Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tapicerka siedzeń QQ po FL

Gość farules
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

antycypujesz, czy przestawił Ci się kalendarz ? :P

Oczywiście, że przestawił :) Chodziło mi o 2010 r. Już poprawiłem.

a tak odnośnie tapicerki to może orientujecie się czy Qashqai w wersji Angielskiej też posiada taką samą tapicerkę w wersji Tekna jak nasze auta ?? Pytam bo chce wymienić mój fotel pasażera na fotel kierowcy z Anglika, żeby mieć regulowane na wysokość obydwa siedzenia z przodu i w ogóle czy taka operacja była by możliwa pod względem mocowania foteli ??

No to żeby nie być gołosłownym dorzucę jeszcze fotkę jak to było przez liftem ;)

Użytkowana 1,5 roku i nadal w idealnym stanie...

Hmm... nie wiem, czy coś z tym zrobicie? TTTM, widać, że polityka oszczędności rozkwita... niestety :(

tapicerka.jpg

No to żeby nie być gołosłownym dorzucę jeszcze fotkę jak to było przez liftem ;)

Użytkowana 1,5 roku i nadal w idealnym stanie...

Hmm... nie wiem, czy coś z tym zrobicie? TTTM, widać, że polityka oszczędności rozkwita... niestety :(

Potwierdzam - moja po 14- miesiącach też nie wygląda na zużytą mimo,że jest tandetna i nieprzyjemna w dotyku. Ale w poprzednim NISSAN-ie ALMERA rocznik 1998 wersja podstawowa to dopiero była tapicerka! "mechata" i przyjemna w użytkowaniu - po 4 latach i 100 kkm żadnych uwag.Jednak oszczędności zabijają jakość!

• 2 tygodnie później...

Witam,

Potwierdzam iż w nowej wersji (2011 Acenta, tapicerka czarna) występuje pewien problem z materiałem, wypełnieniem siedziska.

Wygląda to tak, jakby pianka w siedzisku nie była jednolita a składała się z kilku mniejszych kawałków - nie wiem tylko na ile to może wpływać na zachowanie się materiału obiciowego, ma za to na wygląd - czasami delikatnie są widoczne łączenia.

Co do samego materiału to, osobiście podoba mi się dobór materiału - wygląd i faktura, z tym że nie podoba mi się to co się z nim dzieje. Nawet po krótkiej jeździe następuje jego odkształcenie - pofałdowanie, które jak na razie ustępuje, po jakimś czasie. Czyli niby jest ok, TTTM.

Zastanawiam się tylko, kiedy przestanie ustępować i siedzisko pozostanie pofałdowane/pomarszczone. Jeśli za 10 lat, to już pewnie tego nie zobaczę ;), jeśli znacznie wcześniej, to trzeba będzie zobaczyć się z serwisem :(

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Cześć - jestem nowy. Mam QQ od piątku, przejechałem nim 500 km do dziś. Od pierwszych kilometrów mam kłopot - marszczy się bardzo brzydko materiał na fotelach. Wygląda to jak tapicerka w 25 letnim Fiaciorze. ten typ tak ma? Reklamować? Auto poza tym bez zarzutów.

Cześć - jestem nowy. Mam QQ od piątku, przejechałem nim 500 km do dziś. Od pierwszych kilometrów mam kłopot - marszczy się bardzo brzydko materiał na fotelach. Wygląda to jak tapicerka w 25 letnim Fiaciorze. ten typ tak ma? Reklamować? Auto poza tym bez zarzutów.

nie wiem czy różni się tapicerka miedzy I-Way a Tekna ale u mnie się marszczyła przez chwile tzn. 1000km a teraz jakoś dziwnie się stało że jest prosta no może jedna zmarszczka się gdzieś ujawnia ale tak to ok, więc może przejedz jeszcze z 500km do 1000 i wtedy zobaczysz ale ja bym pojechał po to jest gwarancja żeby się tym zajęli i popatrzyli na to !

Ech, Polska... Byłem w serwisie NIssana. Pan obejrzał marszczące się poszycie foteli przednich i stwierdził:

1. To nie jest wada - wada jest, jak się przedrze, dziura się zrobi. W związku z tym nie mogę reklamować foteli, które wyglądają po 750 km jak szmaty z Poloneza.

2. Pojeździć, zobaczymy co dalej.

3. Inne z 2011 roku też tak mają.

Co robić? Rzeczoznawca? sąd? hm.

Sam nie wiem, wstawię potem fotkę, zobaczycie, jak to szajsowato wygląda. :|

Ech, Polska... Byłem w serwisie NIssana. Pan obejrzał marszczące się poszycie foteli przednich i stwierdził:

1. To nie jest wada - wada jest, jak się przedrze, dziura się zrobi. W związku z tym nie mogę reklamować foteli, które wyglądają po 750 km jak szmaty z Poloneza.

