Tokyo Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) Mi klapa odskakuje troszkę do góry, ale niestety nadal jest zablokowana. Trzeba ją po raz drugi nacisnąć. Ale to pewnie wina ciężkiego spojlera Veil Side (pomimo, że jest zrobiony z carbonu). Także z ciężkimi zakupami w jednej ręce wcale nie jest łatwo to cudo otworzyć... No ale to auto sportowe, a nie na zakupy... P.S. Kolega wrzucał filmik z siłownikami rodem z USA, dzięki którym klapa po naciśnieciu sama unosi się do góry! Ale to dla fanów transformers raczej Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez Tokyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM-TECH Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 ok, wszystko fajnie z polecanymi siłownikami z astry f, ale dopiero po przejażdżce zauważyłem, że strasznie huczy powietrze z tylnej klapy, jak się okazało teleskopy te nie do końca pasują i klapa w moim wypadku odstaje na górze na jakiś 1cm (może deikatnie mniej) uszczlki wogóle nie dotykają auta przy tylnych malych szybkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) a nie odwróciłeś sobie dolnych mocowań o 180stopni ja na początku też tak zrobilem przez pomylke i klape odciskalo górą wystarczy odwrócić mocowanie to przykręcane na 2 śrubki spróbuj ta blaszka jest tak wyprofilowana ze pasuje tak i tak ale jak zamkniesz klape silownik sie opiera i już Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez jarek1111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM-TECH Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) Kombinowałem, przekładałem mocowania z klapy, z samochodu, oglądałem siłowniki czy nie mają otarć nigdzie a nie wpadłem na twoją sugestię by obrócić tylko przy przykręceniu mocowanie już jest dobrze btw: to nie siłowniki ocierały tylko mocowanie bo nawet ze zdjętymi siłownikami klapa odstawała przy źle przykręconych mocowaniach Edytowane 20 Sierpnia 2012 przez MM-TECH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mor_pl Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) polecam te silowniki http://www.z1motorsp...roducts_id=5336 mam je u siebie, bardzo mocne i bardzo dobra jakosc wykonania Też je mam, a w zasadzie miałem przez ... 3 m-ce. Jeden się wysypał, także z tą jakością to średnio A co do odskakiwania, to za to odpowiadają te dwa czarne elementy w osłonach. W środku jest sprężyna. Podłożyłem pod każdą po 2 podkładki i klapa odskakuje po naciśnięciu zamka bez problemu. Edytowane 19 Listopada 2012 przez Mor_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Azim Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Też je mam, a w zasadzie miałem przez ... 3 m-ce. Jeden się wysypał, także z tą jakością to średnio A co do odskakiwania, to za to odpowiadają te dwa czarne elementy w osłonach. W środku jest sprężyna. Podłożyłem pod każdą po 2 podkładki i klapa odskakuje po naciśnięciu zamka bez problemu. Hura!!! Eureka, Tak jest!! Moi Drodzy Mor_PL ma rację. Jeżeli klapa wam się otwiera na 2 razy to nie jest wina siłowników tylko tych 2 amortyzatorków które są zamontowane na klapie. Opisuję co trzeba zrobić: 1) zdejmujecie je obracając cały amortyzatorek- on się kręci aż takie skrzydełka trafią na dziurki, wtedy można go wyjąć- wygląda to jak klucz w drzwiach- nie wyjmiesz dopuki nie jest dopowiednio ustawiony 2) zdejmujecie tą gumową osłonkę i odsłania wam się sprężyna 3) wkładaciew osłonkę 2-3 podkładki lub jakieś inne okrągłe elementy metalowe o łącznej grubości 2-3 mm 4) montujecie to razem wszystko jak było i VOILA, mimo, że mam ciężki spoiler Nismo, klapa odskakuje na raz:D PS. jutro zaczynam rozpracowywać siłowniki zeby trzymały- test rozpoczynam od 600 niutków, ale to dlatego że mam ten spoiler, podzielę się wynikami Pozdro wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjaza Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Niestety podkladki tez po pewnym czasie przestaja dzialac, jak sie sprezyna znowu ulozy:( 600NM powinno bardzo dobrze trzymac. Ja mam 600NM przy normalnej konfiguracji i jest naprawde bardzo ciezko klape zamknac jak jest otwarta. Na polce czeka 420nm ale jeszcze nie zdecydowalem sie zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) jak to z tymi siłownikami czy da się przekręcic głowke bo ni cholery nie pasuje mi ten z opla ,a oryginał się kręci,a i jeszcze nie ma spinek żadnych na tych kulkach koncowych