Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Siłowniki klapy bagażnika do 350z

andrzej6411
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko jak będziesz zakładał to pamiętaj żeby najpierw założyć gen na klapie i zabezpieczyć blaszką a potem na karoserii bo może Ci wyskoczyć z kulki i zrobi rysę

Najwięcej zabawy jest z wymontowaniem oryginalnych a założenie to 2 minuty roboty wszystko pasuje jak należy

Edytowane przez mmati9

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Ktoś wie jaki jest symbol/oznaczenie oryginalnego siłownika???

90452-CD710     STAY ASSY-BACK DOOR,RH

90453-CD710     STAY ASSY-BACK DOOR,LH

Takie są dla 2007. Możliwe, że zmieniały się po drodze.

• 2 tygodnie później...

oo dzięki wielkie, jak nie będą dawać rady z moim spojlerem to jeszcze opisany w tym wątku ciężarek klapy wyrzucę i mam nadzieje to wystarczy :)

jak masz ciężki spojler to daj sobie z omegi  pisałem o tym na początku tematu ( ale kto by tam czytał całość hee)

jak masz ciężki spojler to daj sobie z omegi pisałem o tym na początku tematu ( ale kto by tam czytał całość hee)

Dokładnie albo z astty f combi, 600nm ze wszystkim sobie poradzi tez mam duży spoiler. wcześniej nawet z ciezarkiem i dawało radę Edytowane przez mmati9

• 3 tygodnie później...

Wypierdzieliłem wczoraj ten ciężarek z tylnej klapy - jest o niebo lepiej - wreszcie można zajrzeć do bagażnika w miarę bezpiecznie chociaż uraz psychiczny pozostał :fish:

• 4 miesiące temu...

Odkopie trochę temat, ciężarek wywaliłem - jest spoiler więc dociąża, kupiłem takie siłowniki http://allegro.pl/silownik-teleskop-klapy-tyl-tylnej-vw-golf-iv-4-hb-i5642101985.html  w rzeczywistości jest to gówniana firma POLCAR, ale tej firmy kupiłem tez kiedyś siłownik maski do SLK i działał dobrze, jedynie co trzeba przerobić to rozsadzić fabryczne siłowniki aby zostały gołe główki na elementach co się do karoserii przykręca, potem tylko wcisnąć do nich nowe siłowniki i tyle - 15 min roboty koszt żaden.

• 2 miesiące temu...

Troszkę poprzeglądałem temat, no czy może ktoś polecić siłowniki które zamontuję p&p albo bez wielkiej rzeźby ? Nie mam wielkiego spoilera tylko fabryczną popierdółkę, w przyszłości chciałļym coś większego więc może coś na wyrost teraz, bo tragedia jest straszna :( Zakupy w Ikea i dobrze że miałem parasol ;)

Praktyczne_auto_ze_zjebanymi_teleskopami

Zostaw jak jest - parasol nie wygląda źle :) a szczerze to tez musze to wymienić bo tracę juz cierpliwość i nie czuje się bezpiecznie grzebiac w bagażniku :D

Dziś operacja skończona sukcesem, siłowniki od golfa IV HB, koszt 50zł z wysyłką, tylko trzeba zostawić stare mocowanie czyli rozciąć stary siłownik. A tak to wszystko bez problemu, juz nie musze głową trzymać klapy jak wkładam zakupy :)

Ja się podłączę pod temat. Siłowniki też ostatnio wymieniłem, ale otwieranie klapy jest problemem. Jedną ręką nie da się tego zrobić, bo wciśnięcie przycisku nie zwalnia zamka całkowicie. Gdzieś czytałem, że do wymiany są te odbojniki przy siłownikach, ale ASO woła 230zł/sztuka. Macie może jakieś alternatywne sposoby i czy na pewno wymiana tych odbojników pomaga?

Ja niby moje zrobić to 1 ręka bo klikam guzik unosze troche klikam drugi raz i klapa leci do góry, ale fakt tak nie powinno być, jak wjazde do garażu ciepłego to sie tym zajmę najpierw zrobie małe podkładki pod te spręzyny w odbojnikach. Jak nie pomoże to poszukam podobnych sprężyn zeby podrzucało tą klape nalezycie. Niektórzy nazwą to ulepem bądź rzeźba ale płacenie 230zł za kawałek spręzyny w gumie to dla mnie głupota na która przynajmniej mnie nie stać, jak uda się ogarnąć to . To wrzuce opiś ze zdjeciami jak zaadoptować siłowniki z innych aut plus te odbojniki. 

Mam nowe silowniki i próbowałem robić różne cuda z tymi odbojnikami. Niestety nic nie pomogło , przypomina mi się jedynie że ktoś z forum coś z zamkiem kombinował, aby to się otwieralo na raz.