kolakiki Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Czy w t-30 mogą być opony o różnych bieżnikach na osiach. Posiadam dwie pary Pireli Scorpion i Dunlop Grandtrek SP 68. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Jak nie używasz dwóch napędów to mogą być Inaczej powstają naprężenia na napędach- niby może to prowadzić do jego uszkodzenia tak gdzieś kiedyś wyczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolakiki Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 dzięki za info, wczoraj pomyliłem się mam dunlopy ST 20 a nie SP68 /tych mam kpl. jako zimowe/ ale wracam do tematu tych SP20 mam w sumie 3szt. z tego 2 igły może ktoś posiada 1 szt do odstąpienia, może z zapasu będę wdzięczny za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalkaflowski Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Niestety zapas (przynajmniej w moim wypadku) jest tylko opona dojazdowa choc o takim samym wymiarze jak normalne. Ale sie zdziwilem jak poczytalem na boku opony ze jest tylko opona dojazdowa. Na pierwszy rzut oka wygladala identycznie! Poszukuje opon na lato w wiekszym rozmiaze niz orginalne, co najmniej takie jak w nowym modelu 225/60 R 17. Czy ktos juz cos takiego wymiaru zakladal i jak sie spisuja? Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissekx31 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam Czy naprawde nikt jeszcze nie zalozyl szerszych opon do T 31? Zbliza sie okres wiosenny i czas pomyslec o nowych oponach - orginalne po 3 latach juz sie nie nadaja do jazdy Chcialbym zalozyc szersze 225/60 R 17 jak w nowych wersjach ale czy beda pasowaly? Oto jest pytanie i prosba o opinie od kogos kto juz takie zalozyl i jezdzi na oponach takowych. Ja mam ochote na Nokiana Z G2 - wygladaja czadowsko! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trucha0 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Kolego ja miałem możliwość po testować rozmiar 225/65R17 w swoim T31 i wchodzą bez problemu,nic nie obciera aczkolwiek trochę mnie wkurzało przekłamanie na kilometrach pokazywanych i przejechanych,trzeba było sobie doliczać ok 5km więcej na 100km,bo w tych jest chyba różnica jak liczyłem ok.4,5%,natomiast te 225/60r17 wejdą tym bardziej bez najmniejszych problemów i błąd w wskazaniach chyba 1,7% wiec mało co zauważalny,dynamika może tyci słabsza z racji większej szerokości i masy koła,spalanie 0,1-0,2l/100km większe wiec nie wiele,wygląd dużo lepszy niż na oryginalnych wyglądających jak ciut za małe do tej bryły,wiec mogę polecić,ja sam zrezygnowałem z tych 225/65R17 z tej racji że jeszcze przelatam sezon na oryginałach a następne będą te właśnie 225/60R17 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolakiki Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 po czym poznać że jest to opona dojazdowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 po czym poznać że jest to opona dojazdowa Opona czy kolo dojazdowe jest odpowiednio, wydocznie i zrozumialo opisane / oznaczone. (na przyklad "temporary use only" Nie mozna przekroczyc predkosci podanej na feldze lu oponie. Opona jest mniej wytrzymala dla tego nazwa "dojazdowa". http://www.google.pl/images?hl=pl&q=opona%20dojazdowa&rlz=1R2GFRE_en&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1008&bih=672. V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.