czy trzeba je diaksem potraktowac? bo dziś urwałem jedną taka ku..wa jego mać dobra ogarnięte jak ktoś będzie chciał maskę wyżej otwierać z 10cm wyzej bez pałąka to dać znaka 350pln z siłownikami+ przesyłka Edytowane 8 Lutego 2013 przez dziubas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Drodzy parafianie podrzucicie link do siłowników tylnej klapy z allegro ? Jest tego pełno a każde się czymś różnią. Nie chce wiecej wydac jak 80zł za komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 poszukaj na forum same siłowniki to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 z tego co czytam to wystarczy stare zniszczyć i nowe założyć. Chyba że coś jeszcze czego nie mogę sie doszukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 można tak ,a trochę zle napisałem musisz tylko uważać na te kulki żeby nie pociąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 to teraz niech ktoś tylko wskaże link do aukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scottie Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Hura!!! Eureka, Tak jest!! Moi Drodzy Mor_PL ma rację. Jeżeli klapa wam się otwiera na 2 razy to nie jest wina siłowników tylko tych 2 amortyzatorków które są zamontowane na klapie. Opisuję co trzeba zrobić: 1) zdejmujecie je obracając cały amortyzatorek- on się kręci aż takie skrzydełka trafią na dziurki, wtedy można go wyjąć- wygląda to jak klucz w drzwiach- nie wyjmiesz dopuki nie jest dopowiednio ustawiony 2) zdejmujecie tą gumową osłonkę i odsłania wam się sprężyna 3) wkładaciew osłonkę 2-3 podkładki lub jakieś inne okrągłe elementy metalowe o łącznej grubości 2-3 mm 4) montujecie to razem wszystko jak było i VOILA, mimo, że mam ciężki spoiler Nismo, klapa odskakuje na raz:D PS. jutro zaczynam rozpracowywać siłowniki zeby trzymały- test rozpoczynam od 600 niutków, ale to dlatego że mam ten spoiler, podzielę się wynikami Pozdro wszystkim Mam problem. Chciałem skorzystać z powyższego poradnika (klapa niestety otwiera się na 2 razy), ale odkryłem, że z tych 2 wspomnianych amortyzatorków mam tylko jeden. Ma ktoś może taki na sprzedaż? Przeszukałem allegro ale nie mogę tego nigdzie znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 u mnie też otwiera się na dwa razy , jeśli tylko wciskasz klamkę , no chyba ,że przyciśniesz i od razu ciągniesz klapę do góry to działa na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 U mnie na raz ale ja wyrzucilem ten ciezarek co jest pod plastikiem i wycieraczke wiec jak otwieram bagaznik z kluczyka to odskakuje tak ze wystarczy potem tylko ja podniesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Panowie, pozwole sobie odświeżyć temat. Minęło już trochę czasu od odtatnich wpisów. Może ktoś coś już znalazł ostatecznego. Napiszcie jeśli macie z tym jakies nowe doświadczenia lub pomysły. Ja sam kupiłem niedawno Zetke, ale klapa mnie dobija i wręcz z Nienacka wbija w ziemie, dosłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ja mam kolego siłowniki od VW vento założone za 47 zł sztuka i działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Podaj numer katalogowy czy coś... Może jakieś parametry.. POzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jestem właśnie w drodze do Belfastu więc z tym może być ciężko ale postaram się żonę wysłać na zwiad do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Tez jestem ciekawy bo jak tak dalej pójdzie to łeb bedzie kwadratowy. Dobrze ze teraz sezon jesienno - zimowy - można odpocząć od urazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A ja zdemontowalem plastiki pod klapa, bo cos piszczy tam, po to zeby wygluszyc i silowniki trzymaja, podejrzewam, ze ten cholerny spoiler za ciężki jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Daj mu szansę. 3 tyg masz auto to jeszcze Ci sie nie zdarzyło. Ale jak pierwszy raz klapa spadnie Ci na głowę to daj tu znać tez mam plastiki zdjete klapa dalej opada (oczywiście nie zawsze) klapa jest b ciężka co odczuwają siłowniki i łby użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ja wypier... ten ciężarek i wycietaczke. Jest spoko od tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 A ten ciężarek to jest jakiś sterownik do tylnej wycieraczki czy do czego to sluzy? Tez bym wywalił ale nie chce mi się latać tej dziury po wycieraczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi