clawis Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mam na krawędzi klapy nad tablicą i ochronną na zderzaku .Tą na zderzaku polecam .Chroni przed porysowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax27 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Witam ,czy ktoś z was ma te listwy ochronne na dzwiach? Jak tak to czy warto? Jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Witam ,czy ktoś z was ma te listwy ochronne na dzwiach? Jak tak to czy warto? Jaki koszt? Jeśli chodzi o listwy boczne na drzwi, to fabrycznych nie ma - ale są listwy produkowane w Polsce. Ja wiem o dwóch rodzajach: 1. Listwy firmy Rider z Częstochowy: 2. Listwy firmy Pawa z Łodzi: Ja przymierzałem jedne i drugie - wizualnie bardziej podobają mi się te pierwsze, te drugie nie są równoległe do przetłoczenia na drzwiach i sprawiają wrażenie że są zamontowane krzywo. No ale strona wizualna to oczywiście rzecz gustu. Listwy Pawa można lakierować we własnym zakresie. Listwy Rider również, ale można też zamówić już polakierowane - wystarczy podać kod lakieru przy zakupie. Rider sprzedaje również pojedyncze listwy, nie tylko całe komplety - gdyby coś się stało z jedną listwą, to można dokupić tylko tę uszkodzoną, również polakierowaną (korzystałem z tej możliwości ). Listwy Rider na moim aucie wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Jak kupowałem te listwy 2 lata temu nie było wtedy lakierowanych trochę szkoda .Ale kolor tego tworzywa nawiązuje do nadkoli .Osobiście polecam ,skończyło się obijanie o moje drzwi pod centrami handlowymi.Ładne te NISMO. Edytowane 12 Marca 2016 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navkol Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) (...) Zastanawiam się nad modułem domykania szyb z pilota. Czy już ktoś z Was montował ten gadżet. (...) Ja kupowałem i montowałem do innego auta. W sumie instalowałem 3 moduły: - składania lusterek (bo u mnie nie składały się samoczynnie po wyłączeniu zasilania) i teraz jest jak w Żuku - domykania szyb - domykania szyberdachu. Wszystkie moduły pracują idealnie. Polecam zainteresowanym Tylko pamiętajcie o gwarancji W niektórych salonach mogą uznać (nie bez cienia racji), że to ingerencja w instalację elektryczną i w przypadku wystąpienia problemów powiedzą SORRY Edytowane 13 Marca 2016 przez Navkol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax27 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Jeśli chodzi o listwy boczne na drzwi, to fabrycznych nie ma - ale są listwy produkowane w Polsce. Ja wiem o dwóch rodzajach: 1. Listwy firmy Rider z Częstochowy: 2. Listwy firmy Pawa z Łodzi: Ja przymierzałem jedne i drugie - wizualnie bardziej podobają mi się te pierwsze, te drugie nie są równoległe do przetłoczenia na drzwiach i sprawiają wrażenie że są zamontowane krzywo. No ale strona wizualna to oczywiście rzecz gustu. Listwy Pawa można lakierować we własnym zakresie. Listwy Rider również, ale można też zamówić już polakierowane - wystarczy podać kod lakieru przy zakupie. Rider sprzedaje również pojedyncze listwy, nie tylko całe komplety - gdyby coś się stało z jedną listwą, to można dokupić tylko tę uszkodzoną, również polakierowaną (korzystałem z tej możliwości ). Listwy Rider na moim aucie wyglądają tak: Czy sam naklejałes te listwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Ale kolor tego tworzywa nawiązuje do nadkoli . Dlatego w ogólnym przypadku nie wiem, czy warto lakierować - u mnie było to konieczne, bo nie mam tych elementów z czarnego plastiku. Lakierowane listwy mają też wady - po uderzeniu drzwiami innego auta raczej zostaną nieodwracalnie uszkodzone (u mnie w miejscu uderzenia lakier popękał i zaczął się łuszczyć - dlatego wymieniałem listwę na tylnych prawych drzwiach na nową). Czy sam naklejałes te listwy? Tak, z samym naklejaniem nie ma większego kłopotu - najtrudniejsze jest chyba wymierzenie, w którym miejscu powinny się znaleźć. Po odtłuszczeniu lakieru taśma dwustronna trzyma bardzo mocno, tylko z tymi przednimi listwamo trzeba trochę uważać, bo te końce od strony słupka B sa wygięte do wewnątrz ze względu na kształt drzwi i przy mało starannym przyklejeniu moga potem odłazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Mocno trzyma się .Jest miękki dobrze amortyzuje uderzenia Edytowane 14 Marca 2016 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Mam na krawędzi klapy nad tablicą . Clawis a ta listwa nad tablicą rejestracyjną jest u Ciebie ze stali szlachetnej czy tak jak te przyokienne i nakładki na klamki ze stali szlachetnej polerowanej? Dzisiaj przyszła do mnie i patrzę ze nie jest taka lśniąca jak pozostałe, chyba spróbuje ją jakoś wypolerować na błysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 100% stal szlachetna .Oryginalna z angielskiego JUKE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 To Ty nie masz tej listwy nad tablica rejestracyjną o która pytałem. Mi chodzilo o to http://www.chromowane.com.pl/651,listwa-nad-tablice-rejestracyjna-nissan-juke.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 No fakt ja mam pod tablicą. Dwie na klapie to chyba już zbytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Co kto lubi, mi się podoba . EDIT Listwa ze stali nad tablicą została zamontowana. Nie wiem dlaczego producent wszystkie dodatki robi ze stali szlachetnej polerowanej a akurat tą listwę ze stali szlachetnej niepolerowanej (faktura jak szczotkowane aluminium), wygląda matowo i moim zdaniem do reszty niestety nie pasuje, szczególnie odróżniało się od znaczka nissan który jest błyszczący. Trochę czasu i pracy pochłonęło, żeby zrobić z niej stal polerowaną, tym bardziej że musiałem to robić na aucie, ponieważ dopiero po naklejeniu stwierdziłem że nie za bardzo pasuje. No ale teraz wygląda tak samo lśniąco jak nakładki na klamki i lusterka . EDIT W końcu się zmobilizowałem i przykleiłem listwy przyokienne ze stali polerowanej. Przednia w drzwiach kierowcy okazała się trochę przydługa i wymagala delikatnej korekty. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Czy sam naklejałes te listwy? Są listwy w nissanie - w Warszawie kupiłem z montażem w Odyssey. Tylko ta cena (ok. 700zl towar + robota)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 W końcu się zmobilizowałem i przykleiłem listwy przyokienne ze stali polerowanej. Przednia w drzwiach kierowcy okazała się trochę przydługa i wymagala delikatnej korekty. Ciekawie to wygląda - ogólnie obawiałem się, że to wszystko razem to będzie przegięcie, ale z tym kolorem nie jest źle. Nie wiem, czy to się łapie na "akcesoria", ale ja swojemu zafundowałem korektę lakieru i powłokę kwarcową: Po usunięciu mikrorysek i zmatowień, z którymi auto wyjechało z salonu (część pewnie była "fabryczna", a potem jeszcze dealer dołożył od siebie) kolor nabrał głębi i wygląda zdecydowanie przyjemniej, niż wcześniej. Co ciekawe, miałem brzydkie koliste ryski na okleinie na słupku B (najprawdopodobniej od wycierania auta ścierką na sucho) - nie było ich widać w normalnym świetle, ale w mocnym słońcu czy w świetle jarzeniowym rzucało się to w oczy. Okleina jest półmatowa i zastanawiałem się nad jej wymianą, ale przy okazji korekty lakieru udało się ją przepolerować tak, że ryski zniknęły, a faktura okleiny się nie zmieniła i dalej jest to taki satynowy półmat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpelos Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Daniel, ile Cię kosztowała powłoka kwarcowa? Myślę o tym w kontekście odświeżenia lakieru na swoim żuku, bo już trochę ma za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Daniel, ile Cię kosztowała powłoka kwarcowa? Myślę o tym w kontekście odświeżenia lakieru na swoim żuku, bo już trochę ma za sobą Korekta lakieru 400 i potem kwarc 1200. Samochód został na ponad trzy dni (oddałem w piątek rano, odebrałem wieczorem w poniedziałek). W sumie najwiekszym plusem jest chyba to, że teraz to auto zdecydowanie łatwiej umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Przymierzam się do zakupu dywaników welurowych na wiosnę. Możecie polecić jakiś sprawdzony sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlitojuke Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Przymierzam się do zakupu dywaników welurowych na wiosnę. Możecie polecić jakiś sprawdzony sklep? zamierzam kupić takie http://motos.pl/p/898/3122/dywaniki-welurowe-czarne-standard-nissan-juke-od-2010-juke-nissan-dywaniki-samochodowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 22 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Ja zamówiłem na tej aukcji. Dzisiaj mają do mnie przyjść. Postaram się wrzucić zdjęcia i podzielę się opinią http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6530541468 Update. Tak to wygląda. Dywaniki dobrze zapakowane i co najważniejsze nie zawijane w rulon na czas transportu. Jakość naprawdę dobra, są sztywne i robią dobre wrażenie. O klasę lepsze od tych które kupiłem do poprzedniego auta na innej aukcji allegro. Dywaniki już w samochodzie. Wszystko elegancko spasowane. Otwory w dywaniku kierowcy idealnie pasują do uchwytów montażowych Juka . Podsumowując, jestem zadowolony i mogę polecić zakup Edytowane 22 Marca 2017 przez neq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Jakiś czas temu pytałem w tym wątku: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106248-ke6101ka00-czy-ktoś-maużywa/ o owiewkę na maskę. Pytanie z niezrozumiałych przyczyn wzbudziło u niektórych jakieś dziwne emocje - w każdym razie kolega krzycho59 potwierdził w jakimś zakresie skuteczność tej owiewki, więc ją kupiłem. A że ostatnio Juke nie jeżdżę, to leżała i się kurzyła, aż dzisiaj się zmobilizowałem i postanowiłem ją zamontować w końcu - przy okazji spłukałem też kurz z samochodu. Montaż jest w zasadzie bezinwazyjny - jedna śrubka (otwór jest już w masce, w zestawie z owiewką jest plastikowy kołek, który się mocuje w tym otworze, a potem wkręca w niego śrubkę) plus dwa klipsy. W miejscach mocowania spinek nakleiłem większe kawałki folii zabezpieczającej niż te, które dostarczył producent, poza tym żadne inne modyfikacje nie były potrzebne. Gdybym się rozmyślił to zawsze można tę owiewkę zdemontować bez śladu. Na pierwszym zdjęciu jeszcze z folią zabezpieczającą: Kolor auta powoduje, że ta owiewka jest stosunkowo mało widoczna - chyba jedyna zaleta czarnego lakieru. Najbardziej widać ją z boku. Na razie nie wiem, jak wygląda sytuacja z robalami - pamiętam, jak to wyglądało w zeszłym roku, w sezonie okaże się czy jest różnica - jeśli nie będzie, to się tę owiewkę zdejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Gdyby ktoś z Was potrzebował dywaniki gumowe w konkurencyjnej cenie to zapraszam do kontaktu. Mam jedne na zbyciu, więcej tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/107314-dywaniki-gumowe-do-nissana-juke/?do=findComment&comment=1169089 Jeśli nie można tutaj umieszczać takich ofert to proszę usunąć ten post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neq Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Listwy boczne zamontowane Chyba trochę za nisko zszedłem przy montażu Edytowane 19 Maja 2017 przez neq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvius Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam Czy ktoś montował cos takiego http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-nssc-nissan-juke-2010-14-i6839822132.html Co o tym myślicie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr29 Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Próbowałem zamontować te §wiatła do jazdy dziennej. Są dopasowane dość dobrze i fajnie świecą białym światłem. Wygląd...jak dla mnie zbyt plastikowe. Jest jeszcze jeden problem, a mianowicie, z jednej strony trzeba wyciąć małą ściankę w zderzaku by móc je zamontować, czego nie chciałem robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi