Daniel Bobcat Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witajcie Czy ktoś z was może się podzielić opinią Nowej Navary z silnikiem 190kM? Czy pojawiły się jakieś problemy? Czy poprawili zawieszenia,wyeliminowali usterki? Czy warto rozmyślać zakup nowego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbuju Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 jeźdzę już miesiąc nowym modelem i zrobiem w zasadzie tylko 4tyś km ale wrażenia są bardzo pozytywne. dobrze zestrojone zawieszenie, silnik w miarę równo wchodzi na obroty, dynamika bez zarzutu. mam wrażenie że jest w kabinie ciszej, na pewno kilka zmian zrobili jedyny mankament w nowych navarach to brak tylnego zaczepu holowniczego! nie ma i już. zamontowałeem sobie od razu hak holowniczy bo w razie w to mnie wyciągną z garażu podziemnego jak zaparkuję przodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Bobcat Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Cześć Jestem ciekaw , no właśnie? jak to będzie? Obecnie mam D22 i niestety przebieg robi swoje - obecnie w serwisie. A co Navary to czytam te posty i zastanawiam się: Czy ulepszyli? czy pozbawili go problemów dziecięcych? Rozważam Forda albo Navarę. Czas pokaże. Jak coś to pisz. Jestem ciekaw jak tam Eksploatacja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Daniel a tak na marginesie to jaki twoja navarka ma przebieg ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Swietlik Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam ,mam navare juz 3miesiace , w automacie przebieg 10000 km , jestem bardzo zadowolony .Nowy silnik pracuje bardzo dobrze i spalanie tez jest ok .Mam Filter i pali 10,5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Bobcat Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Daniel a tak na marginesie to jaki twoja navarka ma przebieg ?? Cześć JA akurat nie mam navary tylko D 22. Obecny przebieg to 284 tyś. Ale już pomału czuć wiek i przebieg. Myślę o nowym autku a Navarka jest jak kobieta - zmienna - kapryśna i tego się boję Jak masz jakieś pytania to pytaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 A możecie napisać jak się zachowuje w nowej Navce system ESP? Przyznam szczerze, najbardziej brakuje mi dyferencjału międzyosiowego bo jednak 80% przebiegu mam po szosach. Z tym większym silnikiem to dobry ruch, trochę dodatków umilających życie też, wersja Long - też super. Często muszę używać 4x4, i jak potem wskakuję na asfalt to żal mechanizmów. Może to jest powód że tyle wymian krzyżaków jest? Teraz mam znowu do wymiany jeden na przednim wale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Bobcat Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witajcie Ja powiem że w moim D22 jak na taki przebieg to na razie był wymieniany jeden krzyżak na wale przednim i to z powodu zaniedbania - serwis olał smarowanie - mimo serwisowania co 10 tyś. przebiegu. Napędu 4x4 używam jak jest ślisko - pamiętając oczywiście o pełnych skrętach, nic O DZIWO nie walnęło, jedynie co D22 posiada to ABS, sami dobrze wiecie że jazda autem po mokrej, śliskiej lub zapylonej drogi to wyzwanie z lekkim tyłem. I właśnie ty rodzi się pytanie Czemu w Navarce nie ma napędu różnicowego między osiowego? ułatwiło by to jazdę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Swietlik Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 ESP spisuje sie dobrze , w porownaniu do Vito rok 2007 , ktorym jezdze po material to troszke w mercedesie szypciej chwyta. Przy wlaczonym 4x4 tez fajnie dziala. Ostatnio jechalem prawie 500 km po sniegu i dwa razy wlaczylem 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość R35 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Nowa jednostka napedowa to V9X a nie YD25 i jego ciagle odmladzanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 krzyżak na wale przednim i to z powodu zaniedbania - serwis olał smarowanie Od kiedy to w D22 masz smarowane krzyżaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi