13E7 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Tylko jak będziesz zakładał to pamiętaj żeby najpierw założyć gen na klapie i zabezpieczyć blaszką a potem na karoserii bo może Ci wyskoczyć z kulki i zrobi rysę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Mogę jako tako trzymaja bo wywaliłem wycieraczke i ten ciezarek ale jak dołożę spoiler to na bank będę musiał wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Najwięcej zabawy jest z wymontowaniem oryginalnych a założenie to 2 minuty roboty wszystko pasuje jak należy Edytowane 11 Lutego 2016 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 11 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 U mnie po wywaleniu ciezarka i tego plastiku z klapy trzyma dobrze, ale mam duzy spoiler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamur Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ktoś wie jaki jest symbol/oznaczenie oryginalnego siłownika??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owojtek Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ktoś wie jaki jest symbol/oznaczenie oryginalnego siłownika??? 90452-CD710 STAY ASSY-BACK DOOR,RH 90453-CD710 STAY ASSY-BACK DOOR,LH Takie są dla 2007. Możliwe, że zmieniały się po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) a ktoś z Ali zamawiał > http://www.aliexpress.com/item/2pcs-lot-Rear-Hatch-Trunk-tailgate-Liftgate-Support-lift-For-iNissan-350Z/32397093837.html?spm=2114.01010208.3.18.i5QBfD&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_3_10037_10017_10021_507_10022_10032_10020_10018_10019,searchweb201603_2&btsid=b3b4647c-59be-451a-8091-d6be68d9a093 ? Czy lepiej od golfa czy czegoś innego kombinować? Edytowane 12 Maja 2016 przez Szachi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak75 Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Jak chcesz ja dałem 44zł za komplet z przesyłką, a wczoraj założyłem http://allegro.pl/silownik-teleskop-klapy-tyl-tylnej-vw-golf-iv-4-hb-i5642101985.html Edytowane 12 Maja 2016 przez kubak75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 oo dzięki wielkie, jak nie będą dawać rady z moim spojlerem to jeszcze opisany w tym wątku ciężarek klapy wyrzucę i mam nadzieje to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 jak masz ciężki spojler to daj sobie z omegi pisałem o tym na początku tematu ( ale kto by tam czytał całość hee) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) jak masz ciężki spojler to daj sobie z omegi pisałem o tym na początku tematu ( ale kto by tam czytał całość hee)Dokładnie albo z astty f combi, 600nm ze wszystkim sobie poradzi tez mam duży spoiler. wcześniej nawet z ciezarkiem i dawało radę Edytowane 13 Maja 2016 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 te 500nm będzie akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Wypierdzieliłem wczoraj ten ciężarek z tylnej klapy - jest o niebo lepiej - wreszcie można zajrzeć do bagażnika w miarę bezpiecznie chociaż uraz psychiczny pozostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Odkopie trochę temat, ciężarek wywaliłem - jest spoiler więc dociąża, kupiłem takie siłowniki http://allegro.pl/silownik-teleskop-klapy-tyl-tylnej-vw-golf-iv-4-hb-i5642101985.html w rzeczywistości jest to gówniana firma POLCAR, ale tej firmy kupiłem tez kiedyś siłownik maski do SLK i działał dobrze, jedynie co trzeba przerobić to rozsadzić fabryczne siłowniki aby zostały gołe główki na elementach co się do karoserii przykręca, potem tylko wcisnąć do nich nowe siłowniki i tyle - 15 min roboty koszt żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 tak jak koledzy polecali, te z golfa za 17-18zł/sztuka robią robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Troszkę poprzeglądałem temat, no czy może ktoś polecić siłowniki które zamontuję p&p albo bez wielkiej rzeźby ? Nie mam wielkiego spoilera tylko fabryczną popierdółkę, w przyszłości chciałļym coś większego więc może coś na wyrost teraz, bo tragedia jest straszna Zakupy w Ikea i dobrze że miałem parasol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zostaw jak jest - parasol nie wygląda źle a szczerze to tez musze to wymienić bo tracę juz cierpliwość i nie czuje się bezpiecznie grzebiac w bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Mi pare razy na leb spadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Dziś operacja skończona sukcesem, siłowniki od golfa IV HB, koszt 50zł z wysyłką, tylko trzeba zostawić stare mocowanie czyli rozciąć stary siłownik. A tak to wszystko bez problemu, juz nie musze głową trzymać klapy jak wkładam zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Daj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Link w Moim poście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Dzięki (nie doczytałem) - zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudyvolt Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Ja się podłączę pod temat. Siłowniki też ostatnio wymieniłem, ale otwieranie klapy jest problemem. Jedną ręką nie da się tego zrobić, bo wciśnięcie przycisku nie zwalnia zamka całkowicie. Gdzieś czytałem, że do wymiany są te odbojniki przy siłownikach, ale ASO woła 230zł/sztuka. Macie może jakieś alternatywne sposoby i czy na pewno wymiana tych odbojników pomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ja niby moje zrobić to 1 ręka bo klikam guzik unosze troche klikam drugi raz i klapa leci do góry, ale fakt tak nie powinno być, jak wjazde do garażu ciepłego to sie tym zajmę najpierw zrobie małe podkładki pod te spręzyny w odbojnikach. Jak nie pomoże to poszukam podobnych sprężyn zeby podrzucało tą klape nalezycie. Niektórzy nazwą to ulepem bądź rzeźba ale płacenie 230zł za kawałek spręzyny w gumie to dla mnie głupota na która przynajmniej mnie nie stać, jak uda się ogarnąć to . To wrzuce opiś ze zdjeciami jak zaadoptować siłowniki z innych aut plus te odbojniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Mam nowe silowniki i próbowałem robić różne cuda z tymi odbojnikami. Niestety nic nie pomogło , przypomina mi się jedynie że ktoś z forum coś z zamkiem kombinował, aby to się otwieralo na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi