devi Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Nie jestem specjalistą od elektroniki. Kupiłem auto w salonie i nikt nie wie czy ma czy nie ma bluetooth. Wiem, żenada. Serwis nie wie czy adapter jest czy go nie ma, czy instalacja jest czy jej nie ma. Nissan Polska też nic nie wie. Za to przyciski w kierownicy są więc jakaś tam instalacja powinna być. Samochód jest z 2008 roku. W instrukcji podają, że powinienem mieć (dokupić?) do tego jakiś adapter czyli coś w rodzaju kieszeni na telefon z bluetooth ale w ASO nie wiedzą co do nich mówię, jakbym mówił w Suahili a nie po polsku. W internecie można się sporadycznie spotkać z tematem adapterów ale tak naprawdę nic konkretnego. A ja chciałbym tylko podłączyć telefon do samochodu, który wyraźnie ma jakieś przygotowanie pod bluetooth a tani nie był. Zanim zrobię awanturę w ASO i Nissan Polska zapytam ostatni raz czy ktoś rozwiązał ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdz Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Adapter mieści się w podłokietniku-przynajmniej u mnie tam był od zakupu (auto niewiele,ale używane-telefon wykrywa jako "Nissan350Z").Jeśli tam nie masz to nie masz,ale było by to dziwne bo w instrukcji zetki rocznik,08 stoi że auto jest wyposażone w bluetootha do telefonu i że inicjowany jest automatycznie w chwili odpalenia zapłonu twojej rakiety ;-). Nie jest to chyba urządzenie plug&play, bo kabelki wchodzą w głąb.Niemniej wygodna sprawa-telefon obsługuje z kierownicy -nawet cholernego iPhona . Po prostu włącz w telefonie i sprawdź czy znajdzie-kod pinu z każdej Zetce to 1234. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Adapter mieści się w podłokietniku-przynajmniej u mnie tam był od zakupu (auto niewiele,ale używane-telefon wykrywa jako "Nissan350Z").Jeśli tam nie masz to nie masz,ale było by to dziwne bo w instrukcji zetki rocznik,08 stoi że auto jest wyposażone w bluetootha do telefonu i że inicjowany jest automatycznie w chwili odpalenia zapłonu twojej rakiety ;-). Nie jest to chyba urządzenie plug&play, bo kabelki wchodzą w głąb.Niemniej wygodna sprawa-telefon obsługuje z kierownicy -nawet cholernego iPhona . Po prostu włącz w telefonie i sprawdź czy znajdzie-kod pinu z każdej Zetce to 1234. nie znajduje nic, próbowałem już to wcześniej. Mam sterowanie w kierownicy ale ono nic nie robi, nic się nie pokazuje na wyświetlaczu radia. Czy ten adapter jakoś wygląda czy to jest ukryte ? Możesz zrobić zdjęcie tego ustrojstwa ? Pokażę to w serwisie to może wymyślą coś bo jeszcze jest na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdz Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 (edytowane) Aktualnie samochód mam w warsztacie więc bez fotki,ale opiszę :jest to po prostu płaskie pudełeczko wielkości 2/3 paczki papierosów,z zieloną diodą przymocowane do dna podłokietnika na taki wciskany uchwyt.Jak Ci telefon nie znajduje to po prostu nie masz. Tutaj masz jak to wygląda : http://www.350z-uk.com/downloads/KE283-CDBT0-BT_INSTALL.pdf http://www.chorleynissan.co.uk/Product-Details.asp?item=350Z-Bluetooth-Module&product=389 Edytowane 4 Stycznia 2011 przez ZdzPoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Aktualnie samochód mam w warsztacie więc bez fotki,ale opiszę :jest to po prostu płaskie pudełeczko wielkości 2/3 paczki papierosów,z zieloną diodą przymocowane do dna podłokietnika na taki wciskany uchwyt.Jak Ci telefon nie znajduje to po prostu nie masz. Tutaj masz jak to wygląda : http://www.350z-uk.com/downloads/KE283-CDBT0-BT_INSTALL.pdf http://www.chorleynissan.co.uk/Product-Details.asp?item=350Z-Bluetooth-Module&product=389 a dzięki Ci dobry człowieku zamówiłem, w poniedziałek instalacja. zobaczymy jak to chłopakom z ASO pójdzie. nie poszło. jakaś część nie dojechała. Drugie podejście robimy w środę. może się uda tym razem. Edytowane 15 Stycznia 2011 przez devi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 a ja całą instalacje mam tylko adaptera BT tego odłączanego brak ile taki zestaw w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 a ja całą instalacje mam tylko adaptera BT tego odłączanego brak ile taki zestaw w ASO? no to ja to samo mam, klawisze od BT w kierownicy, samochód przygotowany, tylko nie ma kabla łączącego adapter i samego adaptera. Ta przyjemność jakieś 1300 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) właśnie stacja dokującą w podłokietniku jest brak samego adaptera 1300 wszystko z montażem? Edytowane 11 Lutego 2011 przez BossNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 właśnie stacja dokującą w podłokietniku jest brak samego adaptera 1300 wszystko z montażem? jak mi zrobią i będzie działało to konkretnie podam jak się nazywa gościu, który to robi i już umie i pewnie też Ci zrobi. Będzie tez już znał numery katalogowe poszczególnych części. Bo jak ja zamówiłem to był ich pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 jak mi zrobią i będzie działało to konkretnie podam jak się nazywa gościu, który to robi i już umie i pewnie też Ci zrobi. Będzie tez już znał numery katalogowe poszczególnych części. Bo jak ja zamówiłem to był ich pierwszy raz ok, bd czekał na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 ok, bd czekał na info robili drugi raz i dalej nie działa mają jeszcze myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GodISmE Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Jak dziala ten Bluetooth? Polaczylem iPhona z "Nissan 350Z" uzywajac PINu 1234 i co dalej? Da sie muze odtwarzac z telefonu na przyklad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 u moich znajomych to byl po prostu zestaw glosno mowiacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawxxx666 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Do odtwarzania muzyki z telefonu musiałby posiadać protokół A2DP, a niestety nie ma. Ten z 350z służy wyłącznie do rozmów telefonicznych przez BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Witam, Wiem, że odkopuję kotleta, ale przepatrzyłem 25 stron rożnych tematów na forum: Serie NX, SX, ZX, Z ale nie znalazłem odpowiedzi. Chciałbym dołożyć zestaw głośnomówiący do 350Z z 2006 r. Mam do tego przyciski na kierownicy, oraz mikrofon nad lusterkiem środkowym, ale modułu w podłokietniku niestety już nie ma. Moje pytania brzmią: 1. Czy jest sens kupować OEM moduł do tego samochodu i go podłączyć, czy gra nie warta świeczki i lepiej dorzucić coś aftermarketowego? 2. Jeśli odpowiedź powyżej brzmi "Tak", to czy zna ktoś nr OEM tego modułu abym mógł go gdzieś poszukać (ebay, internet) albo lepiej - podesłać konkretny link? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Ja zamontowałem dodatkowy BT do 2 din pod remote z tyłu - hula rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) OK, a mógłbyś podesłać link do tego co wrzuciłeś do siebie? Czytałem Twój temat od deski do deski, ale brak tam info...może dodatkowo info jak to podłączyć? Byłbym wdzięczny... EDIT: Przegrzebałem internet i znalazłem coś takiego na ebay.pl : https://www.ebay.pl/itm/2006-Nissan-350Z-Bluetooth-Adapter-28334CD00A-B174/372519026361?hash=item56bbdd3eb9:g:LgcAAOSwe9FcAPDc:rk:3:pf:0 nr OEM: 28334CD00A Czy taki właśnie moduł wpinam w kostki które powinny znajdować się gdzieś w podłokietniku i poprzez to łączę się z telefonem oraz wszystko wtedy działa? Powtórzę: mam do tego przyciski na kierownicy, oraz mikrofon nad lusterkiem środkowym. Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Nowik86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Drodzy koledzy\koleżanki, Nikt, nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowik86 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Ok...temat rozwiązałem częściowo. Kupiłem podstawkę pod adapter i sam adapter ale...coś nie chce działać. Czy jest ktoś z Warszawy, do kogo mógłbym podjechać i sprawdzić swój moduł podmieniając go na chwilę z pewnym, działającym? Oczywiście za pomoc stawiam dobre zimne piwo\flaszkę czy tam co kto sobie zażyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi