Gość tomi-ei Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Ciekawa sprawa z tą jakością siedzeń w nissanach, bo u znajomego w Nissanie Navara tapicerka siedzenia kierowcy przetarła się już po przebiegu około 80tyś km i aktualnie nie wygląda to zbyt elegancko w aucie za prawie 130tyś zł... Wiec jest to problem który dotyczy nie tylko QQ. Również uważam, że powinno się odrazu reklamować takie mankamenty to może w końcu nissan zrobi coś z tą marną jakością niektórych podzespołów. Ogólnie to jest duża ujma i wstyd dla marki, bo nawet w fiatach tapicerka potrafi wytrzymać grubo ponad 100tyś km bez przetarć czy tym podobnych, a fiat właśnie do tej pory był uważany za lidera pod względem kiepskiej jakości wykonania... Tak dla ciekawości napiszę, że w firmowym VW przebieg zbliża się do 200tyś km i siedzenie kierowcy nie ma większych oznak zużycia, a auto jest używane głównie na krótkich odcinkach w mieście i tak na oko tapicerka siedzenia jeszcze minimum 100-150tyś wytrzyma. Edytowane 4 Stycznia 2011 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom112 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja mam QQ tydzień ma przejechane 1500km i też mam już pomarszczoną tapicerke na przednich siedzeniach jakiś kiepski materiał dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farules Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ja mam QQ tydzień ma przejechane 1500km i też mam już pomarszczoną tapicerke na przednich siedzeniach jakiś kiepski materiał dali Za tydzień w Sobotę będę w serwisie to zgłoszę ten problem. Dam znać co ustaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blash Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ciekawa sprawa z tą jakością siedzeń w nissanach, bo u znajomego w Nissanie Navara tapicerka siedzenia kierowcy przetarła się już po przebiegu około 80tyś km i aktualnie nie wygląda to zbyt elegancko w aucie za prawie 130tyś zł... Wiec jest to problem który dotyczy nie tylko QQ. Również uważam, że powinno się odrazu reklamować takie mankamenty to może w końcu nissan zrobi coś z tą marną jakością niektórych podzespołów. Ogólnie to jest duża ujma i wstyd dla marki, bo nawet w fiatach tapicerka potrafi wytrzymać grubo ponad 100tyś km bez przetarć czy tym podobnych, a fiat właśnie do tej pory był uważany za lidera pod względem kiepskiej jakości wykonania... Tak dla ciekawości napiszę, że w firmowym VW przebieg zbliża się do 200tyś km i siedzenie kierowcy nie ma większych oznak zużycia, a auto jest używane głównie na krótkich odcinkach w mieście i tak na oko tapicerka siedzenia jeszcze minimum 100-150tyś wytrzyma. Witam Mam przejechane 60tyś moją kaszanką i powiem że fotele są pofałdowane i to poważnie nawet ten pasażera 9 a ten raczej sporadycznie tam zasiada. Pytałem o ten problem znajomego tapicera i stwierdził jednoznacznie, że materiał jest mało sprężysty i cienki oraz wypełnienie fotela z słabo sprężystej gąbki dlatego też poddaje się naciąganiu, więc drodzy posiadacze problemu to jest po prostu oszczędność Nissana nic innego. Mam w garażu golfa V 6 letniego i uwierzcie mi że nie ma w nim żadnej fałdki a swoje już przejechał. Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ja po przejechaniu 150km (powrot z salonu do domu) miałem pofałdowany materiał na 2 przednich siedzeniach, troche lipa z tymi materiałami. Naprawde przyoszczędzili i tak maja dużą sprzedaż QQ a tu taki fiolki wychodza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abp Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 tapicerka produkowana jest w Jarosławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Witam Mam w garażu golfa V 6 letniego i uwierzcie mi że nie ma w nim żadnej fałdki a swoje już przejechał. A ja 14-letnią Vectre (vide - stopka) - 230.000,00 km i żadnej fałdki na fotelach. Edytowane 10 Lutego 2011 przez Jaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 A ja 14-letnią Vectre (vide - stopka) - 230.000,00 km i żadnej fałdki na fotelach. To podobnie w mojej Vectrze - 10 lat - 250kkm i siedzenia welurowe na roczne wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bus driver Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) U mnie po sześciu miesiącach tapicerka idealna . Gdyby nie zdjecie w jednym z pierwszych postów to nie uwierzyłbym . To jakaś masakra , zgłaszajcie takie przypadki i żądajcie wymiany siedzeń . W QQ po lifcie obicia sie zmieniły niby na lepsze , chyba na ISOFIX czy jakoś tak , nie chce mi się zchodzić na dół żeby sprawdzić . U mnie IDEALNA . Edytowane 27 Lutego 2011 przez bus driver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 U mnie po sześciu miesiącach tapicerka idealna . Gdyby nie zdjecie w jednym z pierwszych postów to nie uwierzyłbym . To jakaś masakra , zgłaszajcie takie przypadki i żądajcie wymiany siedzeń . W QQ po lifcie obicia sie zmieniły niby na lepsze , chyba na ISOFIX czy jakoś tak , nie chce mi się zchodzić na dół żeby sprawdzić . U mnie IDEALNA . ISOFIX to system mocowania fotelików dziecięcych, więc chyba jednak nie jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ISOFIX to system mocowania fotelików dziecięcych, więc chyba jednak nie jakoś tak A przed liftem obicia i ogólnie materiały wykończeniowe były lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 A przed liftem obicia i ogólnie materiały wykończeniowe były lepsze... Może wersje na Zachodnią Europę są lepsze, a do nas dają II-gatunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Może wersje na Zachodnią Europę są lepsze, a do nas dają II-gatunek... Nie sądzę, choć wykluczyć nie mogę. Moja opinia wynika tylko z porównania sposobu wykończenia oraz jakości materiałów użytych do tego celu w moim, przedliftingowym aucie i egzemplarzach po liftingu. Przed liftem można było wybrać pomiędzy brązowym a czarnym kolorem deski rozdzielczej i boczków drzwi. Dodatkowo środkowa część deski z obszarem za daszkiem liczników wykończona była ładnym, czarnym tworzywem. Dziś wyboru brak, do tego cała deska zawsze jest ciemno szara co w ogóle nie wygląda zbyt estetycznie. Srebrne wstawki z początku również występowały w dwóch opcjach - w związku z kolorem tapicerki - gładki srebrny oraz srebrny w czarne kropki (tak to można ująć). Skóra na kierownicy w miejscu gdzie najczęściej się ją trzyma przed liftem była perforowana, teraz wszędzie jest taka sama. W kilku poliftingowych egzemplarzach zauważyłem, że podsufitka wyłazi spod plastikowej obudowy środkowych słupków - jakby materiał się rozklejał, efekt robi to conajmniej nieciekawy. Drobna rzecz - ale pozostaje faktem - pod schowkiem pasażera przed liftingiem przestrzeń była estetycznie zabudowana pianką, teraz widać wszystkie bebechy bo Nissan oszczędza pewnie ok 10 gr na tym wykończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Olo_ Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witojcie, a czy ktoś się orientował ile kosztowałaby wymiana tapicerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 A przed liftem obicia i ogólnie materiały wykończeniowe były lepsze... Też mi się tak wydaje. Nie mam nic do zarzucenia, do tapicerki w swoim QQ z 09.2009. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 to mnie pocieszyłeś, przynajmniej zaoszczędziłem 3,5 tys w kieszeni tzn. za to kupiłem inne akcesoria a co ogółem do tapicerki to zastanawiam się nad pokrowcami na miarę przynajmniej na przód bo z tyłu raczej sporadycznie ktoś siedzi tzn. najczęściej teczka, albo torba/plecak, a ja siedziałem w aucie dość krótko a już malutkie fałdki można zobaczyć na fotelu a ważę może 93 kg więc też to nie jest nie wiadomo jak dużo. Witam - temat kiepskiej tapicerki już kiedyś był poruszany, dlatego zaraz po odbiorze kupiłem matę jak poniżej w linku. Wtedy udało mi się za pół ceny w promocji- 2 szt. , jestem z niej bardzo zadowolony, wyprofilowanie pasuje do wyprofilowanych foteli w QQ, ładnie można ponaciągać - kwestia gustu- może sie komuś spodoba http://www.mango.pl/zdrowie/ergomobile_comfort_seat pozdr.....castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aksel Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 u mnie to samo 250km ACENTA 1.6 po FL i pomarszczona tapicerka przednich siedzeń. wg mnie to nie jest normalne. coś trzeba z tym zrobić. tylko co? jakieś propozycje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 u mnie to samo 250km ACENTA 1.6 po FL i pomarszczona tapicerka przednich siedzeń. wg mnie to nie jest normalne. coś trzeba z tym zrobić. tylko co? jakieś propozycje ... Reklamacja. Nie dajmy sobie wciskać szajsu. W końcu to my płacimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Reklamacja. Nie dajmy sobie wciskać szajsu. W końcu to my płacimy. Hmmm, u mnie też się marszczy, ale po kilku godzinach wraca do normy. Nie wiem od czego to zależy. A ważę nie mało 112 kg i lubię się wygodnie rozsiadać. Mój QQ to Acenta po FL 12.2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Wiadomo, że tapicerka ISOFIX jest najlepsza. No pewnie Wszystkie nowe auta teraz mają ISOFIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 No pewnie Wszystkie nowe auta teraz mają ISOFIX Ale ja mam tę tkaninę tylko z tyłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ale ja mam tę tkaninę tylko z tyłu Niektórzy mają ją też na przednim siedzeniu pasażera Ale to raczej w innych markach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Nie śmiać się z kolegi !! U mnie też się marszczy tapicerka, ale jakoś nie przeszkadza mi to zbytnio (QQ po FL z 12.2010 r. 13tyś przebiegu) Edytowane 1 Marca 2011 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Nie śmiać się z kolegi !! U mnie też się marszczy tapicerka, ale jakoś nie przeszkadza mi to zbytnio (QQ po FL z 12.2011 r. 13tyś przebiegu) Ja się nie śmieję tylko uśmiecham Po prostu pozostali koledzy wprowadzili taki radosny nastrój z tym ISOFIXem i jego rzekomym związkiem z tapicerką Edytowane 1 Marca 2011 przez Seewolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Olo_ Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) ... (QQ po FL z 12.2011 r. 13tyś przebiegu) ... antycypujesz, czy przestawił Ci się kalendarz ? ponawiam moje pytanie: może któryś z Kolegów orientuje się jaki jest koszt wymiany tapicerki na przednich siedzeniach? Edytowane 1 Marca 2011 przez _Olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi