Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Galeria naszych Juke'ów:-)

^^ehhh^^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wstaw dla Ewelci foteczkę;)

A żuczek boski

Ciężko będzie ująć to na jednej fotce, ale proszę bardzo:

35378aadd655fb1db12d3a8edbcd934a.jpg

35dfa3ed1af8fcb72174a9a11c57b37f.jpg

3dc413feb92f1920829011aeddaa9db3.jpg

26445d4ad23333cee0e537bb0d5ce81a.jpg

0aee32882903f00639f1eda33d188049.jpg

:)

;) Lubie biały ,mnie się podoba .:)

Fajnego masz tego żuczka

• Upvote 1

Dziękuję Wam za miłe słowa :)

Edytowane przez kravczoo

Fotele dobrze trzymają? Wbija się w fotel? Czy znów tylko wyglądają a nie robią roboty? Jak oprzesz głowę o zagłówek to wbijają Ci się w plecy mocowania zagłówka? W starszych modelach tak było ;) Dbaj o ten kolor w środku, to ładnie wygląda ale jest mało praktyczne, ktoś wejdzie walnie parasolką i już jest ubytek mowa tu o kobietach :D a jak Ci ktoś buta da na konsolę środkową z tyłu to łeb ukręć ;)

Edytowane przez Kincu

Nowe zasady  konkursowe na Nissana miesiąca marca chyba nie sprawdziły się.  Konkurs  nie jest nagłośniony -  trudno go znaleść. Zgłoszen do konkursu było wyjatkowo mało. Oddanych głosów jak na lekarstwo.  Myślę że trzeba wrócić do poprzednich zasad. 

Gość Mateusz_P11_144

Nowe zasady  konkursowe na Nissana miesiąca marca chyba nie sprawdziły się.  Konkurs  nie jest nagłośniony -  trudno go znaleść. Zgłoszen do konkursu było wyjatkowo mało. Oddanych głosów jak na lekarstwo.  Myślę że trzeba wrócić do poprzednich zasad. 

Patrząc na styczen i luty nie uważam że głosów było mało lub zgłoszeń.

Tak to czasami bywa że raz jest więcej raz mniej,zobaczymy co przyniosą kolejne miesiące. Konkurs jest bardzo widoczny na stronie głównej,dodatkowo pojawiają się komunikaty na shoutbox'ie.

Zasada jest prosta- wysłanie na maila propozycji z prostego powodu- aby nikt nie widział wcześniej jakie są propozycje.

Witam wszystkich posiadaczy Juke'ów! W lutym dołączyłem do tego zacnego grona :wave: Poprzednio mieliśmy Nissana Note 1.4, a od tego roku wspólnie z żoną jeździmy Żukiem 1.6 Acenta :nissan2: pozdrawiam, Szymon.

post-53394-0-49326800-1427058738_thumb.jpg

Kolego, zasady są te same, jak były w styczniu i w lutym. Nagłośnienie konkursu również jest takie jak i w poprzednich latach.

Nie można kolego mieć za przeproszeniem "klapek na oczach" i otwierać w forum NKP, tylko i wyłącznie swój model samochodu /chodzi u ustawienie wyszukiwarki w ulubionych/.

Strona główna Naszego forum też dużo wnosi. Mamy pikniki, opisy naszych hobby, podróży, tematy o dzieciach, o naszych  zwierzątkach, rady i porady w innych dziedzinach niż Nissanki /możesz i dom ocieplić-bo takich fachowców też mamy i chętnie podpowiedzą-doradzą/.

Po prostu ----- trzeba "chodzić" i często zaglądać na forum i na STRONĘ GŁÓWNĄ FORUM.

Witam wszystkich posiadaczy Juke'ów! W lutym dołączyłem do tego zacnego grona :wave: Poprzednio mieliśmy Nissana Note 1.4, a od tego roku wspólnie z żoną jeździmy Żukiem 1.6 Acenta :nissan2: pozdrawiam, Szymon.

To ty się chyba pytałeś jakiś czas temu czy wybrać 1.2t czy 1.6 wolnossaka? Jeśli tak to według mnie dobry wybór z n/a na pewno więcej pociągnie niż doładowane 1.2 .

Pozdrawiam

Nie ja się pytałem :) ale też myślałem o silniku 1.2 - wybrałem jednak wersję wolnossącą, bo mam jednak jakieś większe (może niesłuszne) przekonanie co do trwałości. Poza tym był to ostatni przedliftingowy Juke w salonie - spodobał nam się kształt, kolor, dobre wyposażenie i przekonał nas właśnie silnik. Rozważaliśmy też Renault Captur - na pewno jest bardziej praktyczny, bliżej mu przestrzenią kabiny i schowkami do posiadanego wcześniej Note'a, jednak zniechęcił nas silnik 0.9 trzycylindrowy 90 KM ... Jeżdżąc Note'm zapakowanym w 3 lub 4 osoby i bagaż brakowało troche mocy przy 88 KM. W Juku 117 KM robi robotę - czy jedziemy w 2 czy w 4 osoby, nie ma zauważalnej różnicy w przyspieszaniu, nie brakuje mocy. Z tyłu mogłoby być więcej miejsca, no i bagażnik trochę większy, jednak przed zakupem sprawdziliśmy, czy wszystkie nasze bagaże się zmieszą - wszystko wchodzi elegancko po wyjęciu kuwety, miesci się nawet nasza lodówka turystyczna :) zamówiłem więc w salonie od razu gniazdko 12 V do bagażnika. Wydaje mi się, że mimo, że bagażnik jest mniejszy niż w Nocie, to jest jednak bardziej ustawny, po wyjęciu kuwety dużo się mieści i łatwiej jest go zapakować, ponieważ tylna półka podnosi się do góry.

Ta kuweta też dużo pomaga w co dziennym użytkowaniu, jakieś badziewia na czarną godzinę gdzie w każdym samochodzie są normalnie w  bagażniku w juku można schować w 2 dno. Przez co jest normalny pusty bagażnik, małe pierdoły nie latają na łukach a jak się robi zakupy to nie trzeba pamiętać o robieniu miejsca zanim się spakuję zakupy do bagażnika. 1.6 mimo że silnik jakiejś pewnie nowszej generacji to na pewno więcej pociągnie niż doładowane 1.2, wszystko przez ekonomię i ten zasrany downsizing. Pozdro i bezawaryjnego użytkowania. 

Fotele dobrze trzymają? Wbija się w fotel? Czy znów tylko wyglądają a nie robią roboty? Jak oprzesz głowę o zagłówek to wbijają Ci się w plecy mocowania zagłówka? W starszych modelach tak było ;) Dbaj o ten kolor w środku, to ładnie wygląda ale jest mało praktyczne, ktoś wejdzie walnie parasolką i już jest ubytek mowa tu o kobietach :D a jak Ci ktoś buta da na konsolę środkową z tyłu to łeb ukręć ;)

fotele trzymają jako tako, nikt jeszcze nie latał po kabinie ;) potwierdzam - mocowanie zagłówka, po oparciu mocniej głowy, wbija się w plecy :) w salonie reklamowali to jako 'aktywne zagłówki' :D;) jeśli chodzi o walnięcie parasolką i inne ubytki - jestem przewrażliwiony pod tym względem i każde takie uszkodzenie jest karane prędkim wysadzeniem pasażera, który do celu przemieszcza się na piechotę ;) podobnie z butami i innymi rzeczami niszczącymi stylistykę wewnętrzną ;)

• Upvote 1

• 3 tygodnie później...

"heloł, heloł" :D

Żuczki moje piękne i wyjątkowe.....Czekamy na Was w konkursie "Nissan miesiąca" :)

Do 15 kwietnia można nadsyłać foto "edycja kwietniowa".... i analogicznie - do 15go dnia każdego m- ca na kolejne tury .

Serdecznie zapraszamy do udziału :)

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99140-konkurs-fotograficzny-nissan-kwietnia-2015/

• 1 miesiąc temu...

CZEŚĆ DŻUKOWICZE!!!

W KONKURSIE "NISSAN MIESIĄCA MAJA"  BIERZE UDZIAŁ TYLKO JEDEN NASZ PRZEDSTAWICIEL, KTÓRY CZEKA NA NASZE GŁOSY.

NAGRODĄ JEST UMIESZCZENIE  JEGO ZDJĘCIA W KALENDARZU. DAJMY MU SZANSĘ WYGRANIA !!!!

NIECH WSZYSCY ZOBACZĄ  JAKIE PIĘKNE SĄ NASZE ŻUCZKI !!!!!!! :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99687-nissan-maja-g%C5%82osowanie/?do=findComment&comment=1053916

Edytowane przez ziuka

Witam,

wreszcie kolejny Juke dołącza na forum :) Nie obyło się bez przygód w drodze powrotnej... 20 minut po wyjeździe z salonu na światłach Pani w Punto wjechała w tył nowego Nissana. Skończyło się na strachu i zadrapaniach lakieru. Nie przedłużając nowy śliczny Juke: 

MODEL: Juke Acenta 2015
SILNIK: 1.2 DIG-T 
MODYFIKACJE: Pakiet stylizacji nadwozia oraz wnętrza w kolorze białym
CAR-AUDIO: Nissan Connect 2.0
AKCESORIA DODATKOWE: Brak
PLANY: Aktualnie to hak plus bagażnik na dwa rowery plus podłokietnik do przodu.

dij2nr.jpg 

Edytowane przez Kicerk

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

MODEL:   2015 Nismo RS

SILNIK:   1.6 DIG-T 214KM 4x4 CVT

AKCESORIA DODATKOWE:    owiewki szyb, listwy ozdobne na dolnej krawędzi drzwi, podłokietnik
PLANY:   jeździć bezproblemowo :)

291fbeb1eca9c4d4.jpg

9a793cefeb8234a2.jpg

74be5c0c44de9405.jpg

39e54a1a21ed6b0d.jpg

8d274fc14a7858e7.jpg

0f533292ffc97065.jpg

b49a2b15d22f2c8b.jpg

023c562d0dbe3de9.jpg

b0e512de5e04536e.jpg

7579b0c8319c3556.jpg

• Upvote 1

MODEL:   2015 Nismo RS

SILNIK:   1.6 DIG-T 214KM 4x4 CVT

AKCESORIA DODATKOWE:    owiewki szyb, listwy ozdobne na dolnej krawędzi drzwi, podłokietnik

PLANY:   jeździć bezproblemowo :)

291fbeb1eca9c4d4.jpg

9a793cefeb8234a2.jpg

74be5c0c44de9405.jpg

39e54a1a21ed6b0d.jpg

8d274fc14a7858e7.jpg

0f533292ffc97065.jpg

b49a2b15d22f2c8b.jpg

023c562d0dbe3de9.jpg

b0e512de5e04536e.jpg

7579b0c8319c3556.jpg

Auto super, ale owiewki nad szybami to moim skromnym zdaniem taki wiejski tuning... szpeci niemiłosiernie...

Auto super, ale owiewki nad szybami to moim skromnym zdaniem taki wiejski tuning... szpeci niemiłosiernie...

Mnie nie przeszkadzają :) - szczególnie, że te owiewki w ogóle nie stykają się z szybą jak takie wciskane w uszczelki. Zamontowane są dość solidnie - oprócz dwustronnej taśmy samoprzylepnej są jeszcze po dwa uchwyty montowane do ramy okna pod uszczelką: 

2215284e8e3429ef.jpg

Przetłoczenia na owiewkach pokrywają się z tymi na ramach okien:

720c116916177230.jpg

c50c118e14a035f5.jpg

Jedyne miejsce, które wygląda "dziwnie", to ta przednia krawędź:

9bb5e72dbf71833d.jpg

Bardziej rzucałyby się w oczy w jednym z dwóch pozostałych kolorów lakieru, przy czarnym nadwoziu wygląda to trochę bardziej dyskretnie.  ;)

A jak dla mnie swietnie się zlewają - pięknie wygląda, czy to nowka salonowa ???? ile takie cudo $$$$ ????

