Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

PROBLEM 4x4 /pomóżcie/ NIEDOŚWIADCZONY

Gość GREGORYpeck

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GREGORYpeck

Witajcie,

Jestem nowy, szukalem takiego tematu niestety nie znalazlem dlatego proszę o pomoc fachowców i miłośników tego świetnego autka. Kupiłem ostatnio nissana x-traila z 2004 roku 2.0 dieselek. Mam problem i proszę abyście pomogli mi zdiagnozować awarię.

Przy jeździe na przekładni naped na przod powyzej predkosci 70-80 km/h zaczyna się zapalać kontrolka 4WD na żółto i świeci ciągłym sygnalem /nie mryga/. Ostatnio zakopalem sie w zaspie i po przelozeniu napedu na 4x4 przekonalem sie na wlasnej skorze, ze cos jest nie tak i nie dziala - o zgrozo nie wydostalem sie z zaspy /sic/ :(.

Pytanie - co moze byc zepsute? Na jaki koszt moge sie przygotowac? Czy macie do polecenia jakiegos eksperta od NISSANÓW /nie ASO ;) / z wojewodztwa MAZOWIECKIEGO???

Z gory dziekuje za wsparcie,

GregoryPECK

Po pierwsze to trzeba podpiąć kompa i zobaczyc jakie są błędy.

Polecił bym ci aso w Radomiu, chłopaki kumate ale skoro nie chcesz aso to nie wiem gdzie.

W dniu 13.12.2010 o 20:31, michal801 napisał:

Po pierwsze to trzeba podpiąć kompa i zobaczyc jakie są błędy.

Polecił bym ci aso w Radomiu, chłopaki kumate ale skoro nie chcesz aso to nie wiem gdzie.

Cortes czy to coś nowe?

W dniu 14.12.2010 o 18:38, michal801 napisał:

To nowe (tak jak się jedzie na kielce), w starym nissanie jest teraz mazda

wiem, ale mechanicy zostali B)

Nie to że zostali tylko przeszli bo z tego co wiem to jest zupełnie inna firma. A podpadli ci mechanicy w jakiś sposób czy tylko tak ogólnie napisałeś, znajomy jakoś na nich nie narzeka, ale każdy ma inne doświadczenia z mechanikami.

Wiadomo że nie zawsze da się wszystko usunąć w ciągu 5 minut więc niektórzy mówią że się nie nadają a inni sobie ich chwalą - tak było jest i będzie, nie da się wszystkim dogodzić.

Gość GREGORYpeck

Hej a bardziej na północ od Warszawy? Mieszkam w okolicy Mławy/Ciechanowa/Działdowa ten obszar. Czy tutaj gdzieś w jakiś miastach tak do 100-150km jest coś godnego uwagi?? Jakiś sprawdzony ASO lub spec od Nissanów z naciskiem na X-TRAIL.

Powiem tak, fakt ze kupilem autko z niedzialajacym 4x4 niebotycznie mnie podkuwria i nie moge tego tak zostawic szczegolnie, ze mieszkam w rejonie gdzie chcialbym poszalec troche w terenie a tu taki zonk..

GREGORYpeck

W dniu 15.12.2010 o 20:19, michal801 napisał:

Nie to że zostali tylko przeszli bo z tego co wiem to jest zupełnie inna firma. A podpadli ci mechanicy w jakiś sposób czy tylko tak ogólnie napisałeś, znajomy jakoś na nich nie narzeka, ale każdy ma inne doświadczenia z mechanikami.

Wiadomo że nie zawsze da się wszystko usunąć w ciągu 5 minut więc niektórzy mówią że się nie nadają a inni sobie ich chwalą - tak było jest i będzie, nie da się wszystkim dogodzić.

absolutnie ! jestem zadowolony, a mojego Nissana robią nadal, tylko teraz w salonie Mazdy :rolleyes:

W dniu 13.12.2010 o 11:01, GREGORYpeck napisał:

Witajcie,

. Kupiłem ostatnio nissana x-traila z 2004 roku 2.0 dieselek.

Z gory dziekuje za wsparcie,

GregoryPECK

W tym roczniku nie było takich silników

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...