc może najpierw zorganizuj sobie jazdę testową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz77 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) 56 minut temu, Lucky24 napisał: Ja do miasta kupiłbym teraz auto tylko z automatem. Nie jestem ekspertem, ale jeśli chodzi o Nissana Juke, to z tego co się orientuję to jest chyba tylko skrzynia CTV, Ta skrzynia CVT to jest tzw Automatyczna hydrauliczna(klasyczna)? czy CVT to jest Automatyczna bezstopniowa? Edytowane 17 Grudnia 2019 przez xyz77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajus63 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Bezstopniowa. Spoko skrzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz77 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) To do Nissana Juke są wsadzane dwie różne skrzynie automatyczne? Przy zakupie z roku 2012 lub 2013 wybierać Automatyczna bezstopniowa(CVT) ? Edytowane 17 Grudnia 2019 przez xyz77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 W dniu 17.12.2019 o 20:34, xyz77 napisał: o do Nissana Juke są wsadzane dwie różne skrzynie automatyczne? Z tego, co mi wiadomo, to nawet trzy - wszystkie bezstopniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz77 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) @Daniel_I To z którą skrzynią bezstopniową najlepiej kupić Juke i jak ją rozpoznać? Edytowane 1 Stycznia 2020 przez xyz77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, xyz77 napisał: To z którą skrzynią bezstopniową najlepiej kupić Juke i jak ją rozpoznać? Od razu zastrzegam, że nie jest to kompletna informacja i nie wyczerpuje tematu - może ktoś lepiej zorientowany mnie skoryguje, bo nie znam różnic technicznych, piszę tylko od strony doświadczeń z użytkowania. W wersji z silnikiem 1.6 wolnossącym występuje CVT z przyciskiem po bocznej stronie wybieraka: i ta skrzynia zachowuje się zgodnie ze stereotypowym postrzeganiem CVT: przy równej jeździe jest OK, ale np. już przyspieszanie powoduje dziwne wrażenia. Nie żeby zaraz był to jakiś dramat, który skreśla to auto definitywnie, ale np. osobiście wolałbym "standardową" skrzynię hydrokinetyczną (gdyby był taki wybór). Alternatywą jest natomiast tutaj niestety wyłącznie skrzynia manualna, więc trzeba się przejechać i ocenić samemu. W 1.6 DIG-T jest inna skrzynia, wewnątrz kabiny można ją rozpoznać po przycisku wybieraka umieszczonym z przodu: Silnik 1.6 wolnossący został zastąpiony potem przez 1.2 DIG-T i z nim też występuje jakaś skrzynia CVT. Nie wiem, czy bliżej jest spokrewniona z tą dostępną wcześniej z silnikiem wolnossącym, czy tą oferowaną z silnikiem 1.6 DIG-T. No i dochodzi jeszcze wariant dostępny w Nismo RS, gdzie dodatkowo jest opcja zmiany "biegów" przy pomocy łopatek przy kierownicy: Ta skrzynia jest bardzo przyjemna moim zdaniem, jeżdżę z taką na codzień i od strony wrażeń z użytkowania nie mam uwag - na pewno jest to dużo lepiej dopracowane urządzenie niż CVT dostępna z wolnossącym silnikiem 1.6. Łopatki przy kierownicy przydają się przy zjeżdżaniu z górki, można hamować silnikiem. Zaimplementowano w tej skrzyni taką dziwaczną funkcjonalność, która ma udawać agresywne zmiany biegów w trybie sport - obroty rosną do pewnego poziomu, potem jest szarpnięcie ("zmiana biegu"), obroty spadają niżej i znów rosną aż do kolejnej zmiany biegu, itd. Na szczęście w trybach norma i eco nie ma już tych głupot, skrzynia zmienia przełożenia płynnie i gładko. W codziennym użytkowaniu mam porównanie z pięciobiegowym automatem Hondy i ze skrzynią DCT w Renault Megane GT (tam jest chyba nawet jakiś wariant silnika 1.6 DIG-T) i na tym tle skrzynia Nissana wypada zdecydowanie najlepiej. Co do usterek, to nie mam żadnych doświadczeń - ale przebieg mam nieduży (33 kkm). Zardzewiała mi miska olejowa w skrzyni, więc trzeba ją było wymienić (i przy tej okazji zmienić olej) - i to tyle. Edytowane 1 Stycznia 2020 przez Daniel_I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_tm Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 A co myślicie o takiej zmianie: https://allegro.pl/oferta/gms-9981navix-radio-android-nawigacja-nissan-juke-8706768327 juke 2018 - ktory ma juz navi i kamere cofania. Ciekawe czy warto... i czy kamerka zadziala fabryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Myślę, że to dobry wątek na takie pytanie. Która wersja wygląda lepiej - felga ta sama, ale różne kapsle: Nr 1: Nr 2: W wersji 1 na zdjęciu felga jest już z nakrętkami. Wersja nr 2 zasłania całe mocowanie felgi do piasty, ale ta atrapa nakrętki centralnej jest trochę mało przekonująca, dlatego się zastanawiam. Na razie założyłem koła w wersji nr 2: Edytowane 15 Maja 2020 przez Daniel_I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciopolo Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam. Nie bardzo wiem, gdzie umieścić post. Może ktoś pomoże. Kupiłem Juke 1.5 dci ostatni wpis serwis marzec 2015 53 tys. Prędzej styczeń 51 tys. olej. Silnik przy przyspieszaniu lyb dodawaniu gazu ma dziwny turkot " talie spalanie stukowe". Servin nissan - brak błędów ale stwierdzenie że dziwnie pracuję. Zaprzyjaźniony mechanik brak błędów ale to samo. Samochód ma moc, żadnych problemów z odpalaniem itp. Diagnostyka wtrysków na stole 2 sztuki spalone cewki. Wymiana na nowe wtryski - to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 1.5 dci, może panewki umierają, co jest normą w tych silnikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi