Gość jaca2206 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam zwracam się z prośbą do użytkowników nissana sereny kupiłem samochód z silnikiem 1.6 lx ale nie posiadam żadnych danych technicznych tzn ile trzeba oleju, płynu itp co ile to wszystko sie wymienia Może ktoś ma instrukcję po polsku albo po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 szukalme go google ale nic nie znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Dziśaj bede u mechaniora to Ci zpisze wszystko z AUTODATY i wyśle na priva pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Bylbym bardzo wdzięczny i z góry ci dziękuje Bonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Też byłbym wdzięczny za takie dane. Mam zamiar kupić ten samochód a niewiele o nim wiem. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Też byłbym wdzięczny za takie dane. Mam zamiar kupić ten samochód a niewiele o nim wiem. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. a z jakim silnikiem ? jak miałbym doradzać to tylko 2,0 benzyna ewentualnie 2,3 diesel ,benzyne 1,6 Sobie podaruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Też byłbym wdzięczny za takie dane. Mam zamiar kupić ten samochód a niewiele o nim wiem. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. a z jakim silnikiem ? jak miałbym doradzać to tylko 2,0 benzyna ewentualnie 2,3 diesel ,benzyne 1,6 Sobie podaruj Właśnie 1,6. Czy dlatego że jest powolny? Ja nie potrzebuję się nim ścigać. Zależy mi na samochodzie z przynajmniej 6 miejscami do siedzenia i b.dużym bagażnikiem. Poza tym opłaty są tańsze. No i przede wszystkim ma gaz i to w podłodze a nie w bagażniku. No i jest jednym z tańszych vanów to ma dla mnie duże znaczenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Nie chodzi o ściganie,ale o to że ten silnik poprostu sie nie nadaje do tego samochodu zaoszczędzisz pare złotych na OC a i tak je stracisz na paliwo a frajda z jazdy :sad: lipa a na gazie jeszcze większa ,a propo bagażnika to przy sześciu osobach jak nie poutykasz toreb pomiedzy fotelami to zapomnij o tym żę sie pomieścisz, wiem coś o tym nie raz kombinowałem :mrgreen: cztery lata tym autem jeżdze ale to jest tylko moja opinia kupisz co zechcesz a poza tym złego słowa niemoge powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Nie będzie gorzej niż skoda felicia kombi z silnikiem 1,3 w 4 czy 5 osób i bagażem na pokładzie. To jest dopiero pomyłka. Jeździłem z 1,6 od golfa całkiem zapakowany i nie była to rewelacja, ale nie narzekałem. Spróbowałem kiedyś przejechać się tak zapakowany 1.3. To jest koszmar. Potrzebny mi duży bagażnik przy czterech osobach w samochodzie, więc bagażnika mi nie zabraknie. Często trzeba zabrać 6 czy 7 osób ale bez bagażu i trzeba brać 2 samochody. Co z tą instrukcją bądź danymi na jej temat. Możesz mi podesłać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 ok n ma sprawy tylko że będą to podstawowe dane ekspolatacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 22 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2006 Na początek dobre i tyle. Dzięki. [ Dodano: Sro 22 Mar, 2006 23:11 ] Czyżby były 2 rodzaje nadwozi C23 i C23M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forhend Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 ja mam serene 1.6 ,nie nazrekam ,bardzo żadko potzreba wiecej mocy niz ona oferuje (105 koni)wystarczy żeby sie bujnąc jezdiłem nią nawet 165 km/h a apali 14 litrów w miescie a 10 na trasie ,oczywiscie gazu,przy okazji chciałbym sie zapytac czy nie zna ktos symbolu zimeringu na kocu skrzyni biegów ?wczoraj mi poleciał i olej odpływa:)pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Czyżby były różne wersje 1,6. Moja serenka ma 97 koni. Jeśli chodzi o spalanie to mieszczę się w 11-11,5 l. w cyklu mieszanym gazu. Jednakże jeżdżąc nie więcej niż 100. Zauważyłem że powyżej tej prędkości zjada dużo więcej. Jeśli chodzi o simmering to popatrz w sklepach internetowych. Powinni podawać do jakich marek i modeli poszczególne simmeringi pasują. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forhend Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 własnie próbowałem znalezc w sklepach ,ale niestety nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszek438 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 witajcie czy ktos wie ile ten woz pali w dieselu 2.3 i jak z czesciami do niego [ Dodano: Sob 16 Lut, 2008 18:55 ] witajcie mam pytanie jak z czesciami do nissana sereny 2.3 diesel i ile on pali prosze o rychla oddpowiedz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 witajcie czy ktos wie ile ten woz pali w dieselu 2.3 i jak z czesciami do niego [ Dodano: Sob 16 Lut, 2008 18:55 ] witajcie mam pytanie jak z czesciami do nissana sereny 2.3 diesel i ile on pali prosze o rychla oddpowiedz ?? Trasa już od 7.5l średnio 8.5, 9l po dużym mieście w korku nawet 11l.Części ogólnie dostępne, ceny jak do innych, dużo używek na allegro.Nie psuje się polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Nie wiem jak z silnikiem 1,6 ale zdecydowanie 2.0 w diselku to za mało do bujania sie tym autem. Wczoraj testowałem mój wynalazek i silnik 2.0 w benzynie jest super śmiga sie jak dynamiczną osobówką a i bez problemów zamyka licznik i ciągnie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi