grzechalm Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 to sa h7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Wszystko jest dla ludzi, ale zawsze trzeba działać z głową. Miałem zamontowany zestaw hid w dostawczym mercedesie sprinterze pierwszej generacji (dużo tras nocą), ale miałem dobrze dobrane żarniki (są dwa rodzaje D2S - do soczewek i D2R - do zwykłych lamp z dodatkową przesłoną na żarniku) światła były wyregulowane prawidłowo i nikogo nie oślepiałem. Co do regulacji poziomu to niektórzy interpretują to tak, że wystarczy mieć sprawny regulator poziomu świateł - nie spotkałem się z zapisem o automatycznym poziomowaniu, no chyba że coś się zmieniło. Warto sprawdzać co mamy napisane na lampach niektóre z nich są homologowane do stosowania xenonu ale tak jak już wcześniej zostało napisane musi być na lampie oznaczenie DC i DR lub jedno z nich. Niestety zazwyczaj w lampach samochodowych jest wyłącznie HC, HR lub HC/R w zależności czy mamy światła drogowe razem z mijania czy oddzielnie. Jednakże jak do tej pory spotkałem taką homologację tylko w renault clio z 2003 roku. nie wiem jak jest w almerach po liftingu być może soczewka ma homologację na xenon wtedy tylko zestaw spryskiwaczy i można jeździć zgodnie z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luki_wch Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ja w swojej Astrze G mam właśnie homologację DC na lampie, posiadam również spryskiwacze ale nie zaryzykowałem montażu ksenonu ze wzgędu na upierdliwych mundurowych w moim mieście. Zauważyłem też, że w innych Astrach nawet bez sprysków również jest DC na kloszach. Podepnę się pod temat, z tego co zauważyłem, to Primera p11 po lifcie może mieć ksenon w standardzie. Jak to świeci? Jak to się ma do "nie ksenonu" w tym modelu? Bo chyba nie wszystkie miały te lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 W Almerze nie ma homologacji, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 W Almerze nie ma homologacji, niestety. te po liftowe z soczewką nie mają DC?? bo przed liftowe na pewno nie mają homologacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Podepnę się pod temat, z tego co zauważyłem, to Primera p11 po lifcie może mieć ksenon w standardzie. Jak to świeci? Jak to się ma do "nie ksenonu" w tym modelu? Bo chyba nie wszystkie miały te lampy? Świeci naprawdę super, ale prawdziwy efekt jest dopiero po regeneracji odbłyśnika - 12 lat to już sporo, tym bardziej jeśli były używane chińskie palniki które bardzo niszczą lampę. te po liftowe z soczewką nie mają DC?? bo przed liftowe na pewno nie mają homologacji. może nie być, jako że żadna Almera nie wychodziła z ksenonem z fabryki, nie było potrzeby robienia homologacji, w przeciwieństwie do Astry. Widocznie Nissan poszedł w inną stronę - dawał homologację tylko do lamp ksenonowych (P11.144 w lampach halogenowych nie ma homologacji, a w ksenonowych ma), podczas gdy Opel dał już wszystkim niezależnie od źródła światła. Edytowane 12 Marca 2013 przez nrb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Niestety, almera nie ma DC... Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nie wiem jak w almerze ale w primerze homologacją jest naklejka więc dobra drukarka i jeździsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 no naklejka kwestia taka, jak reszta numerów. Zresztą, ostatnio trafiłem na taką stację diagnostyczną, ze nawet o trójkąt i gaśnicę mnie pan zapytał. Wczesniej jak zajechalem ustawic swiatla po zmianie chwilowej na xenony to stwierdizl ze normalnie to by dowod cofnal i tyle by bylo z podbicia technicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 normalnie to by dowod cofnal i tyle by bylo z podbicia technicznego Jak to dobrze że ja jade na przegląd napić sie kawy i pogadać a podbicie mam jako dodatek do spotkania ALe inna rzecz że wie ze mam auto sprawne i nawet najmniejsze pierdoły od razu wymieniam wieć jestem spokojny o pojazd; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Dobrze założone hid i lampa z soczewka i jest w porządku. Najlepsze 4000 k lub 5000 k większe to już za niebieskie słabo oświetlaja. zarniki 20 zł a nie 150 zł ."każdy robi to co lubi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Dobrze założone hid i lampa z soczewka i jest w porządku. może to dobrze pracować zarniki 20 zł a nie 150 zł ."każdy robi to co lubi" no ale tu to mnie rozbawiłeś ale w sumie jak ktoś mało jeździ to moze nie zauważyć różnicy w żywotności żarników za 20zł aa tych za 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Tylko nie wszystkie lampy ,nawet soczewki maja homologację na DC ,a na HR A w takim przypadku jeśli się nie myle potrzebna ingerencja w przesłone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 A ja miałem i wywaliłem to badziewie w 4 wiatry.Ciągle sie cos działo. Sprzęt za 240 zł a wciąż byly problemy. A to żarnk przerywał,a to w ogóle nie świecił.Zakłócenia robiło na CB mimo folii aluminiowej. Pogoniłem to na Tablicy za 200 zł i cieszylem się że ktoś ten badziew kupił. Do tego przy HR a po zamontowaniu HID wnętrze staje się matowe, bo światło jest za mocne.Soczewka mętnieje. Kupiłem żarówki z PoloMarketu za 10 zł z certyfikatem dekry bla bla i mam o wiele lepsze śwaitło niż w tych hidach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi