Gość artde Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam, spotkaliście się z tym, że po włączeniu silnika autka, około 20 sekund świeci się awaryjna kontrolka (żółty trójkąt z wykrzyknikiem). Po tym czasie, bez względu na to, czy ruszam, czy czekam w miejscu lampka gaśnie. Sprawdzałem w instrukcji i tu na forum, ale nie ma o tym ani słowa. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal510 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Jeśli myślimy o tym samym to jest standard, to przypomnienie dla kierowcy o ewentualnych nie zapiętych pasach(pojawia się rzut auta z kropkami na tylnych siedzeniach) "jeśli przewozisz pasażerów powinni mieć zapięte pasy" tak to można tłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Przy odbiorze auta, sprzedawca poinstruował mnie, że taka sytuacja występuje zawsze i trwa nawet do 1 minuty. Tak więc jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheCrow Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Przy odbiorze auta, sprzedawca poinstruował mnie, że taka sytuacja występuje zawsze i trwa nawet do 1 minuty. Tak więc jest OK. Ja również zostałem o tym uprzedzony, więc nie ma powodów do niepokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artde Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Dzięki za uspokajacza:) Kiedy w zeszłym tygodniu odbierałem auto, sprzedawca powiedział, że ta lampka pali się tylko wtedy, kiedy coś jest nie tak (czyt. pali się wtedy, kiedy pali się także inna lampka - hamulec ręczny, drzwi, pasy, etc.) To byłoby deko bez sensu, ale jak rozumiem - tak na prawdę ta lampka oznacza: pamiętaj o wszystkim zanim ruszysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Dzięki za uspokajacza:) Kiedy w zeszłym tygodniu odbierałem auto, sprzedawca powiedział, że ta lampka pali się tylko wtedy, kiedy coś jest nie tak (czyt. pali się wtedy, kiedy pali się także inna lampka - hamulec ręczny, drzwi, pasy, etc.) To byłoby deko bez sensu, ale jak rozumiem - tak na prawdę ta lampka oznacza: pamiętaj o wszystkim zanim ruszysz Nie masz powodu do zmartwień - to normalna sytuacja - nawet jak zapali się Tobie kontrolka rezerwy paliwa - też wyskoczy ostrzegawczy trójkąt, jak temperatura spadnie do 3 st.powyżej zera i niżej - również, itd, itd... Nie masz powodu do zmartwień - to normalna sytuacja - nawet jak zapali się Tobie kontrolka rezerwy paliwa - też wyskoczy ostrzegawczy trójkąt, jak temperatura spadnie do 3 st.powyżej zera i niżej - również, itd, itd... ... a kontrolka z przekreśloną sylwetką - wyrzuć teściową z auta - trójkąt ostrzegawczy też się zaświeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 W przypadku teściowej trójkąt się zaświeca ostrzegawczo. Teściowa wypadając pazurami może lakier porysować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 W przypadku teściowej trójkąt się zaświeca ostrzegawczo. Teściowa wypadając pazurami może lakier porysować. Ja bym swojej teściowej nie wypchnął. I nie dlatego że jestem dla niej miły. Drzwi z tyłu są po prostu za wąskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 A sprawdziliście coś takiego? Uruchomiłem silnik i zapomniałem o blokadzie skrzyni, wyłączyłem silnik i koniec. Pojawia się ten trójkąt i można sobie pokręcić nie odpala. Może komp wariuje, nie odczytał czegoś. Wyjęcie ponowne kluczyka nic nie daje, otworzenie zamkniecie drzwi z pilota tez nie. Trzeba poczekać ok. 30 sek i odpala jakby nigdy nic. (nie chodzi o normalne wyłączenie i włączenie silnika tylko krótkie uruchomienie na ok 2 sek. i zgaszenie, pojawi się wtedy nasz trójkącik;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.