Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kilka pytań o Terrano II 2006r.

Gość nero84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mój tata kupił ostatnio Nissana Terrano II z 2006r. wersja 3 drzwiowa, 2.7 dieselek 125KM. Autko zostało sprowadzone z Francji.

Chciałbym uzyskać dzięki wam kilka informacji:

1. Brakuje nam tylnej półki/rolety bagażnika. Szukałem na allegro i są różne, ale szczerze powiem, że nie wiem która by pasowała. Czy ktoś z was ma może fotkę jaka powinna być? A może ktoś ma do sprzedania?

2. Jakie jest oznaczenie/wersja tego autka? Chodzi mi o symbol, który można spotkać na forum w wielu tematach, ogłoszeniach typu np. R20, D21 itp. Ewentualnie gdzie i jak to mogę sprawdzić?

3. Szukałem też jakiejś instrukcji obsługi w necie, ale niestety nic nie znalazłem do tego modelu (rocznika). Czy ktoś ma może jakąś książkę w wersji elektronicznej, która by pomogła w przestudiowaniu tego autka?

4. Czy mógłby ktoś wytłumaczyć zasady działania skrzyni tej od napędu na 4 koła? O co tam dokładnie chodzi z tymi przełożeniami i w ogóle.

No na razie to chyba tyle. Jak rodzice wrócą z działki to cyknę jakieś fotki i wrzucę na forum, może coś ułatwi w odpowiedziach na pytania.

Rolety brakuje, bo to ciężarówka. jeżeli z Francji - jako osobowy sprzedawany, jakoś do końca 2004.

Inna opcja sprowadzony z Afryki, tylko tam po 2004 były dostępne TII z 2.7.

Oznaczenie r20, serwisówka po 2002 - jest na necie, poszukaj google: www.sferamydło.pl i masz linka do serwisówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...