2. Pojeździć, zobaczymy co dalej.

3. Inne z 2011 roku też tak mają.

Co robić? Rzeczoznawca? sąd? hm.

Sam nie wiem, wstawię potem fotkę, zobaczycie, jak to szajsowato wygląda. :|

Opisać i wystosować pismo wzywające do usunięcia awarii - wszystko na piśmie nic na gębe .

U mnie nic podobnego się nie dzieje.

U mnie marszczyła sie bardzo w okresie zimowym. Teraz jak jest juz ciepło problemu nie ma.

Ja też to zauważyłem - przez całą zimę zmarszczenia tapicerki się robiły, a teraz nagle to zjawisko zaniknęło. Dziwne...

• 6 miesięcy temu...

W moim QQ (Acenta odebrana z salonu w maju 2011), przebieg niespełna 8000 km, na siedzeniach pasażera i kierowcy pojawiły się paskudne pofałdowania tapicerki. Mama pytanie czy ktoś zgłaszał tę przypadłość w serwisie i z jaką reakcją dilera się spotkał?

Edytowane przez czarekforester

Tekna 2010 FL identyczna sytuacja. Zimą się fałdowały, po zimie efekt ustąpił. Mam jasną tapicerkę, która jest zrobiona z duuuużo lepszego materiału niż czarna. To oczywiście moje odczucie subiektywne, ale wydaje się dużo przyjemniejsza w dotyku. Te pofałdowania to moim zdaniem przegięcie. Ciekawe jak będzie najbliższej zimy. Osobiście zastanawiam się nad założeniem skóry i mat podgrzewających na przednie fotele, zarówno na siedzisko jak i na plecy. Przełączniki można kupić w serwisie lub pewnie na portalu aukcyjnym....(jak on się nazywał, jakoś na A...) :D Czekam tylko na koniec gwarancji.

Mam Tekne po liftingu. Tapicerka czarna z bialymi szwami, nic sie nie marszczy i jest jak nowa, przejechane 15000.

pozdrawiam

Też nie wiem o co chodzi z tą tapicerką. Przed zakupem czytałem o tym ale ...... nic się nie dzieje z nią. Też mam czarną z białymi przeszyciami. Może ktoś zamieści zdjęcie tej pomarszczonej tapicerki?

Też nie wiem o co chodzi z tą tapicerką. Przed zakupem czytałem o tym ale ...... nic się nie dzieje z nią. Też mam czarną z białymi przeszyciami. Może ktoś zamieści zdjęcie tej pomarszczonej tapicerki?

Zdjęcie jest przy 7 poscie.

• 2 miesiące temu...

Przejechane 33tys. km 2010 rok FL

Na pokładzie czarna tapicerka, która nigdy się nie zmarszczyła lub też rozciągnęła.

Widocznie tą przypadłość można przypisać jasnej karnacji tapicerki.

Przejechane 33tys. km 2010 rok FL

Na pokładzie czarna tapicerka, która nigdy się nie zmarszczyła lub też rozciągnęła.

Widocznie tą przypadłość można przypisać jasnej karnacji tapicerki.

Tapicerka przed FL jest o niebo lepsza.Pozdrawiam QQ-2008

Tapicerka przed FL jest o niebo lepsza.Pozdrawiam QQ-2008

Nie miałem okazji sterownia wersją sprzed liftu, ale może kiedyś na jakimś zlocie będzie okazja :)

• 2 tygodnie później...

U mnie QQ 2011 nie występuje marszczenie tapicerki . Myślałem, że może jak przyjdą mrozy to wystąpi ten problem ale na szczęście przy -15 stopniach nic takiego nie występuje. Tapicerka czarna.

nie wiem czy różni się tapicerka miedzy I-Way a Tekna ale u mnie się marszczyła przez chwile tzn. 1000km a teraz jakoś dziwnie się stało że jest prosta no może jedna zmarszczka się gdzieś ujawnia ale tak to ok, więc może przejedz jeszcze z 500km do 1000 i wtedy zobaczysz ale ja bym pojechał po to jest gwarancja żeby się tym zajęli i popatrzyli na to !

W załączeniu zamieszczam fotkę marszczącej się tapicerki przednich foteli - przebieg 11000km - półroczna acenta 2.0 dci. Uważam to za skandal.

post-40528-0-15773300-1328000697_thumb.jpg

Edytowane przez czarekforester

W załączeniu zamieszczam fotkę marszczącej się tapicerki przednich foteli - przebieg 11000km - półroczna acenta 2.0 dci. Uważam to za skandal.

Może Ci się marszczy bo za mało jeździsz i samochód się na Ciebie gniewa. Przez 18 miesięcy 11 tyś / km i to silnikiem dci ... czyli 20 km dziennie.

No a co do tematu to rzeczywiście pomarszczoną masz ją mocno.