Cennikowo Juke Nismo RS z manualem i napędem na przód kosztuje 108100, wersja 4x4 z CVT - 120100, ale to są ceny tylko teoretyczne  :D, na otomoto dla przykładu jest sporo ofert dealerów z ciekawszymi cenami.  :spoko:

Ja w sumie kupiłem Juke przypadkiem - szukałem niedużego auta z napędem na cztery koła i automatem, do którego będzie w stanie wygodnie wsiąść osoba po niedawnej poważnej operacji biodra. Przymiarki były robione do wielu aut - akurat w ofercie Nissana z crossoverów tylko Juke występuje z automatem i napędem na 4 koła równocześnie, a najbliższy salon miał ten egzemplarz na stanie, przymiarka wypadła pozytywnie no i tak jakoś wyszło. :)

Mnie nie przeszkadzają :) - szczególnie, że te owiewki w ogóle nie stykają się z szybą jak takie wciskane w uszczelki. Zamontowane są dość solidnie - oprócz dwustronnej taśmy samoprzylepnej są jeszcze po dwa uchwyty montowane do ramy okna pod uszczelką: 

2215284e8e3429ef.jpg

Przetłoczenia na owiewkach pokrywają się z tymi na ramach okien:

720c116916177230.jpg

c50c118e14a035f5.jpg

Jedyne miejsce, które wygląda "dziwnie", to ta przednia krawędź:

9bb5e72dbf71833d.jpg

Bardziej rzucałyby się w oczy w jednym z dwóch pozostałych kolorów lakieru, przy czarnym nadwoziu wygląda to trochę bardziej dyskretnie.  ;)

Cennikowo Juke Nismo RS z manualem i napędem na przód kosztuje 108100, wersja 4x4 z CVT - 120100, ale to są ceny tylko teoretyczne  :D, na otomoto dla przykładu jest sporo ofert dealerów z ciekawszymi cenami.  :spoko:

Ja w sumie kupiłem Juke przypadkiem - szukałem niedużego auta z napędem na cztery koła i automatem, do którego będzie w stanie wygodnie wsiąść osoba po niedawnej poważnej operacji biodra. Przymiarki były robione do wielu aut - akurat w ofercie Nissana z crossoverów tylko Juke występuje z automatem i napędem na 4 koła równocześnie, a najbliższy salon miał ten egzemplarz na stanie, przymiarka wypadła pozytywnie no i tak jakoś wyszło. :)

Cześć. Oczywiście o gustach się nie dyskutuje. Wyraziłem tylko swoje zdanie. Uważam, że Nismo ma już wyjątkowo bogate ospojlerowanie i ja bym nie założył listew dolnych na drzwi bo ma już bardzo fajne szarawe listwy dolne a już w ogóle owiewek. Auto jest szybkie z pewnością - idę o zakład, że będą ci niemiłosiernie szumiały przy prędkościach autostradowych. Ale gratuluję autka bo oczywiście jest super...

ja bym nie założył listew dolnych na drzwi bo ma już bardzo fajne szarawe listwy dolne a już w ogóle owiewek. 

Owiewki mają dla mnie głównie aspekt praktyczny :) - miałem je w różnych autach, rezygnowałem tylko tam, gdzie jedyną opcją były owiewki wciskane w uszczelki szyb, bo uważam że to słabe rozwiązanie. Nismo RS wybrałem w sumie przypadkowo - szczerze mówiąc gdyby równocześnie dostepne było auto z AWD i CVT w wersji Tekna, to chyba bym wolał taką opcję  :spoko: - ale na takie auto trzeba było czekać ok. 3 miesiące.